11. Roomkaas m7encha
Roomkaas m7encha
Benodigheden:
2 pakjes roomkaas. Naturel
Filodeeg
1,5 marokkaanse theeglas melk
2 eieren
honing
amandel schaafsel
half zakje vanille suiker
half zakje bakpoeder
3 eetl suiker
Een ronde bakblik van 25 cm.
Spuitzak; werkt makkelijker of gewoon met behulp van een lepeltje.
Bereiding:
Je bekleed het bakblik met een stuk bakpapier voor dat je begint.
Je gebruikt steeds 2 vellen filodeeg die je door de breedte hebt gesneden. Want anders is het te veel filodeeg voor de roomkaas die je gebruikt en dan zou je alleen het deeg proeven. Dat is niet de bedoeling.
Je klopt de roomkaas lichtjes op met een vorkje en doe dit in de spuitzak. Dan spuit je een mooie randje roomkaas op de filodeeg. En je rolt dit op. Je begint vanuit de buitenkant de filodeeg neer te leggen en zo werk je alles af tot een m7encha.
Als de m7encha klaar is dan begin je aan het beslag.
Je doet 2 eieren in een kom, 3 eetl suiker, 1,5 theeglas melk, half zakje vanille suiker. Dit klop je samen. Als laatste een half zakje bakpoeder erbij en weer kloppen tot dat alles met elkaar vermengd is. Het beslag giet je over de m7encha. Zorg er voor dat alles ermee bedekt is. Als er nog wat beslag over is breng je dit mooi aan met een kwastje over de m7encha.
In de oven voor 25 min op 220 graden. Halve wegen draai je de m7encha om.
Wanneer het klaar is. Besmeer je de m7encha royaal in met honing en wat amandel schaafsel erover..