Wat fruit met ijs.
Couscoussalade.
1 Courgette
1 Aubergine
1 rode paprika
Feta kaas
Pak couscous
Halve blokje groenteboullion
Handje verse champignons
Amandelen (hoeft niet)
Fijn gesneden koriander
Beetje sla
Voor couscoussalade dressing: 1 eetl olijfolie, beetje citroensap, halve eetl honing.
Snijd de courgette en aubergine in plakken. Bestrijk ze met een beetje olijfolie, zout&peper. Laat deze mooi grillen
Snijd alvast 4 blokjes feta om op te rollen tussen de courgette en aubergine.
Rooster de paprika en ontvel deze daarna. Snijd de paprika in reepjes.
Snijd de champignons in vieren en bak deze lichtbruin in een pan.
Kook de amandelen even kort in water en ontvel deze. Je kan ze daarna even roosteren in een pannetje.
Maak de couscous zoals het er staat op de verpakking en gooi er een halve groenteboullion bij voor de smaak. Ben voor de 4 granen couscous gegaan. (Artisan) van Ah. Vind die het lekkerst als ik even snel couscous wil hebben.
Meng de dressing met elkaar en doe dat bij de couscous samen met de fijn gesneden koriander. Even los maken met een vork.
Sla op de bodem van het bord leggen, couscous erop, paprika reepjes, opgerolde courgette en aubergine en wat champignons en amandelen erbij.
Happiness is an inside job
Ik heb eerlijk gezegd nooit echt iets gekookt (behalve rijst, aardappelen, kip en andere simpele dingen). Dus ik hou van jou voor het maken van deze topic. Wie weet wordt ik dan ook een keukenprinses
Groen voor jou!
I'm not here.
Paprikasoep
2 rode paprika’s
1 ui
1 teentje knoflook
1 grote wortel
2 eetl olijfolie
2 theel paprikapoeder
Zout, peper, basilicum.
2 tomaten
1 liter water
1 groentebouillon blokje
Crème fraiche
Fijngehakte peterselie
Paprika’s roosteren op het vuurtje of in de oven dan ontvellen. Verhit olijfolie in de pan en fruit de paprikablokjes, wortelblokjes, en de gesnipperde ui voor ong 10 min. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Voeg dan teentje geraspte knoflook, paprikapoeder en de tomaten toe en bak 2 min mee.
Zet alvast water aan de kook en voeg het toe bij de groente. Voeg de bouillon blokje toe en roer het goed door elkaar. Laat de soep ong 10 min pruttelen totdat de groente zacht zijn. Pureer dan alles met een staafmixer. Breng de soep nog op smaak met zout, peper en wat basilicum. Verdeel wat van de crème fraiche over de soep of roer er in zijn geheel doorheen.
Graneer met wat fijngehakte peterselie.
Vispakketjes met hasselback aardappels
2 verse witvis filet
2 tomaten
1 courgette
1 citroen
Peper en zout
Olijfolie
Paar blaadjes verse peterselie of basilicum.
Snijd de tomaten en courgette in plakjes. Leg de vis op een stuk folie. Breng ze op smaak met zout en peper. Leg de tomaten en plakjes courgette om en om erop. En paar takjes peterselie of basilicum en een schijfje citroen erop. Maak het af met een scheutje olijfolie.
Vouw de pakketjes goed dicht. Leg ze ong 20 a 30 min in een voorverwarmde oven op 200 gr.
Aardappelen
8 aardappels
20 gr roomboter
2 eetl olijfolie
Peper en zout
50 gr permezaanse kaas en beetje geraspte kaas
Boen de aardappels goed schoon. Smelt de boter in een pannetje en roer de olijfolie doorheen. Leg de aardappel op een grote lepel en snijd in hele dunne schijfjes. De lepel zorgt ervoor dat je ze niet helemaal doorsnijdt. Leg de aardappelen in een ovenschaal en vul de inkepingen met kaas. Schenk het boter/oliemengsel er over en bestrooi met peper en zout. Zet de aardappels ong 40 min de oven op 200 graden.
Happiness is an inside job
wat zijn die soort deegrolletjes op de foto met de paprikasoep? Het ziet er heeeeeerlijk uit!!!
Pasta met tonijn en cherrytomaatjes
1 uitje
1 rode peper
1 blik tomatenblokjes (grand’italya)
2 blikjes tonijn
1 citroen
1 courgette
Cherrytomaatjes
Parmezaanse kaas
Zout, peper, Italiaanse kruiden
Verse basilicum
Penne pasta
Hak de helft van de rode peper in kleine stukjes. Snipper het uitje. Verhit klein scheutje olijfolie in een pan en fruit de rode peper en de ui. Snijd de courgette in blokjes en bak 3 min mee.
Voeg de blikje tomatenblokjes en tonijn mee en breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Laat 10 min zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de pasta gaar en giet af. Rasp de schil van de citroen en pers em daarna uit, voeg rasp en citroensap toe aan het tomatensausje.
Hak de basilicum grof en voeg samen met de helft van Parmezaanse kaas toe aan het sausje. Schep de pasta er door en serveer met de rest van de kaas en wat basilicumblaadjes en gehalveerde cherrytomaatjes.
Happiness is an inside job
Zoete cranberry broodjes.
Zoete cranberry broodjes.
1 ei
320 gr bloem
125 ml melk, warm (niet te heet)
30 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 zakje gist (7gr)
Snufje zout
40 gr roomboter
Cranberry compote:
340 gr cranberry’s
1 sinaasappel
50 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
Glazuur:
75 gr poedersuiker
1,5 eetl water
1.Gist bij de warme melk doen en paar keer roeren. Smelt de boter en mix deze met de suiker, zout, vanillesuiker en ei tot romige massa. De melk erbij en mix het kort samen.
2. Voeg bloem bij en kneed het tot een soepel deeg. Bestuif de kom met beetje bloem en doe de deegbal erin. Zet kom op een warme plek en laat het ong 45 min rijzen.
3. Rasp de sinaasappel en pers die uit in een pannetje. Warm het sap op. Voeg cranberrys eraan toe en roer de suiker, vanillesuiker en de sinaasappelrasp erdoor heen. Ong 20 min op vuur laten staan totdat cranberrys kapot gaan en er een compote ontstaat.
4. werkblad bestuiven met bloem en n rol deeg uit tot een rechthoek. Bestrijk het deeg met de cranberrycompote. Rol het deeg vanuit de lange kant op. En snijd deegrol met een scherp mes in stukken van ca 4 cm. Leg ze op hun kant in een ingevette ronde ovenschaal. Leg er eentje in het midden en leg de andere deegrondjes er om heen, laat wel een paar cm afstand van elkaar.
5. Bedek het weer en laat nog een keer 30 min rijzen.
6. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden. Bestrijk de broodjes met een losgeklopt ei. Bak de broodjes in 18 minuten goudbruin. Meng het water met poedersuiker totdat er geen klontjes meer in zitten. Bedruip de bovenzijde van de broodrolletjes met glazuur.
Ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn. Om te bewaren kun je ze het beste afdekken met aluminiumfolie en de volgende dag en paar minuutjes opwarmen in de oven.
Happiness is an inside job
Ziet er heerlijk uit allemaal
Je maakt de laatste tijd hele mooie heldere foto's zeg!
Dood is wakker worden uit de droom die leven heet..
Ik denk dat het veel te lang geleden is dat je een UP van mij gekregen hebt. Hoe dan ook, heerlijke recepten keukenprinsesss....Keep going this way
Radietoe BiAllahi rabban, Wa Bilislami dinan Wa biMohammadien( SAW) nabbieyan!!!