Wauw ma sha allah jij bent echt goed ik heb al een paar keer wat van je gemaakt en elke keer weer is t heerlijk thnx voort delen van je recepten
Wie heeft voor mij het recept van de wortelcake??
Alvast bedankt sorayaa
Vandaag kipbestilla.
Kipbestilla
Filodeeg
3 grote kippendijen
1 kipfilet
Scheutje zonnebloemolie
4 uien
Bosje koriander en bosje peterselie
Kruiden: Zout, peper, gemberpoeder, kurkuma en kaneel.
2 geraspte teentjes knoflook
1 blokje kip Knorr
2 eieren
1 theel suiker
Amandelen
1 theel mazhar (oranjebloesemswater)
Poedersuiker
Gesmolten boter
Bereiding:
Ontvel en maak de kippendijen schoon. Laat het staan in een teiltje met water, azijn en beetje zout.
Snijd de uien in partjes, snij de koriander en peterselie zo fijn mogelijk.
Gebruik een ruime pan en doe daar scheutje olie in. Voeg dan de uien, peterselie, koriander en knoflook toe. Voeg dan de kipstukken toe en laat het 10 min smoren. Vervolgens de kruiden en Knorr blokje verkruimelen.
Na 10 min voeg je een glaasje koken water aan toe. Laat het geheel ong 40 min koken. Als dit klaar is haal je de kipstukken eruit en verscheur je deze. Even af laten koelen eerst.
In tussentijd maak je de amandelen klaar. Doe wat amandelen in een kom en schenk daar koken water bij. Laat het 10 min staan. Je kan ze daarna ontvellen. Dan laten roosteren in een pan of in de oven. Dan hak je de amandelen grof in een keukenmachine met de mazhar en beetje poedersuiker.
Ondertussen laat je de pan met uien enzo aanstaan op een middelmatig vuurtje. Voeg dan de 2 eitjes 1 voor 1 aan toe en blijven roeren. Voeg aan het mengsel klein theelepeltje kaneel en 1 theel suiker aan toe. Zet de pan dan uit en laat het mengsel afkoelen in een kom. Je hebt nu 3 kommetjes met uien mengsel, amandelen en de kip in stukken.
Laat de boter smelten voor de vellen.
Bakblik even lichtjes invetten met boter. Dan bekleed je het met filodeeg.
Ik leg de vellen in een plus vorm in de bakblik maar dat de helft van ieder vel er uitsteekt voor de helft. Wel steeds alle lagen besmeren met boter!
Dan kan je er voor kiezen eerst kip te leggen en daarboven op de uien mengsel en dan de amandelen. Of je mengt de kip met uienmengsel en daarop leg je de amandelen.
Dan vouw je de overgebleven vellen dicht ook dit keer ieder keer besmeren. Als laatst leg je de laatste vel erop en vouw je de rest naar binnen toe.
Als de bestilla klaar is kan je deze opmaken met poedersuiker, kaneel en geroosterd
Happiness is an inside job
@ meisjes je aarbeitiramisu kan je in plaats van die siroop ook chocomel gebruiken, heb je dat ooit geprobeerd is dat lekker of is het met siroop lekkerder. Wil het in het weekend maken en omdat er ook kinderen mee eten dacht ik misschien is dat lekkerder voor ze met geraspte chocola erbij.
Het gaat er niet om wie er eerlijk is in je gezicht, het gaat erom wie er eerlijk is achter je rug !!!!!
Frambozen cheesecake
Ingrediënten
150 gr bastognekoek
50 gr hazelnoten fijngehakt
75 gr roomboter gesmolten
550 gr witte gesmolten chocolade (50 gr voor de choco krullen)
250 ml slagroom
250 gr kwark
250 gr mascarpone
70 gr witte basterdsuiker
200 gr verse frambozen
Gezeefde poedersuiker’
Springvorm 20 cm.
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Maal de koeken fijn in een keukenmachine en de hazelnoten apart. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels en hazelnoten aan toe. Roer goed door tot een stevige massa.
Schep het mengsel in de met bakpapier beklede bakvorm en verspreid het gelijkmatig over de bodem. Zet de bodem in de koelkast om af te laten koelen.
Ondertussen maak je de vulling voor de taart. Smelt 500 gram witte chocolade au bain-marie of in de magnetron.
Klop de slagroom dik vloeibaar tot lobbig en mix er de kwark, mascarpone, suiker en gesmolten chocolade door tot een gladde massa. Verdeel de massa over de koekbodem en zet dit minimaal 3 uur in de koelkast.
Steek met een scherp mes de taart los van de zijkant van de vorm.Garneer de bovenkant met frambozen en geschaafde chocolade (met een dunschiller) en bestrooi met wat gezeefde poedersuiker.
Laat de taart in de koelkast staan tot je hem serveert.
Happiness is an inside job