1. #1021
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium
    Citaat Geplaatst door Wynona Bekijk reactie
    tnx!!! Was zalig!!
    Mooi zo x
    Happiness is an inside job


  2. #1022
    MVC Lid

    Reacties
    3
    05-02-2015

    Wauw ma sha allah jij bent echt goed ik heb al een paar keer wat van je gemaakt en elke keer weer is t heerlijk thnx voort delen van je recepten

  3. #1023
    MVC Lid

    Reacties
    39
    18-04-2005

    Wie heeft voor mij het recept van de wortelcake??


    Alvast bedankt sorayaa

  4. #1024
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium
    Vandaag kipbestilla.








    Kipbestilla

    Filodeeg
    3 grote kippendijen
    1 kipfilet
    Scheutje zonnebloemolie
    4 uien
    Bosje koriander en bosje peterselie
    Kruiden: Zout, peper, gemberpoeder, kurkuma en kaneel.
    2 geraspte teentjes knoflook
    1 blokje kip Knorr
    2 eieren
    1 theel suiker

    Amandelen
    1 theel mazhar (oranjebloesemswater)
    Poedersuiker
    Gesmolten boter


    Bereiding:
    Ontvel en maak de kippendijen schoon. Laat het staan in een teiltje met water, azijn en beetje zout.
    Snijd de uien in partjes, snij de koriander en peterselie zo fijn mogelijk.
    Gebruik een ruime pan en doe daar scheutje olie in. Voeg dan de uien, peterselie, koriander en knoflook toe. Voeg dan de kipstukken toe en laat het 10 min smoren. Vervolgens de kruiden en Knorr blokje verkruimelen.
    Na 10 min voeg je een glaasje koken water aan toe. Laat het geheel ong 40 min koken. Als dit klaar is haal je de kipstukken eruit en verscheur je deze. Even af laten koelen eerst.
    In tussentijd maak je de amandelen klaar. Doe wat amandelen in een kom en schenk daar koken water bij. Laat het 10 min staan. Je kan ze daarna ontvellen. Dan laten roosteren in een pan of in de oven. Dan hak je de amandelen grof in een keukenmachine met de mazhar en beetje poedersuiker.
    Ondertussen laat je de pan met uien enzo aanstaan op een middelmatig vuurtje. Voeg dan de 2 eitjes 1 voor 1 aan toe en blijven roeren. Voeg aan het mengsel klein theelepeltje kaneel en 1 theel suiker aan toe. Zet de pan dan uit en laat het mengsel afkoelen in een kom. Je hebt nu 3 kommetjes met uien mengsel, amandelen en de kip in stukken.

    Laat de boter smelten voor de vellen.
    Bakblik even lichtjes invetten met boter. Dan bekleed je het met filodeeg.
    Ik leg de vellen in een plus vorm in de bakblik maar dat de helft van ieder vel er uitsteekt voor de helft. Wel steeds alle lagen besmeren met boter!
    Dan kan je er voor kiezen eerst kip te leggen en daarboven op de uien mengsel en dan de amandelen. Of je mengt de kip met uienmengsel en daarop leg je de amandelen.
    Dan vouw je de overgebleven vellen dicht ook dit keer ieder keer besmeren. Als laatst leg je de laatste vel erop en vouw je de rest naar binnen toe.

    Als de bestilla klaar is kan je deze opmaken met poedersuiker, kaneel en geroosterd
    Happiness is an inside job


  5. #1025
    MVC Lid

    Reacties
    17
    15-04-2015

    Ziet er goed uit je kipbestilla.
    Bsaha!

    Welk filodeeg gebruik jij!?

  6. #1026
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium
    Citaat Geplaatst door Yazmine86 Bekijk reactie
    Wauw ma sha allah jij bent echt goed ik heb al een paar keer wat van je gemaakt en elke keer weer is t heerlijk thnx voort delen van je recepten
    Dankjewel lieverd.
    Citaat Geplaatst door sorayaa35 Bekijk reactie
    Wie heeft voor mij het recept van de wortelcake??


    Alvast bedankt sorayaa
    Ik heb wel een recept staan in de inhoudsopgave op blz 1 staan onder cakes.
    Happiness is an inside job


  7. #1027
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium
    Citaat Geplaatst door Hijaab91 Bekijk reactie
    Ziet er goed uit je kipbestilla.
    Bsaha!

    Welk filodeeg gebruik jij!?

    Allah ie3tek sa7a.

    Ik gebruik die rol met groene verpakking. Ligt in de *****ng bij de slager of turk.
    Happiness is an inside job


  8. #1028
    Alhamdoelillaah

    Reacties
    1.029
    07-10-2006

    MVC Premium MVC Premium
    V
    Citaat Geplaatst door meisjes- Bekijk reactie
    Gisteren namaak swirl gemaakt Was echt wel lekker.. Was alleen m&m vergeten







    Ontbijt+lunch.

    lekker...
    Zzzzz

  9. #1029
    ?????

    Reacties
    1.480
    11-11-2006

    @ meisjes je aarbeitiramisu kan je in plaats van die siroop ook chocomel gebruiken, heb je dat ooit geprobeerd is dat lekker of is het met siroop lekkerder. Wil het in het weekend maken en omdat er ook kinderen mee eten dacht ik misschien is dat lekkerder voor ze met geraspte chocola erbij.
    Het gaat er niet om wie er eerlijk is in je gezicht, het gaat erom wie er eerlijk is achter je rug !!!!!

  10. #1030
    MVC Lid

    Reacties
    1.235
    20-10-2014

    Kipbastilla
    Love my boys

  11. #1031
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium




    Frambozen cheesecake


    Ingrediënten


    150 gr bastognekoek
    50 gr hazelnoten fijngehakt
    75 gr roomboter gesmolten
    550 gr witte gesmolten chocolade (50 gr voor de choco krullen)
    250 ml slagroom
    250 gr kwark
    250 gr mascarpone
    70 gr witte basterdsuiker
    200 gr verse frambozen
    Gezeefde poedersuiker’

    Springvorm 20 cm.

    Bekleed de springvorm met bakpapier.
    Maal de koeken fijn in een keukenmachine en de hazelnoten apart. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels en hazelnoten aan toe. Roer goed door tot een stevige massa.
    Schep het mengsel in de met bakpapier beklede bakvorm en verspreid het gelijkmatig over de bodem. Zet de bodem in de koelkast om af te laten koelen.

    Ondertussen maak je de vulling voor de taart. Smelt 500 gram witte chocolade au bain-marie of in de magnetron.
    Klop de slagroom dik vloeibaar tot lobbig en mix er de kwark, mascarpone, suiker en gesmolten chocolade door tot een gladde massa. Verdeel de massa over de koekbodem en zet dit minimaal 3 uur in de koelkast.

    Steek met een scherp mes de taart los van de zijkant van de vorm.Garneer de bovenkant met frambozen en geschaafde chocolade (met een dunschiller) en bestrooi met wat gezeefde poedersuiker.

    Laat de taart in de koelkast staan tot je hem serveert.
    Happiness is an inside job


  12. #1032
    MVC Lid

    Reacties
    48
    05-06-2014

    Upje, wat een lekkere dingetjes allemaal!

  13. #1033
    MVC Lid

    Reacties
    786
    07-02-2012

    Citaat Geplaatst door meisjes- Bekijk reactie
    Frambozen cheesecake.





    Meisjes heb je hier het recept van aub? Xx

  14. #1034
    **Getrouwd**

    Reacties
    3.344
    05-06-2009

    Citaat Geplaatst door meisjes- Bekijk reactie
    12. Aardbei tiramisu





    Aardbei tiramisu

    250 gr aardbeien
    Aardbeien siroop (dik)
    2 pakjes lange vingers (koek)
    2 slagroom (250 ml)
    1 mascarpone
    handje vol cacao
    1 klopfix
    2 vanille suiker

    Was de aardbeien, snij de stengels eraf, snij ze in plakjes en leg in een kom. Doe de slagroom met klopfix en vanille suiker mixen met een staafmixer tot het stevig is, niet overkloppen moet nog wel beetje soepel beslag zijn.
    Doe de mascarpone erbij en mix dat op de laagste stand tot 1 geheel.

    Pak een ovenkom (vierkant), pak de lange vingers. Doe de siroop in een kommetje. Pak nu 1 voor 1 een lange vinger en dep beide kanten heel goed in het siroop, moet goed de vocht opnemen je kan ze eerst ook beetje in water deppen dan in het siroop zodat ze beetje zachter worden, leg het dan netjes op de bodem tot het helemaal opgevuld is. Als een hele koek op het eind niet past, kan je het door de helft breken en alsnog een mooie gevulde bodem vormen.

    Doe het mascarpone beslag erop, niet te dun, niet te dik, strijk dat netjes recht. Doe de aardbeien plakjes erop, dan doe je weer hetzelfde met de koek en leg je dat als een laag op de aardbeien. Ga verder door weer een laag van de mascarpone beslag erop te zetten. Bestuif het met cacao poeder d.m.v een zeef, versier met aardbeien, gebruik je eigen fantasie. Je kan ook witte chocolade eroverheen raspen.

    Doe het minimaal 3 uur in de koelkast. Maar beste is een nachtje van te voren al te maken dan worden de lange vingers lekker zacht.
    Welke siroop gebruik je en verdun je die siroop met water? Of gewoon onverdund de lange vingers er in deppen?

  15. #1035
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium
    Citaat Geplaatst door Haas-Konijntje Bekijk reactie
    Welke siroop gebruik je en verdun je die siroop met water? Of gewoon onverdund de lange vingers er in deppen?
    Hey meid nog mebrouk met je bevalling.
    Nee deze verdun ik niet. En ik gebruik aardbeien siroop van Karvan Cevitam, maar als het maar aardbeien siroop is het goed
    Happiness is an inside job