Romige tagliatelle
Tagliatelle (of andere pasta)
Halve kipfilet in blokjes
Broccoli in kleine roosjes
Kersentomaatjes gehalveerd
Prei in ringen
1 teentje knoflook geraspt
Geraspte kaas
Scheutje kookroom
1 klein bekertje crème fraiche
Zonnebloemolie
Parmezaanse kaas
Kruiden: zout, peper, gemberpoeder en oregano.
Bereiding:
Kook de pasta in lichtgezouten water volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Verhit de olie in een pan. Voeg de prei, broccoli en knoflook toe en bak 5 min. Voeg de kipfilet blokjes toe en bak deze mee. Als laatst voeg je een scheutje kookroom bij en de crème fraiche. (ik heb niet alles gebruikt). Ligt ook aan de hoeveelheid die je maakt.
Breng de pasta op smaak met zout, peper en oregano. Je sausje is dan klaar.
Verwarm de oven voor op 190°C. Doe de pasta in een ovenschaal. Schenk de saus over de pasta uit en schep deze er met een vork luchtig door. Schik de halve tomaatjes ertussen. Bestrooien met geraspte kaas, Parmezaanse kaas, oregano en in de oven schuiven tot de bovenkant mooi kleurt.
In de ochtend een kiwi/frambozen smoothie gemaakt. Je ziet de pitjes van de kiwi nog goed Ik vind kiwi normaal niet zo lekker in shakes. Maar deze was lekker .
Kiwi/frambozen smoothie
1 kiwi
Handje frambozen
70 ml magere yoghurt
30 ml melk
1 theelepeltje honing
Beetje lijnzaad door heen gedaan.
Happiness is an inside job
Nasi met kipsate
Kipsate
Kipfilet in blokjes snijden
Fijn gesneden koriander
Kipkruiden, peper, gemberpoeder, kurkuma, paprikapoeder en een snufje kaneel (maakt je kip echt lekker, gewoon doen!). Beetje zout nog als dat nodig is en een scheutje zonnebloemolie aan toevoegen. Bij elkaar mengen en even laten staan.
Daarna rijg je alles stukjes aan spiesjes. Heb het zelf gegrild op een grilplaat.
Nasi.
Rijst: Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
1 prei: In ringen snijden
1 wortel: in blokjes
1 teentje knoflook: geraspt
1 rode paprika: in blokjes
1 zakje nasi kruiden. (gele zakje: Conimex) Die laat je wellen in gekookt water.
Snijd alles zoals aangeven en bak dit in scheutje wokolie in een wokpan. Als dit gebakken is voeg je de gewelde nasi kruiden aan toe. Laat dit paar min koken met deksel erop en voeg dan de uitgelekte rijst bij het sausje. Even alles goed samen roeren. Zet de pan meteen uit. Normaal doe ik hier ook kipfilet bij de rijst, maar in dit geval hoeft het niet.
Vet een ovenschaal lichtjes in en doe de rijst erin. Ik zet het altijd even voor 10 a 15 min de oven. Krijg je lekkere rijst van.
Satesaus. = gekocht.
En dat groene erbij is kousenband. Gebakken in een pannetje met beetje boter, zout en peper. Kan vervangen worden door sperziebonen
Fruit/yoghurt ontbijt
Magere griekse yoghurt. (Je kan zelf kiezen welke je het lekkerst vindt)
1 banaan in stukjes
Aardbeien in stukken
Wat walnoten en mueslie over heen gestrooid.
Ook een beetje gedroogde cranberry’s. (hoeft niet.
En theelepeltje honing over heen gedaan.
Happiness is an inside job
salaam alaykoem
dat ziet er allemaal super lekker uit
"Waarlijk iedere salaat veegt de zondes weg die daarvoor zijn gericht."
He meisjes je had een keer kaasbroodjes gemaakt een tijd terug. Zou ik dat recept mogen. Kan het nergens terug vinden. Dankjewel alvast en ga zo door alles ziet er echt uit
Het gaat er niet om wie er eerlijk is in je gezicht, het gaat erom wie er eerlijk is achter je rug !!!!!
Laat maar heb het al gevonden
Het gaat er niet om wie er eerlijk is in je gezicht, het gaat erom wie er eerlijk is achter je rug !!!!!
Lamstajine
Lamstajine
Lamsvlees
2 uien
1 ontvelde tomaat
1 teentje knoflook
Bosje koriander en peterselie fijn gesneden
Olijfolie en zonnebloemolie
1 bouillonblokje Knorr.
Kruiden: Zout, peper, gemberpoeder, saffraan, paprikapoeder, kurkuma.
Pitlozen olijven
Gedroogde pruimen
Amandelen
Eventueel eieren erbij.
Marineer het vlees van te voren en laat het wat intrekken. Marineren met kruiden, fijn gesneden koriander, peterselie en voeg hier ook nog wat zonnebloemolie aan toe.
Olijfolie met wat zonnebloemolie even warm laten worden in de tajine. Dan het gemarineerde vlees erbij. Even goed aan laten bakken nu ook de uien in schijven toevoegen zodat dit ook lekker kan bakken. Dan rasp ik de tomaat, knoflook teentje bij de tajine en verkruimel ik het bouillonblokje erbij. Zet beetje water aan de kook en voeg dat daarna bij het vlees. Lekker goed door laten koken op een zacht vuurtje met deksel erop. Geef het lekker tijd om te garen en met een vork kan je kijken of het vlees gaar is.
Als het gaar is voeg je de pruimen, amandelen en olijven erbij. Als laats maak je het wat op met gekookte eieren.
Amandelen
Eerst even wassen en dan kook je ze in een steelpannetje met water. Daarna pel je die en bak ze in klein beetje zonnebloemolie goudbruin.
Gedroogde pruimen met pit.
Die maak je klaar in een pannetje met water, scheutje mazhar (oranjebloesemwater), snufje kaneel en een beetje suiker. Even roeren en op zacht vuurtje laten kalamariseren. Als laatst strooi je er evt nog wat sesamzaadjes op.
(Spreekt voor zich)
Happiness is an inside job
K zag een lekkere foto voorbijkomen van je nasi balletjes maar helaas geen recept. heb ik m misschien gemist?
Verschillende soorten salade
4 borden salade...
Verschillende soorten salade
Wortel/sperziebonen salade
Wortel in schijfjes.
Sperziebonen
Fijn gesneden koriander
Wortel en sperziebonen beetgaar koken en op smaak brengen
Dressing gemixt. Zout , azijn, olie en peper
Rode bieten salade
Rode bieten in kleine blokjes
1 rode ui in kleine blokjes
Fijn gesneden koriander
Neem rode bieten die voorgekookt zijn, hoef je enkel te snijden.
Dressing: Zout, azijn, olie en beetje suiker.
Pastasalade
Pasta beetgaar koken en af laten koelen
1 rode ui
1 blik tonijn (olie ervan opvangen)
1 blikje mais
1 gegrilde rode paprika in stukjes snijden
Pitloze olijven in schijfjes
Dressing: zakje calve tuinkruiden aanmaken en sladressing, mayo mengen met olie van tonijn.
Rijstsalade
Rijst koken en af laten koelen
Mais
Tonijn
Augurken in blokjes
Dressing: Olie van tonijn mengen met sladressing en beetje mayo.
Happiness is an inside job