[QUOTE=meisjes-;126184914]
-Kip met rijst uit de oven
* Ingrediënten
kipvleugeltjes
Rijst
1 paprika
1 ui
1 wortel
kommetje doperwten
1 teentje knoflook
zonnebloem olie
Zakje nasi gorenge van conimex ( een geel zakje, die is het lekkerst)
Kruiden: zout, peper, gemberpoeder, paprikapoeder, kerrie, kurkuma en chilipeper
Voor kip:
Gesmolten boter
Kip kruiden (Verstegen)
Paprikapoeder
Bereiding;
1. Maak de kipvleugeltjes schoon zoals je gewend bent in een teiltje met azijn, zout en water.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de 3 ingrediënten voor de kip met elkaar en smeer de kipvleugeltjes hiermee.Strooi er nog wat kip kruiden overheen. Zet ze in de oven voor 30 min. Af en toe omdraaien.
2. Kook de rijst in ruim kokend gezouten water voor 15 min. Kooktijd verschilt per rijst (kijk op de achterkant van verpakking). Zeker niet te lang laten koken.
3. Laat het zakje nasi kruiden wellen in een kommetje met kokend water voor ong 10 min.
4. Een scheutje olie in een wokpan doen. Fruit hierin de klein gesneden ui en geraspte teentje knoflook. Bak vervolgens de paprika, wortel en doperwtjes mee. Kruid dit een beetje met eigen kruiden en voeg daarna de gewelde zakje nasi kruiden toe. Laat dit paar min koken.
5. Inmiddels is de rijst klaar en goed uitgelekt. Voeg het bij de groentemengsel. En schep dit goed door elkaar. Zet de pan dan meteen uit en pak een ingevette ovenschaal en kiep hier de rijst in.
6. Kipvleugeltjes leg ik dan op de rijst in de ovenschaal en doe hier folie over heen. Zet het in de oven voor 15 min.
7. Schep de rijst op met de kipvleugeltjes erop of omheen. Dan is je rijst met kip klaar.
Happiness is an inside job
-Aspergesoep
Aspergesoep
3 sjalotjes.
Ong 1 kg witte asperges
50 gr boter
30 gr bloem
Zout, peper en snufje nootmuskaat.
1 groentebouillon
1 bosje bieslook
1 eierdooier.
150 ml melk.
Bereiding:
1.Pel en snipper de sjalotjes.
2..Was de asperges, verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden.
3. Breng de asperges met de schillen en het bouillontablet in een ruime pan met 1.5 liter water aan de kook.
4.Na 15 min neem je de asperges uit de pan en laat de schillen nog 30 min op laag pitje doorkoken.
5. Zeef het kookvocht en gooi de schillen weg. Snijd de gekookte asperges in stukjes.
6. Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotten. Strooi de bloem erover en roer deze door de boter. Laat dit even bruisen en voeg al roerend scheut voor scheut het kookvocht van de asperges erbij. Laat de soep 15 min op laag vuur doorkoken.
7. Meng de eierdooier met 150 ml melk. Roer het mengsel dan door je soep. Voeg als laatst de asperges toe en breng op smaak met zout, peper en snufje nootmuskaat. Serveer
Happiness is an inside job
Salaam meisjes. Ik kan me nog herinneren van de andere topic dat een keujenweegschaal had gekocht van de kruidvat. Merk watshome. Ik vraag me af hoe je m vindt? Wil hem misschien halen in sha Allah
X
jouw topic is top!
welke heerlijke cake kan je mij aanraden om mee te nemen op bezoek?