2. Vlees marmita met pruimen
Marmita met pruimen
Amaai ik noem dat trouw feest eten ... Ik ben van het zuiden en ik noem marmita dwazzz. Amaai macha'allah!!! Geweldig!
Benodigheden:
Schapenvlees/Kalf vlees.(kan ook rund of lam).
2 uien
bosje koriander, bosje peterselie
1 teentje knoflook
1 a 2 gepelde tomaat raspen
Marokkaanse kruiden: Zout, peper, gember, saffraan, paprikapoeder, kurkuma, mespuntje kaneel
Blokje knor.
Pitloze olijven
Pruimen
1 theelepel kaneel
1 theelepel suiker
scheutje mazhar
sesamzaadjes voor over de pruimen
Gekookte eieren.
Bereiding:
Je maakt het vlees goed schoon zoals je altijd doet. Extra vet resten weg halen als dat nodig is etc..
Dan doe je een scheutje van beide olies in de pan. Leg het vlees in de pan en doe hier nu het zout bij en laat het vlees bakken aan beide kanten. Vervolgens snijd je de 2 uien in schijfjes en de fijn gesneden koriander en peterselie, teentje knoflook, de blokjes tomaat. Daarna de knorr blokje en kruiden. De kruiden doe je als laatst omdat het dan niet aanbrandt in de pan maar gewoon nog lekker blijft ruiken. Hoeveel kruiden je gebruikt ligt aan de hoeveelheid vlees. Maar ong 1 theelepeltje van alles. Daarna kan je nog altijd even proeven of er meer zout bij moet. Je laat het rustig nog even bakken samen met de tomaat, ui, koriander.
Vervolgens kook je alvast het water voor in een waterkoker zodat je het meteen bij het vlees kan doen.
Doe het water aan de zijkant van het vlees in de pan. Dus niet op het vlees en het water moet niet over het vlees komen. Dus net dat het vlees er boven uit steekt. En dan rustig laten garen. Echt de tijd geven zodat het lekker mals is. Laatste 10 min gooi ik er wat olijven bij en laat de deksel van de pan weg zodat de saus kan indikken. Ik houd een beetje olijven apart voor erop als je het gaat opdienen. Als je prikt in het vlees en het is zacht en je kunt er makkelijk door heen prikken dan is het gaar.
Pruimen doe je in een pannetje met water en 1 theelepel kaneel, 1 theelepel suiker, scheutje mazhar en laat je rustig karameliseren tot dat het water opgezogen is door de pruimen en lijkt alsof de pruimen zwemmen in dik honingachtig water is het klaar
Niet te lang laten koken de pruimen moet niet helemaal slap raken. Als laatst voeg je er wat sesamzaadjes op.
Eieren koken en door 2e snijden
Dan kan je opdienen. Begin met de saus dan het vlees daarover de barkok en olijven.
Er omheen wat eieren