1. #241
    MVC Lid

    Reacties
    27
    02-06-2014

    leuke topic upp

  2. #242
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium
    Citaat Geplaatst door FATIMAZOHRA85 Bekijk reactie
    Ga je nog een inhoudsopgave maken meisjes
    Jawel maar ik heb het op dit moment een beetje druk
    Die inhoudsopgave komt hoe dan ook.. Ik plaats alvast gewoon door met fotos en recepten. Dan maak ik er zelf wel een inhoudsopgave van wanneer ik ff echt tijd heb. In ieder geval zie je het van zelf wel verschijnen
    Happiness is an inside job


  3. #243
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium
    Citaat Geplaatst door Iyanya Bekijk reactie
    leuke topic upp
    Dankjewel
    Citaat Geplaatst door Firdaous_A Bekijk reactie
    Salam. Ik heb jouw recept van kefta in tomaten-doperwten saus gemaakt, en het was heerlijk!
    Ow ben blij dat het gesmaakt heeft lieverd
    Happiness is an inside job


  4. #244
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium
    Citaat Geplaatst door LaghGirl Bekijk reactie
    Leuk dat je nu je eigen kookhoekje hebt
    Thanks xx
    Happiness is an inside job


  5. #245
    MVC Lid

    Reacties
    257
    07-05-2013

    Noti. Ziet er allemaal Super lekker uit masha'Allaah !

  6. #246
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium
    - Kabeljauw/visschotel met garnalen, groente





    Kabeljauw/visschotel met garnalen en groenten.

    Benodigheden:

    3 Kabeljauwfilets in zo een zak van de diepvries. (laten ontdooien)
    Garnalen
    3 middelgrote aardappels
    1 paprika
    1 grote ui
    1 winterpeen
    Bosje koriander en peterselie
    1 teentje knoflook
    1 citroen
    Olijven.
    Handje doperwten
    Zonnebloemolie
    Olijfolie


    Kruiden: Viskruiden, zout, zwarte peper, paprikapoeder, ras el hanout, snufje saffraan, komijn poeder en cayennepeper.

    Bereiding:

    Snijd de ontdooide kabeljauwfilet door het midden in stukken. Schil de aardappelen en snij ze in schijven (niet al te dikke plakken). Ook de winterpeen, paprika, tomaat snijd je in schijfjes net als de aardappels..
    Meng de schijfjes aardappels, paprika, winterpeen, dopertwen bij elkaar voeg hierbij 1 eetl olijfolie en de kruiden. Roer dit door elkaar zodat alle kruiden goed intrekken.

    Doe in een aparte kom de geraspte ui, knoflook ,fijn gesneden peterselie, koriander,. Kruid dit met viskruiden, peper en paprikapoeder, beetje citroen sap en 1 eetl zonnebloemolie. Meng dit door elkaar en wrijf de vis en garnalen ermee met dit mengsel.

    Pak een ovenschaal en vet die in met wat olie.

    Verspreid de helft gemarineerde groente op de bodem en leg daarop de gemarineerde visstukken. Hierop leg je de overgebleven groenten. Leg er schijfjes citroen op en schijfjes paprika en eventueel schijfjes tomaat. De schaal dekken met aluminiumfolie en ong 30 min laten garen.. Laatste 10 a 15 min haal je de folie eraf dan is het al zo goed als klaar. Laat de vis nog even zonder folie mooi bruin worden in de oven. Serveer met olijven erop.
    Happiness is an inside job


  7. #247
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium
    - Marmer cake met chocoladeglazuur







    Marmercake met chocoladeglazuur/Amandelschaafsel
    Benodigdheden:


    200 gram roomboter
    200 gram witte basterdsuiker
    200 gram bloem
    4 eieren
    Zakje vanillesuiker
    2 eetlepels cacao

    Chocoladeglazuur (Dr.oetker)
    Amandelschaafsel
    1 theelepel zonnebloemolie (om amandelschaafsel in te bakken)

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de bakvorm alvast in met boter en bloem.
    Klop de boter en de suiker (vanille en basterd) tot een romige massa. Voeg één voor één de eieren toe. Zeef de bloem er bij en klop ook deze er door. Verplaats ongeveer 1/3 van het beslag naar een andere kom en mix hier twee eetlepels cacao doorheen. Vet de bakvorm in en strooi er wat bloem over heen. Begin met een laagje naturel beslag, dan een laag chocola, en dan weer een laag naturel. Roer het met een lepel zodat je het marmereffect krijgt. (heb ik dit keer niet gedaan).
    Niet te lang, want dan wordt het één lichtbruine massa . Bak 75 minuten, en klaar!

    Chocoladeglazuur heb ik over heen gedaan. Op de verpakking staat hoe het moet. Heb het glazuur overheen glad gestreken. En daarop meteen de amandelschaafsel op gestrooid want de glazuur word natuurlijk hard.
    De amandelschaafsel lichtjes aangebakken in een koekenpannetje in 1 theelepel zonnebloemolie.
    Happiness is an inside job


  8. #248
    MVC Lid

    Reacties
    278
    11-08-2013

    Citaat Geplaatst door meisjes- Bekijk reactie
    - Kabeljauw/visschotel met garnalen, groente



    Hmmm lekker maa shaa allaah.
    Recept [emoji5]
    Wat bij jullie is, zal vergaan, maar wat bij Allah is,i sblijvend. -Koran An Nahl 96


    You chase the dunya and its pleasures when the dunya was the punishment for Adam. -Al imam Al Hasan Al Basri

  9. #249
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium
    - Ontbijtje gisteren; Gebakken eieren met zemboe.



    Spreekt wel voor zich
    Happiness is an inside job


  10. #250
    Zirgytje

    Reacties
    369
    11-11-2012

    Citaat Geplaatst door meisjes- Bekijk reactie
    2. Vlees marmita met pruimen



    Marmita met pruimen

    Amaai ik noem dat trouw feest eten ... Ik ben van het zuiden en ik noem marmita dwazzz. Amaai macha'allah!!! Geweldig!

    Benodigheden:

    Schapenvlees/Kalf vlees.(kan ook rund of lam).
    2 uien
    bosje koriander, bosje peterselie
    1 teentje knoflook
    1 a 2 gepelde tomaat raspen
    Marokkaanse kruiden: Zout, peper, gember, saffraan, paprikapoeder, kurkuma, mespuntje kaneel
    Blokje knor.
    Pitloze olijven
    Pruimen
    1 theelepel kaneel
    1 theelepel suiker
    scheutje mazhar
    sesamzaadjes voor over de pruimen
    Gekookte eieren.

    Bereiding:


    Je maakt het vlees goed schoon zoals je altijd doet. Extra vet resten weg halen als dat nodig is etc..
    Dan doe je een scheutje van beide olies in de pan. Leg het vlees in de pan en doe hier nu het zout bij en laat het vlees bakken aan beide kanten. Vervolgens snijd je de 2 uien in schijfjes en de fijn gesneden koriander en peterselie, teentje knoflook, de blokjes tomaat. Daarna de knorr blokje en kruiden. De kruiden doe je als laatst omdat het dan niet aanbrandt in de pan maar gewoon nog lekker blijft ruiken. Hoeveel kruiden je gebruikt ligt aan de hoeveelheid vlees. Maar ong 1 theelepeltje van alles. Daarna kan je nog altijd even proeven of er meer zout bij moet. Je laat het rustig nog even bakken samen met de tomaat, ui, koriander.

    Vervolgens kook je alvast het water voor in een waterkoker zodat je het meteen bij het vlees kan doen.
    Doe het water aan de zijkant van het vlees in de pan. Dus niet op het vlees en het water moet niet over het vlees komen. Dus net dat het vlees er boven uit steekt. En dan rustig laten garen. Echt de tijd geven zodat het lekker mals is. Laatste 10 min gooi ik er wat olijven bij en laat de deksel van de pan weg zodat de saus kan indikken. Ik houd een beetje olijven apart voor erop als je het gaat opdienen. Als je prikt in het vlees en het is zacht en je kunt er makkelijk door heen prikken dan is het gaar.

    Pruimen doe je in een pannetje met water en 1 theelepel kaneel, 1 theelepel suiker, scheutje mazhar en laat je rustig karameliseren tot dat het water opgezogen is door de pruimen en lijkt alsof de pruimen zwemmen in dik honingachtig water is het klaar
    Niet te lang laten koken de pruimen moet niet helemaal slap raken. Als laatst voeg je er wat sesamzaadjes op.

    Eieren koken en door 2e snijden

    Dan kan je opdienen. Begin met de saus dan het vlees daarover de barkok en olijven.
    Er omheen wat eieren
    Psahaaaaaa!!!

    “Wees geduldig, voorwaar, de Belofte van Allah is waarachtig. En laat je niet provoceren door degenen die niet overtuigd zijn.”

    (Soerat ar-Roem: 60)


  11. #251
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium
    Citaat Geplaatst door oumoebayd Bekijk reactie
    Hmmm lekker maa shaa allaah.
    Recept [emoji5]
    Dankjewel
    Citaat Geplaatst door hanane_1988 Bekijk reactie
    Psahaaaaaa!!!
    allah ie3tek sa7a
    Happiness is an inside job


  12. #252
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium
    Citaat Geplaatst door Alverde Bekijk reactie
    Noti. Ziet er allemaal Super lekker uit masha'Allaah !
    Dankje
    Happiness is an inside job


  13. #253
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium
    Citaat Geplaatst door meisjes- Bekijk reactie
    - Kabeljauw/visschotel met garnalen, groente





    Kabeljauw/visschotel met garnalen en groenten.

    Benodigheden:

    3 Kabeljauwfilets in zo een zak van de diepvries. (laten ontdooien)
    Garnalen
    3 middelgrote aardappels
    1 paprika
    1 grote ui
    1 winterpeen
    Bosje koriander en peterselie
    1 teentje knoflook
    1 citroen
    Olijven.
    Handje doperwten
    Zonnebloemolie
    Olijfolie


    Kruiden: Viskruiden, zout, zwarte peper, paprikapoeder, ras el hanout, snufje saffraan, komijn poeder en cayennepeper.

    Bereiding:

    Snijd de ontdooide kabeljauwfilet door het midden in stukken. Schil de aardappelen en snij ze in schijven (niet al te dikke plakken). Ook de winterpeen, paprika, tomaat snijd je in schijfjes net als de aardappels..
    Meng de schijfjes aardappels, paprika, winterpeen, dopertwen bij elkaar voeg hierbij 1 eetl olijfolie en de kruiden. Roer dit door elkaar zodat alle kruiden goed intrekken.

    Doe in een aparte kom de geraspte ui, knoflook ,fijn gesneden peterselie, koriander,. Kruid dit met viskruiden, peper en paprikapoeder, beetje citroen sap en 1 eetl zonnebloemolie. Meng dit door elkaar en wrijf de vis en garnalen ermee met dit mengsel.

    Pak een ovenschaal en vet die in met wat olie.

    Verspreid de helft gemarineerde groente op de bodem en leg daarop de gemarineerde visstukken. Hierop leg je de overgebleven groenten. Leg er schijfjes citroen op en schijfjes paprika en eventueel schijfjes tomaat. De schaal dekken met aluminiumfolie en ong 30 min laten garen.. Laatste 10 a 15 min haal je de folie eraf dan is het al zo goed als klaar. Laat de vis nog even zonder folie mooi bruin worden in de oven. Serveer met olijven erop.
    ..
    Happiness is an inside job


  14. #254
    MVC Lid

    Reacties
    426
    24-04-2014

    TbarakAllah 3liek meisjes
    Het ziet er allemaal overheerlijk uit. Ik ga deze week nog in shaa Allah jouw appelkruimeltaart uitproberen .
    Choukran

  15. #255
    MVC Premium

    Reacties
    57.131
    14-07-2013

    MVC Premium MVC Premium


    Gisteren toch maar geen Chinees gehaald
    Heb snel noodles gemaakt met garnalen/kip en groenten. Sweet chili sausje. lekker pittig.


    Noedels Sweet chili kip/garnalen

    Benodigheden:

    Kipfilet
    Garnalen
    Broccoli roosjes
    champignons
    Blokjes rode paprika
    Winterpeen in plakjes ( niet te dun)
    Prei in ringen
    1 teentje knoflook
    Verse gember als je dat hebt.
    Klein stukjes verse rode peper. Of cayennepeper/sambal om het wat pittiger te maken.
    Wok olie.
    Wok sausje naar keuze
    noedels

    Kruiden: zout, peper, paprikapoeder, gemberpoeder als je verse niet hebt!

    Bereiding:

    Ik heb de kipfilet in blokjes gesneden en in een wokpan met een scheutje wokolie gebakken. Dan voeg je de garnalen toe en bak je ook mee. Vervolgens de prei, 1 teentje geraspte knoflook en klein beetje verse gember bij geraspt en mee gebakken. Als je niet hebt kan je ook gember in poeder vorm bij doen.
    Dan voeg je de overige groenten aan toe en de kruiden. Schep alles even om. Laat alles ff rustig bakken je kan er ook een klein glaasje water aan toevoegen zodat de groenten niet te hard blijven. Maar laat ze zeker niet te zacht bakken want moet lekker knapperig blijven. .
    Noedels bereid je voor zoals op de verpakking staat en laat je daarna uitlekken. Als je wok klaar is voeg je de noedels erbij in de wokpan. Voeg ook meteen het sausje aan toe en zet het vuur hoog. Wok alles even kort en haal alles door elkaar met behulp van 2 houten pollepels. Dan kan je opscheppen.
    Happiness is an inside job