Tbarkellah 3liek meisjes vind je echt een toppertje
Je gerechten zien er super uit
Lekkere gerechten zeg!
" Als Allah jou wil zegenen met goede dingen, is er niemand die dat kan tegenhouden… Zelfs al zouden alle wereldbewoners helpen om dit tegen te werken.
En als Allah jou wilt beproeven, is er niemand die het kan beletten… Zelfs al zouden alle wereldbewoners je bijstaan. Ghair Insha’ Allah! "
22. Sfenjz.
Je hebt nodig :
1/2 eet lepel droge gist of 30 gr verse
60 ml warm water
300 ml lauw /warm melk
100g suiker
1 thee lepel zout
500 tot 600 g bloem
100g boter op kamertemp
2 eieren
Bereiding:
Los de gist in een grote beslag kom in het warme water op, voeg de melk ,suiker ,het zout, en de eieren mix dit eventjes een paar tellen dan doe je de boter en de bloem er bij en dit goed kneden tot een soepele deeg.
laat het deeg 60 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld. Best is afdekken met pedaalemmerzak en laten rijzen in de oven.
Bestuif je tafel met bloem en leg het deeg op het tafel en draai voorzichtig rond in de bloem, daarna rol je het uit tot een lap van 1 cm dik, dan pak je een glas of een kopje en je snijd er rondjes uit en het gaatje doe je met een dopje van een fles.
Dek ze af en laat ze 20 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld en daarna bak je ze in warme olie mooi bruine en bestrooien met suiker of chocolade.
De chocolade laat je au bain marie smelten met 1 theelepeltje zonnebloemolie en dep de donuts er dan in met behulp van een satestokje.
Happiness is an inside job
23.Hotwings uit de oven.
Hotwings
Kipvleugels
Cornflakes
Bloem
Boter (gesmolten)
Kruiden naar wens.
Ik zelf doe:
Kipkruiden
Chillipoeder
Peper
Bereiding:
Was de kipvleugels met azijn, zout en koud water. Snij ze in twee delen. Doe de bloem in een kom, de boter samen met de kruiden in een andere kom en de cornflakes sla je klein in een zakje. Die doe je ook in een aparte kom.
Pak een vleugel en maak er gaatjes in met een vork in het vlees. Doe het in de bloem, dan de boter/kruiden mengsel (goed inwrijven zodat ze goed intrekken)en dan in de cornflakes. De kruiden in de boter zinken, maar als jij de vleugels goed om blijft keren in de kom dan krijgen ze genoeg kruiden mee.
Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak ze in een hete lucht oven op 180 graden. Gewone oven 200 graden.
Dit kan je ook met kipfilet maken.
Recept van coco. Rush
\
Happiness is an inside job
24. Appel/kaneel cake
100gr boter
100gr suiker
2 eieren
150 gr zelfrijzend bakmeel
2 appels
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel kaneel
Amandelschaafsel of walnoten.
Aluminiumfolie
Bakvorm 24 cm.
Mix de boter en de suiker samen. Voeg daarna de 2 eieren 1 voor 1 erbij. als dit goed gemixt is voeg je 150 gr zelfrijzend bakmeel toe en mix je dit goed samen. (ong 10 min blijven mixen) dan giet je het beslag in een ingevette bakblik.
Schil de 2 appeltjes en snijd ze in dunne schijfjes. Voeg hier 1 zakje vanillesuiker aan toe en 1 theelepel kaneel. Meng dit goed en leg ze op het beslag, druk ze een klein beetje aan. Voeg als laatst wat amandelschaafsel toe. Doe aluminiumfolie op je bakblik en zet het in een voorverwarmde oven (200 graden) voor een half uur. Haal dan de folie eraf en laat de cake nog een kwartiertje bakken in de oven. Serveer de cake met een toefje slagroom.
Happiness is an inside job
Visbriwat
Vis briwat
Benodigheden:
Filodeeg
Mihoen
1 rode paprika
1 prei
Klein bosje koriander
Surimi
Zeevruchten mix
Visfilet
Halve vis bouillonblokje
Kruiden: zout, peper, paprikapoeder, kurkuma, gember, cayennepeper en viskruiden. 1 theelepeltje van alles ong.
1 teentje geraspte knoflook
Gesmolten boter
Bereiding:
Doe in de koekenpan een scheutje zonnebloemolie en bak hierin de prei die je in ringetjes hebt gesneden. Rasp hier meteen het teentje knoflook erbij. Voeg vervolgens de paprika in blokjes toe en de fijn gesneden koriander. Doe hier de halve vis bouillonblokje bij en kruid alles met de bovenstaande kruiden. Als het klaar is laat je het uitlekken in een vergiet. Zorg er voor dat je de jus opvangt om dat straks te mengen met de gesmolten boter.
Bak nu steeds alle soorten vis apart in een pan behalve de surimi. Die snijd je in stukjes en voeg je als laatst bij de vulling. Doe hier steeds een beetje viskruiden bij de vis die je bakt en laat het daarna weer uitlekken op zelfde manier als de groenten.
Mihoen maak je alvast klaar. In een teiltje met kokend water en daarna knippen in kleine stukjes en uit laten lekken.
Voeg dan alles bij elkaar dus de groenten, vis en mihoen. Roer alles door elkaar.
Smelt de boter in een pannetje en meng dit met de jus. Als je ze vult moet je de stroken ook besmeren met de boter net als bestilla. Dan ga je ze vouwen en net voor het bakken besmeer je ze lichtjes in met gesmolten boter. Je bakt ze af in de oven.
Happiness is an inside job
Heb je misschien een recept voor kip zoals bij de KFC? Maar dan met kipfilet... Ik had ooit iets gelezen over kruiden bij de Action haha, maar kan het niet terugvinden...
-
Ziet er allemaal
doe zo verder
nog een fan
Ik hou van mijn 4 schatjes (inclusief mijn ventje)
LIEVE MAMA, MOGE ALLAH SWT JOU YENNAT AL FIRDOUS SCHENKEN, ALHAHOEMA AMIEN!
JE BENT VOOR ALTIJD IN MIJN GEDACHTEN!