+ Reageer
Pagina 87 van 87 EersteEerste ... 37 62 77 85 86 87
1.291 tot 1.301 van 1301
 1. #1291
  MVC Lid

  Reacties
  9.495
  01-10-2006

  Allaah Subhana wata3ala zegt:

  "En stelt jullie vertrouwen op Allaah als jullie (daadwerkelijk) gelovigen zijn."

  [Soerah Al-Maa'idah 5:23]

 2. #1292
  MVC Lid

  Reacties
  9.495
  01-10-2006

  Spreekt niet slecht over je echtgenoot

  Er zijn vrouwen die altijd zeuren en zagen en laten weten wat ze steeds voor je doen en noemen op het weinige dat jij doet in ruil daarvoor. Ze hebben precies een intentie die niet omwille van Allah is. Ze lasteren hun man en roddelen over hem in samenkomsten met familie of vrienden en noemen daarbij de slechte kanten totdat zelfs hun slecht praten over hem. Houje ver weg van deze afschuwelijke daad.

  Allah zegt (interpretatie van de betekenis):“Jullie gelovigen, vermijdt zoveel mogelijk verdenkingen, want veel van de verdenkingen zijn zonden. Bespioneert elkaar niet en spreekt geen kwaad over elkaar in elkaars afwezigheid. Houdt iemand van jullie ervan om het vlees van zijn dode broeder te eten? Jullie zouden het zeker haten. En vreest Allah, waarlijk Allah is Berouwaanvaardend en Genadevol.” (Soerat al-Hoedjoeraat: 12)

 3. #1293
  MVC Lid

  Reacties
  9.495
  01-10-2006

  Abu Hassan zei: “Ik zei tegen Abu Hurayrah, mijn twee kinderen zijn gestorven. Zou je mij iets kunnen overleveren van de Profeet [SallAllahu ‘alayhi wa selam], waarmee mijn hart rust zal vinden?” Hij antwoordde: “Ja, kinderen [die voor de pubertijd sterven] zijn de vogels van het Paradijs. Als zij hun ouders vinden op de Dag des Oordeels zullen zij hun ouders vastpakken en niet loslaten totdat Allah ze in het Paradijs toelaat.” [Sahih Muslim, Boek 32, Hadith 6370. Zie o.a verder in Adab Al-Mufrad hoofdstuk 80, fadl man maata lahu al-walad]

 4. #1294
  MVC Lid

  Reacties
  9.495
  01-10-2006

  Ibn Qayyim رحمه الله heeft gezegd:

  “Er was een periode waarin ik ziek was geworden in Mekka, terwijl er geen dokter of medicijn in mijn bereik was. Dus behandelde ik mijzelf door middel van surah al- Fatiha en zag dat dit een geweldige uitwerking had. Ik nam wat zamzam water, reciteerde surah al-Fatiha verschillende keren hierover en vervolgens dronk ik dit op. Daarin trof ik de volledige genezing. Ik begon mij hierop te verlaten bij vele ziekten, waardoor ik hier een enorm profijt van trok. Ook schreef ik dit voor aan mensen die aan een ziekte leden of pijn hadden, waardoor velen van hen snel beter werden.”

  [Zaad al-Ma’aad (4/178) en al-Djawaab al-Kaafie (blz. 21)]

  Evenzo behoort de geneeswijze door middel van de authentieke Profetische roeqya tot de meest profijtelijke geneesmiddelen. Ook de smeekbede behoort tot de meest profijtelijke oorzaken voor het afweren van datgene wordt, mits deze vrij is van de verboden zaken. De smeekbede behoort tot de meest nuttige geneesmiddelen, vooral als men hierin aandringt. De smeekbede is de vijand van het onheil. Hij weert het onheil af en geneest het. Hij voorkomt de neerdaling van het onheil of vermindert het onheil waneer dit neerdaalt.

  [Zie al-Djawaab al-Kaafie (blz. 22-25)]

 5. #1295
  MVC Lid

  Reacties
  9.495
  01-10-2006

  De Profeet zei: “Wie naar een helderziende of waarzegger gaat en vervolgens gelooft in datgene wat hij zegt: hij gelooft waarlijk niet in datgene wat aan Mohammed is geopenbaard.” (at-Tirmidhie)

  Het is niet toegestaan om de mening te vragen van tovenaars, waarzeggers en kwakzalvers om van een ziekte te genezen. Men moet anderen hier ook voor waarschuwen en hen zelfs hiervan weerhouden. Dit op grond van de volgende woorden van de Profeet: ‘Hij die een tovenaar bezoekt en zijn mening vraagt: zijn gebeden zullen voor de duur van veertig nachten niet worden geaccepteerd’. (Moeslim)

  Allah is Degene aan wie hulp wordt gevraagd. Er is geen macht en geen kracht buiten die van Allah. En Allah weet het het beste.

 6. #1296
  MVC Lid

  Reacties
  9.495
  01-10-2006

  Depressie de ziekte van deze tijd. Zoek hulp bij Allah en niet medicijnen.

  Depressie wordt ook wel eens vergeleken met duisternis, duisternis die de mens helemaal opslokt, waardoor men niets positiefs meer ziet.

  Profeet Yunus (‘alayhi salaam) bevond zich een keer in een extreme situatie van duisternis. In de maag van de walvis.

  De maag van walvis zorgde voor duisternis, het was diep in zee wat zorgde voor nog meer duisternis en het was avond, dus een extreme vorm van duisternis.
  En wat waren de geneeskrachtige woorden van Profeet Yunus (‘alayhi salaam) die hem uiteindelijk verwijderde uit deze extreme duisternis?

  “Laa illaaha illa anta, subhanaka, inni koentu minna dhalimien.”

  En hij riep in de duisternis: 'Er is geen god dan U. U zij geprezen! Ik was een van de onrechtplegers.' [Surah Al Anbiyaa, vers 87]

  De Profeet (vrede zij met hem) zei tegen zijn metgezellen: “Zal ik jullie wat woorden leren, dat wanneer tegenspoed of verdriet jullie treft en als iemand van jullie deze smeekbede verricht, dan zal het hem vreugde brengen? Het is de du’aa van Yunus: ‘Laa illaaha illa anta, subhanaka, inni koentu minna dhalimien.’” [Saheeh al-Jaami‘, no. 2605]

  Een zeer krachtige du’aa. Je begint met een belangrijk element het Monotheïsme, dan verricht je een lofuiting en dan geef je aan dat je fout bent geweest.

 7. #1297
  MVC Lid

  Reacties
  9.495
  01-10-2006

  *HERINNERING!* ☀

  Imam Mohammed ibn Saalih al-'Oethaymien zei:

  'Bij deze gelegenheid wil ik mijn moslimbroeders (en zusters) eraan herinneren om hun kansen te grijpen tijdens deze tien dagen.
  De meeste moslims zijn namelijk onachtzaam over de voortreffelijkheid van deze dagen en de voortreffelijkheid van de daden hierin.
  Zij laten deze dagen aan hen voorbijgaan alsof het normale dagen zijn.
  Zij dienen zich in de tien dagen van Dhoel Hiddjah echter in te spannen in het verrichten van goede daden, zoals het gebed, het vasten, liefdadigheid en andere zaken die hen dichter brengen bij Allah.'

  *Bron:* Fataawaa Noer 'alad Darb, 179

  © Vertaald vanuit het Arabisch door www.StichtingIslamIsMooi.nl


 8. #1298
  MVC Lid

  Reacties
  9.495
  01-10-2006

  Vasten van 'Ashura!  Vandaag, zondag 2 oktober, is de eerste dag van de islamitische maand Muharram.

  Muharram is tevens de eerste maand van onze islamitische kalender. Vandaag is dus de eerste dag van het islamitisch nieuwjaar, het jaar 1438.
  Share
  Tweet
  Share
  Dit betekent dat de verhuizing (Hidjra) van onze profeet vrede zij met hem van Mekka naar Medina 1438 jaar geleden heeft plaatsgevonden. Aangezien 'Umar - moge Allah tevreden met hem zijn - deze gebeurtenis heeft aangesteld als de eerste dag van de islamitische kalender.

  'Ashura
  Het is sterk aanbevolen om de tiende dag van de maand Muharram te vasten, oftewel 'Ashura. Deze komt dit jaar overeen met dinsdag 11 oktober.

  De reden achter het vasten van 'Ashura
  Nadat de profeet vrede zij met hem van Mekka naar Medina verhuisde, merkte hij op dat de Joden 'Ashura vasten. Toen hij hen vroeg wat de aanleiding daarvoor is, antwoordden zij dat het de dag is waarop Allah de profeet Moesa - vrede zij met hem - en zijn volk van de tiran Fir'awn redde. En dat Moesa uit dankbaarheid aan Allah deze dag vastte en dat zij hem daarin volgen.

  Hierop zei de profeet vrede zij met hem dat de moslims meer recht hebben op (het volgen van) Moesa dan de Joden, waarop hij de moslims beval om deze dag te vasten. [Hadith in Bukhari]

  Verdienste van het vasten van 'Ashura
  De profeet vrede zij met hem zei over de verdienste van het vasten van ‘Ashura dat het de (kleine) zonden van het voorgaande jaar kwijtscheldt. [Hadith in Sahih Muslim]

  Het is aanbevolen om samen met ‘Ashura een dag ervoor of erna te vasten. Het beste is een dag ervoor, oftewel maandag 10 oktober.

  Verder is het aanbevolen voor wie daartoe in staat is om ook veel andere dagen van de maand Muharram te vasten. De profeet vrede zij met hem zei:

  "Het beste vasten na Ramadan is het vasten van de maand van Allah: Muharram." [Hadith in Sahih Muslim]

  Wie nog dagen van Ramadan moet inhalen
  Voor degenen die nog dagen van Ramadan moeten inhalen, is het ook aanbevolen om de dag van ‘Ashura te vasten. Zij mogen dit doen met de intentie van én het inhalen van Ramadan én de verdienste van de dag van 'Ashura. Alhoewel het beter is dat zij de dag van 'Ashura apart vasten en de gemiste dagen op een later tijdstip inhalen.

  Beste broeders en zusters

  Vast maandag 10 en dinsdag 11 oktober en spoor de mensen om jou heen aan om te vasten. Hopend op de vergiffenis van Allah en in navolging van de Sunnah van onze nobele profeet Muhammad vrede zij met hem. Zonsondergang is deze dagen redelijk vroeg; een makkelijke buit dus die je niet mag mislopen!

  Ps. De Hidjri datum die verschijnt op onze horloges en klokken van Alfajr komt deze maand overeen met de maanbezichtiging. De Hidjri datum op je horloge of klok van Alfajr is dus als het goed is vandaag (2 oktober) 1 Muharram.


  Stuur het door; "Wie aanspoort tot het goede, heeft dezelfde beloning als degene die ernaar handelt." [Sahih Muslim]

 9. #1299
  MVC Lid

  Reacties
  664
  02-08-2012

  Bbaraka Allahoefiek

 10. #1300
  MVC Lid

  Reacties
  9.495
  01-10-2006

  Citaat Geplaatst door jalllou Bekijk reactie
  Bbaraka Allahoefiek
  wa feeki baraka Allah

 11. #1301
  MVC Lid

  Reacties
  1.542
  23-02-2011

  Up