Poll resultaten: Ik vind deze topic..

Stemmers
130. Je mag niet stemmen op deze poll
  • Helemaal geweldig mashaAllaah!

    85 65,38%
  • Leerzaam en interessant

    39 30,00%
  • Gaat wel, kan beter

    5 3,85%
  • Helemaal niks..

    1 0,77%
  1. #76
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Ontgifting dieet

    Het ontgiftingsdieet

    Deze dieet dient u een week lang te gebruiken om een optimaal resultaat te krijgen, maar wie niet in staat is dit vol te houden is één dag ook goed.
    Dan gaat u dit één keer per week herhalen, of op de 12de, 13de en 14de dag van de Islamitische maand.

    Tijdens al fajr:

    - Eetlepel van appelazijn in glaswater drinken.
    - Een beker van verse fruitensap ( u bent vrij om te kiezen welke fruitsoorten u wil eten).
    - Vijf eetlepels van tarwekiemen.
    - Kruidenmix drinken met de volgende kruiden: kamille, melisse, lindebloesem, en anijs...

    Tijdens de Doha:

    - Een beker citroensap
    - Een beker magere biologische yoghurt.
    - Een beker vers gemalen groente/ Of groentesoep / groenten als salade opeten.
    - Een eetlepel niet-geroosterde sesamzaden.

    Tijdens al dohr:

    - Vijf eetlepels van tarwekiemen.
    - Eetlepel van appelazijn in glaswater drinken.
    - Een kom van verse groentesoep / groentesalade
    - Een halve theelepel van hebba sauda goed kauwen en doorslikken.
    - Een beker magere biologische yoghurt.

    Tijdens al asr:

    - Een beker citroensap.
    - Een beker vers gemalen groenten.
    - Kruidenmix drinken met de volgende kruiden: kamille, melisse, lindebloesem, en anijs, gember
    - Een beker magere biologische yoghurt.
    - Een beker van verse fruitensap.

    Tijdens al isha:

    - Vijf eetlepels van tarwekiemen.
    - Eetlepel van appelazijn in glaswater drinken.
    - Een kom van verse groentesoep / groente salade
    - Kruidenmix drinken met de volgende kruiden: kamille, melisse, lindebloesem, en anijs, gember

    Opgelet:

    1 - Deze behandelingsmethode zal u lichaam ontgiften met de Wil van Allah, en het tekort aan alle voedingsstoffen aanvullen.
    2 – Na deze behandeling kunt u beginnen met gezond voeding te eten, omdat u lichaam al het slechte voeding zal ontwijken.
    3 – Voeg geen zout of kruiden tijdens het koken, maar pas nadat voedsel is gekookt en op tafel ligt om gegeten te worden.
    4- Vrouwen die in hun periode zitten kunnen niet aan deze ontgiftigingsdieet beginnen, pas nadat ze gereinigd zijn.
    5- U moet eerst het water laten koken voordat u daarin groente doet. De groenten kunnen rauw of kort gekookt worden. Kooktijd moet niet meer dan 15 minuten in beslag nemen, en gebruik weinig water en deksel opdoen.
    6- De groeten die hier worden gebruikt zijn: knolraap, sperziebonen, erwten, rode bieten, bloemkool, witte of paarse kool, aubergine, ijsbergsla, pompoen, komkommer, uien, één teen knoflook per dag, radijs, tuinkers, bladeren van snijbiet, peterselie, selderij, wortels, verse spinazie, sla, kweepeer…
    7 – Zorg ervoor dat u per dag een halve liter of meer verse groente eet. En een halve liter of meer kort gekookte groentesoep drinkt.
    8- Voor het slapen gaan dient u een warme douche te nemen om de afvalstoffen via de huid te verwijderen.
    9- Het is verplicht om de punten te houden, en begin niet met ontgiften totdat u alle benodigdheden thuis hebt. Biologische appelazijn moet vrij zijn van sulfiet (conserveermiddel) en sesamzaden, en tarwekiemen halen we van de natuurwinkel! Zo ook kopen we al onze kruiden bij de natuurwinkel, zoals Melisse, Anijs, Gember, kamille, Lindebloesem…etc
    10 – In plaats van witte suiker, gebruiken we biologische ongeraffineerde suiker. En in plaats witte zout, gebruiken we zeezout.
    11 – Eet alleen van groetensoorten en fruitsoorten waarvan jij van houdt.
    12- Witte brood absoluut vermijden voorgoed als u kan, en geef voorrang aan volkoren tarwemeel, gerstemeel, rijst met vlies...etc
    13 – Alle groente en fruit in water met zout doen voor 10 minuten, alvorens u ze nuttigt. Hou ze niet langer dan 10 minuten anders raken we ook de vitaminen kwijt.
    14 – Begin niet te koken of te eten als u boos bent. Maar word eerst kalm en rustig, en dat kun je ook bereiken door Woedo (kleine wassing) te doen, en twee raka3aat geconcentreerd te gaan binnen.
    15- Het is erg belangrijk om bij alfajr wakker te worden, en wakker te blijven tot de zon opkomt, want op deze gezegende tijdspanne vestigt de energie van de dag.



    Boodschappenlijst:
    hier:

    Natuurwinkel:
    - Appelazijn
    - Tarwekiemen
    - Kamille
    - Melisse
    - Lindebloesem
    - Anijs
    - Niet geroosterde sesamzaden
    - Zeezout

    Super:
    - Biologische yoghurt
    (- Biologische suiker, als je dat wilt gebruiken in de kruidenmix. Ik doe het zelf niet).
    - Groenten (naar voorkeur. Voor groentensoep en gemalen groenten.)
    - Sappig persbaar fruit (Ik heb sinnaasappels genomen, zo'n 4 kilo).
    - Veeeel citroenen (ong. 14 stuks)

    Islamitisch winkeltje:
    - Habbat sawda ZADEN


  2. #77
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Afslank & Afval tips:

    Gebruik zo min mogelijk zout.
    Zout is bloeddrukverhogend en verhoogt mogelijk de eetlust.

    Beperk het gebruik van vet zoveel mogelijk, vooral verzadigde vetten en transvet.
    In chips, snacks, koekjes, frituurvet maar ook bijv. dierlijk vet, zoals in vlees en boter, tref je verzadigde vetten aan die tot allerlei kwalen kunnen leiden als hart- en vaatziekten. Bovendien zijn verzadigde vetten dikmakend. Beter is het olijfolie en vette vis te eten, omdat deze producten goede onverzadigde vetten bevatten.


    Blijf uit de buurt van suikerhoudende dranken.
    Witte suiker wordt in het lichaam erg gemakkelijk in vet omgezet en dient daarom zoveel mogelijk uit je voedingspatroon geschrapt te worden. Frisdrank stikt vaak van het suiker, en in tegenstelling tot wat men vaak denkt geldt dit ook voor vruchtensap. Drink daarom liever water of (groene) thee. Zoet je thee met wat honing i.p.v. suiker.

    Blijf zoveel mogelijk gewone hoeveelheden eten.
    Als je weinig eet, past je lichaam zich aan door de stofwisseling te verlagen. Dat is vervelend, want hierdoor zul je steeds kleinere porties moeten eten om toch nog af te vallen. Zet je vervolgens een punt achter het afslanken, dan wordt elke versnapering dubbeldik opgeslagen. Het gevolg is dat je na een dergelijke lijnperiode zo weer op het oude gewicht komt te zitten, het zogenoemde jojo-effect.

    Aandachtig eten.
    Neem alle tijd voor je maaltijden en eet niet voor de tv of computer. Praten met partner of vrienden / kinderen tijdens het eten schijnt er aan bij te dragen dat je minder eet dan wanneer je alleen eet. Hoe sneller je eet, hoe sneller het lijf alweer denkt aan een volgende portie toe te zijn. Eet dus rustig en kauw iedere hap goed fijn. Hierdoor krijg je langer een verzadigd gevoel en kun je zoete of hartige inbetweeners beter weerstaan. Truc: drink voor het eten of op momenten dat je snakt naar een snack eerst een groot glas water. Hierdoor krijg je minder trek en sla je die snack misschien zelfs over.

    Eet na 20.00 uur zo weinig mogelijk.
    Als je toch trek hebt, neem dan een stuk fruit. Na 21.00 uur gaat je lichaam in de ruststand en wordt er amper nog iets verteerd.

    Pittig en gekruid.
    Curry, sambal en andere pittige sauzen zoals mosterd stimuleren de stofwisseling (en daarmee de vetverbranding).

    Drink groene thee ipv 'gewone thee'.
    Groene thee laat vetcellen krimpen, bovendien bevat het veel antioxidanten die je kunnen helpen beschermen tegen ziektes als kanker


  3. #78
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Arghan noot



    Dit is de arghan noot, deze is alleen te vinden in Marokko.

    Arganolie is een schaarse olie met een unieke samenstelling, die uit de vruchten van de Arganboom (Argania spinosa) wordt geperst

    Arghanolie is vooraanstaand in de strijd tegen acne, eczeem, cellulitus, littekens, huidveroudering en goed te gebruiken bij het Masseren van stijve artritis gewrichten en pijnlijke spieren

    Ik heb dit jaar een tour genomen in Oerika, waar de arghan producten veel verkrijgbaar zijn. Een aantal foto's van hoe de arghan olie wordt gemaakt:

    KLIK

    Het proces:



    Zoals je op dit plaatje kunt zien heeft de arghan noot drie stadia. Bovenop bevind zich een dikke schil. Deze schil wordt gepeld waarna deze vervolgens gebruikt wordt door de bevolking voor het stoken van vuur. Wanneer we de dikke schil verwijderen zien we nog een omhulsel om de noot heen, deze wordt gebruikt om het vee te voeren. Wat er dan overblijft zijn de arghan pitten, deze worden licht geroosterd en vervolgens met de hand gemalen in een stenen handmolen. Tijdens het malen wordt er water aan toegevoegd waardoor het uiteindelijk een dikke deeg substantie wordt. Vervolgens word het deeg geperst en wat daaruit voortkomt is dus pure arghan olie.

    (Ja ik heb goed opgelet tijdens de uitleg van onze gids)

    Foto van de handmolen:


    KLIK

    Oke en nu: Verschillende toepassingsmogelijkheden van de arghan olie:

    Voor de huid : bij anti-aging, droge huid, Acne, Eczeem, Striae, Cellulitis, Pijnlijke Spieren, Stijve Artritis Gewrichten en Littekens.

    Gebruik : neem een kleine hoeveelheid Arganolie in de handpalmen en smeer het uit op de gereinigde huid tot het helemaal ingetrokken is. Herhaal dit regelmatig en u zult verbluffende resultaten zien.
    Gebruik als Snelbruiner Spray de olie verdeeld over uw gehele lichaam, gezicht en armen en smeer het goed in. Door de hoge hoeveelheid vitamine-E en zijn anti-oxiderende werking zorgt Arganolie voor een intense en blijvende tint. Zichtbaar resultaat vanaf de eerste keer! (Let wel op : in de Arganolie zit geen beschermings factor)

    Voor het haar Als haarmasker tegen roos, droge hoofdhuid en haaruitval :

    Gebruik : Spray een aantal keer in de handpalm, 4 tot 5 keer is meer dan genoeg. Smeer de olie uit over de handpalmen en breng het vervolgens van voor naar achter aan in uw haar. Breng de olie aan in de punten en/of op de hoofdhuid.
    Laat de olie een paar uur intrekken en was uw haar vervolgens zoals u gewend bent. Bij regelmatige herhaling van 1 tot 2 keer per week zult u al resultaat zien. Regelmatige verzorging van dof en pluizig haar, hersteld beschadigd haar en brengt de natuurlijke glans terug.

    Gebruik : Spray 1 tot 2 keer in de handpalm, smeer de olie uit over uw handen en breng het met een kammende beweging lichtjes aan over het gehele haar. Wederom vanaf de haarlijn naar punten. Deze methode is goed voor dagelijkse herhaling of om de dag.

    Voor de nagels :
    Regelmatige verzorging voor herstel van gescheurde en loslatende nagels. Breng een druppel Arganolie aan op de nagels en wrijf deze uit met uw vingertop over de nagels en de nagelriemen. Dit hydrateert de nagels en geeft ze hun natuurlijke kracht en hardheid terug.

    Nagelbadje met Arganolie en citroensap :
    Meng een eetlepel citroensap met een eetlepel Arganolie. Masseer het mengels in uw nagels en nagelriemen om uw nagels te versterken of doop uw nagels in een kommetje met het mengsel. Voor het beste resultaat laat u de nagels geruime tijd in het mengsel rusten of laat het een paar uur intrekken voordat u uw handen of voeten wast.

    Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van Arganolie?

    Vitamine E – omdat het bijzonder rijk is aan vitamine E, is Arganolie een geweldige anti-oxidant. Het gebruik van Arganolie beschermt de huid tegen vrije radicalen die in relatie gebracht worden met veroudering van de huid en kanker.
    Vetzuren – de olie is rijk aan verzadigde, enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren. Arganolie staat erom bekend het gehalte aan goed cholesterol te verhogen en dat van slecht cholesterol te verlagen. Zodoende doet Arganolie wonderen voor de gezondheid.
    Caroteen – caroteen wordt voornamelijk in planten aangetroffen, en helpt bij de bescherming van huid en andere lichaamsdelen tegen ultraviolette straling van de zon. Hierdoor wordt huidkanker en veroudering van de huid tegengegaan.

    Tevens zijn er nog tal van andere producten die gemaakt worden van arghan olie. Verschillende soorten cosmetica.

    KLIK/

    En een extraatje: Foto van een oude maal''machine'', hier werden olijven mee gemalen, deze is meer als 600 jaar oud!

    KLIK

    Jazaakum Allaahu ghair!


  4. #79
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Hijaama / Cupping



    Een sunnah van onze geliefde Profeet 'alayhi salaat wa salaam is al hijaama.

    Wat zijn de voordelen van hijama/cupping?

    Hijama of cupping therapie reinigt u lichaam van zuurrijke, giftige stoffen (bloedstasis) die in ons lichaam zijn en vermeerderen terwijl wij ouder worden.

    De bronnen van dit giftige afval bevatten:
    - de verontreinigde lucht die wij hebben ingeademd
    - de giftige stoffen in ons voedsel, water, dranken en huishoudelijke producten
    - ongezond voedsel
    - medicijnen
    - het effect van ziekten en ongevallen
    - de toxines van geestelijke spanning, woede, bezorgdheid en depressie.

    De bloedstasis vertraagd of blokkeert de toevoer van het veel gevraagde zuurstof, voedingsstoffen, water, mineralen, vitaminen, enzymen, hormonen en antilichamen aan u cellen, weefsels en organen.
    De stagnatie verhindert ook de verwijdering van kooldioxide, metabolische afvalproducten en giftige substanties die via onze urine, longen en huid worden afgescheiden. Als gevolg daarvan kunnen u cellen, weefsels en organen niet op normaal, gezond niveau functioneren en zwak, ineffeciënt en makkelijk overwonnen worden door ziektekiemen. Dit kan weefsel of orgaan defecten veroorzaken waardoor infecties kunnen voorkomen.

    U kunt daarom symptomen van ziekten zoals pijnen, verdoofdheid, koorts, hoest, maagpijn, constipatie, diarree en hoofdpijnen ervaren.

    Als dit niet behandeld wordt dan kan dit toxische afval leiden naar serieuze, chronische ziekten zoals een verhoogde bloeddruk, zweren, diabetes, arthritis, alzheimer, migraine, hartkwalen, hersenbloeding en kanker.

    Het is een beetje hetzelfde als je radiator doorspoelen. Het moet gebeuren voordat je auto oververhit raakt en er schade is. In het kort gezegd, het is beter om je lichaam te helpen om zichzelf te genezen-Geen chemische geneesmiddelen, geen behandelingen in ziekenhuizen en bovenal geen operaties!

    Wanneer kan je hijama/cupping uitvoeren?

    Abu Hurairah (radiya Allaahu 'an) vertelde dat de boodschapper ( 'alayhi salaat wa salaam) zei, “als je hijama/cupping ondergaat op de 17e, 19e of de 21e dag (islamitische kalender) dan zal het een genezing zijn voor iedere ziekte. (Saheeh Sunan Abi Dawud (3861).

    Het is overgeleverd dat Ibn 'Oemar (moge Allah tevreden met hem zijn) zei, dat de profeet heeft gezegd: "Hijamah op een lege maag is beter, en er is genezing en zegening erin; het versterkt de 'Aql (hersenen, verstand) en het geheugen. Verricht dus hijama met de zegening van Allah op donderdagen en blijf weg van hijama op woensdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen, en verricht hijama op maandagen en dinsdagen, want dat is de dag waarop Allah Ayyoeb (alayhi salaam) ontdeed van zijn beproeving en Hij trof hem met de beproeving op een woensdag. Dus geen melaatsheid (d.w.z. lepra) begint behalve op een woensdag of de nacht van woensdag."
    (Overgeleverd door Ibn Maadjah, 3487, Geclassificeerd als sahieh door Sheikh al-Albaani in al-Silsilah as-Sah'ieh'ah, 766).

    Bij klachten of preventief?

    Hijama (cupping) verwijdert dode bloed cellen en toxines uit het cardiovasculaire systeem. Het is een beetje hetzelfde als je radiotor door spoelen. Het is beter om dit preventief te doen. Maar mocht er al schade zijn dan heeft onze profeet aangegeven dat deze therapie- met de wil van Allah, en Hij is de werkelijke Genezer - genezing is voor allerlei kwalen, walhamdoelillaah.

    De Wereldgezondheidsorganisatie hanteert onderstaande lijst:

    -Aambeien,
    -Acne,
    -Ademhalingsklachten,
    -Allergie,
    -Anemie,
    -Artrose,
    -Blessures,
    -Bewegingsapparaat (nek,schouders en rugklachten),
    -Bronchitis,
    -Cystitis (blaasontsteking ),
    -Chronische verkoudheid,
    -Depressies,
    -Epicondylitis (tennisarm),
    -Fobieën,
    -Gynaecologische klachten zoals, infertiliteit
    -Hartklachten,
    -Hernia,
    -Herpes zoster,
    -Hoesten,
    -Hoge bloeddruk,
    -Hoofdpijnen,
    -Hooikoorts,
    -Hormonale klachten,
    -Huidklachten (eczeem.psoriasis,acne,jeuk),
    -Hyperventilatie,
    -Impotentie,
    -Irritaties,
    -Lage rugklachten,
    -Maag- en darmklachten,
    -Menstruatieproblemen(opvliegers,overgangsklachten) ,
    -Migraine,
    -Nervositeit,
    -Oorklachten,
    -Psychische problemen en burnouts,
    -Sinusitis (bijholte ontsteking),
    -Slapeloosheid,
    -Trigeminus neuralgie (aangezichtspijnen),

    Wat is Hijama

    Hijama (Cupping) is afgeleid van het woord ‘Hajm’ wat ‘zuigen’ betekent.
    Cupping is een methode waarbij een glazen of plastic kop op bepaalde punten op de huid geplaatst wordt en vacuum getrokken. Hierdoor worden meridianen ontdaan van stagnaties en wordt lokaal een sterke doorbloeding bereikt. Deze vergeten therapie werd al gebruikt door de oude Egyptenaren, Grieken en het verre Oosten.

    Bij Hijama of cupping kunnen diverse technieken worden gebruikt, afhankelijk van de klachten.
    • dry cupping (hijama)
    • dry massage (hijama)
    • wet cupping (hijama) Deze valt onder de Sunnah
    De “wet cupping methode” valt onder de sunnah van onze profeet 'alayhi salaat wa salaam

    Op een dergelijke plaats, deze hangt af van de klacht, wordt een glas (of soortgelijk voorwerp) geplaatst en deze wordt vacuum getrokken; dat wil zeggen, al het lucht wordt uit het glas getrokken, waardoor het glas gaat zuigen aan de huid. Na een paar minuten (varierend van 3 tot 10) wordt het glas van de huid gehaald en worden er piepkleine sneetjes gemaakt in de huid. We hebben het wellicht niet eens over een halve centimeter als men ervaren en bedreven is. Het gaat om een sneetje in de huid, dus het is absoluut niet diep of pijnlijk. Het glas wordt vervolgens weer op de huid geplaatst en wordt weer vacuum getrokken waarna er bloed uit het sneetje komt. Deze behandeling kan op verschillende keren op plaatsen verricht worden, en brengt - met de wil van Allah, en Hij is de werkelijke Genezer - genezing tegen allerlei kwalen, walhamdoelillaah.

    Na een cupping behandeling kan er lokaal een rode of een paarse ronde te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel, welke na een week zal verdwijnen. Nadat de roodheid is verdwenen zal er verbetering in de symptomen optreden. Het verdwijnen van de kringen gaat meestal in gelijke mate op met de verbetering van de klachten.Deze roodheid beschouwt men als locale bloedstagnatie. De intensiteit van de roodheid geeft een indicatie voor de ernst van de bloedstagnatie.

    Er zijn wellicht meerdere sessies nodig voor dat u profijt heeft van de behandeling. Al is pijnverlichting meestal direct merkbaar.

    Wet cupping is niet geschikt voor mensen met hartproblemen, bloedingen, zwangere vrouwen en vrouwen die in hun menstruatie periode zitten. Dry cupping massage is wel mogelijk.

    Dry cupping
    Is in wezen hetzelfde als wet cupping (hijama). Het grote verschil is dat er bij deze methode geen sneetjes in de huid worden gemaakt en er komt dus ook geen bloed vrij. Ik gebruik olijfolie, volgens de sunnah, om de massage uit te kunnen voeren. Deze methode wordt vooral gebruikt in het oosten en is ook heel effectief.
    Het is overgeleverd van Ibn 'Abbaas dat de profeet (SAWS) zei: "Genezing is in 3 (zaken): in de insnijding (snee) van degene
    die hijama verricht, in het drinken van honing en in het brandmerken
    met vuur, maar ik verbied mijn Oemmah (gemeenschap) het brandmerken."
    (Overgeleverd door al Boekhaarie, 5356)

    Zelfs de engelen adviseerden de profeet en zijn Oemmah om hijama te gebruiken! De boodschapper van Allah zei: "Ik passeerde niet langs bij een groep engelen tijdens de nacht van de Israa-e (de nacht waarbij de profeet de aflegde van Mekka naar Jeruzalem en weer terug in slechts 1 nacht) of zij zeiden allen tegen mij: 'Je dient hijamah te gebruiken, O Moehammad.'" (Geclassificeerd als sahieh door Sheikh al-Albaani in al-Silsilah
    as-Sah'ieh'ah, 2263).

    De tovenaar wint niet hoe hij het ook doet!
    De aanbevolen behandeling bij sihr/zwarte magie is hijama naast de roqya shar3ia.

    Ibn al-Qaiyum vertelde dat de profeet hijama onderging op zijn hoofd toen hij door sihr was getroffen en dat dit de beste geneeswijze hiervoor is als het op de juiste wijze wordt uitgevoerd. [Zaad al Ma'aad (4/125-126)].

    Immers; Allah heeft gezegd in soerat Ta-Ha:

    Zij zeiden: "o Moesa, jij werpt of zijn wij het die het eerst werpen?"
    Hij zei: "Werpt maar. En toen scheen het hem toe dat hun touwen en hun staven zich door tovenarij voortbewogen.
    Toen voelde Moesa vrees in zich opkomen. Wij (Allah) zeiden: "Vrees niet! Voorwaar, jij zult de overhand krijgen.
    Werp neer wat in jouw rechterhand is, het zal wat zij wrochtten verslinden. Voorwaar, wat zij wrochtten is slechts een list van een tovenaar. En de tovenaar wint niet, hoe hij het ook doet."
    (Ta-Ha 20:65-69)


  5. #80
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Courgette Fritatta:



    Ingredienten:

    2 courgettes
    3 el olijfolie
    1 teen knoflook, geperst
    1 bakje basilicum (15gram)
    waarvan je alleen de blaadjes gebruikt
    50 gram parmezaanse kaas, geraspt
    8 eieren

    Bereidingswijze:

    Snijd de courgettes in de lengte in vieren. Verwijder de zaad en snijd de groente in blokjes van 1cm. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflook toe en direct daarna de courgette. Bak op hoog vuur voor 2 min lang. Voeg peper en zout toe naar smaak en schep regelmatig om. Snijd het basilicum in reepjes. Klop de eieren los met 2 el water. Meng de kaas en het basilicum erdoor en schenk over de courgetteblokjes in de pan. Bak de fritatta op middelhoogvuur voor 6 min. Leg een groot bord op de pan en draai de fritata omgekeerd in de pan. Bak de fritatta in nog 5 min gaar.


  6. #81
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Kiprolletjes met tomaat



    Ingredienten:

    1 zakje pijnboompitten (65gram)
    2 x 2 kipfilets
    2 tenen knoflook, fijngesneden.
    3 el blanke rozijnen
    1 tl oregano
    50 gram geraspte kaas
    3 el olijfolie
    1 bakje mini tomaatjes. (250 gram), gehalveerd.

    Bereidingswijze:

    Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min, goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de kipfilets overlangs door zodat het twee dunne filets worden. Bedek met vershoudfolie en sla plat met een deegroller (excuses voor de agressie). Verwijder de folie. Hak de pijnboompitten klein en meng met de knoflook, rozijnen, oregano, kaas, peper en zout. Verdeel over de kip en rol het op. Zet het vast met een prikker. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kiprolletjes 5 min. Laat met de deksel schuin op de pan in ca. 10 min zachtjes gaar worden. Voeg de laatste twee minuten de tomaten toe


  7. #82
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Citroenkip uit de oven



    Ingredienten:

    2 citroenen
    1/2 bakje tijm (15 gram)
    1 teen knoflook, geperst
    2 el honing
    4 el olijfolie
    4 kipfilets

    Bereidingswijze:

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de schoongeboende citroen in parten en pers de andere citroen uit. Maak een marinade door het citroensap te mengen met de blaadjes van de tijm, knoflook, honing en olijfolie. Voeg peper en zout toe naar smaak. Bestrijk de kipfilets met de marinade en zet afgedekt 15 min in de koelkast. Doe de kip in een ovenschaal en en leg de parten citroen ertussen. Bak de kip in ca. 25 min bruin en gaar. Garneer met resterende takjes tijm.

    Eventueel sperziebonen erbij.


  8. #83
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Salade met mais en kip



    Ingredienten:

    400 g kipfilet, in reepjes
    4 el olijfolie
    1 komkommer
    1 bakje koriander (15 g), fijngesneden
    2 el citroensap
    1 avocado
    2 blikjes mais, uitgelekt

    (Wat betreft de mais uit blik, je kunt er beter voor kiezen om zelf een maiskolf te kopen, deze vervolgens te koken in heet water en dan de mais eraf pellen, is wel iets meer werk.)

    Bereidingswijze:

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi de kip met peper en zout naar smaak. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de kip in ca. 6 min. gaar. Laat afkoelen. Snijd de komkommer in plakjes van 1/2 cm en die in reepjes van 1/2 cm. Meng de rest van de olie met de koriander en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes en schep om met de korianderdressing. Voeg de komkommer en mais toe. Meng de kip door de salade en serveer eventueel met geroosterde in punten gesneden tortillas.


  9. #84
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Aardappelen uit de oven



    Ingredienten:

    500 gram aardappelen kruimig
    1 ui in partjes
    250 gram champignons, gehalveerd
    1 teen knoflook, geperst
    3 el olijfolie
    15 gram rozemarijn

    Bereidingswijze:

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ca 2 cm. Meng met de uit en champignons en schep in de ovenschaal. Meng de knoflook met de olie. Steek takjes rozemarijn tussen de aardappelen. Besprenkel met knoflookolie. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Schep om en bak de aardappelen ca 30 min goudbruin en gaar. Schep halverwege nog een keer om


  10. #85
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Komkommerdip met mascarpone



    Ingrediënten:

    1 komkommer
    1 citroen, schoongeboend
    15 gram munt, alleen de blaadjes
    1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, 250 g)

    Bereidingswijze:

    Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Rasp de komkommer met een grove rasp. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de muntblaadjes fijn. Meng de komkommer, het citroenrasp, de munt en mascarpone. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Laat de smaken ca. 1 uur intrekken. Bewaar afgedekt in de koelkast.


  11. #86
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Gegrilde kipfilet met Griekse yoghurt en paprika



    Ingrediënten:

    1 groene paprika
    1 rode paprika
    4 puntpapika's
    300 g zilvervliesrijst
    4 kipfilets
    1 theelepel gemalen komijn (djinten)
    1 bosuitje, in ringetjes
    150 gram Griekse yoghurt

    Bereidingswijze:

    Oven voorverwarmen op 250 °C. Paprika's 10 min. in oven leggen. Paprika's uit oven nemen en in afgesloten plastic zak iets laten afkoelen. Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Grillpan verhitten. Kipfilets met zout en peper inwrijven en met 1 el olie bestrijken. In grillpan kipfilets in 12-15 min. gaargrillen, halverwege keren. Yoghurt met komijn, zout en peper op smaak brengen en rest van olie en bosui erdoor roeren. Paprika's uit plastic zak nemen en met scherp mesje (onder warm stromend water) velletje verwijderen. Paprika's in vieren snijden, zaadlijsten en steeltje verwijderen. Rijst, kipfilet en paprika over vier borden verdelen, yoghurtsaus erop scheppen.


  12. #87
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Stoofschotel met kip en perzik



    Ingrediënten

    4 perziken
    500 g kipbraadsticks
    2 rode uien, in dunne partjes
    2 teentjes knoflook, in plakjes
    1 citroen, in plakjes
    100 g groene olijven
    1 theelepel gemalen komijn
    3-4 eetlepels olijfolie extra vierge

    Bereidingswijze

    Perziken in vieren snijden en pit verwijderen. Met puntig mes vel voorzichtig van partjes aftrekken. Kip in kleinere stukken hakken (braadsticks bevatten bot, oppassen voor splinters). In braadpan stukken kip met ui, knoflook, perzik, citroen en olijven voorzichtig door elkaar scheppen. Komijn, zout en peper naar smaak erover strooien en olie erover sprenkelen. Alles nogmaals door elkaar scheppen. Gerecht afgedekt op zacht vuur langzaam aan de kook brengen en in ca. 40 min. zachtjes gaarstoven. Regelmatig voorzichtig omscheppen. Lekker met notenrijst.


  13. #88
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Frisse fetakaas salade



    Ingrediënten:

    Feta kaas blokjes
    Komkommer
    1 grote tomaat
    handje vol zwarte olijven
    2 eetlepels Olijfolie
    3 eetlepels Natuurazijn
    1 eetlepel Zout

    Bereidingswijze:

    Snijd de komkommer, olijven en tomaat in kleine stukjes. Gooi ze in een kom, samen met de rest van de ingrediënten en even goed mengen.


  14. #89
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Klaaaaaaaaaaaaaar! héhé


  15. #90
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Guacamole dip



    Wat heb je nodig?
    - 2 rijpe avocado’s
    - 1 tomaat
    - 1 limoen
    - snufje chilipoeder
    - 1 teentje knoflook
    - 1 kleine ui
    - Zak tortillachips
    - peper en zout

    Wat moet je doen?
    - Snij de ui en tomaat in kleine stukjes en doe dit in een kommetje.
    - Pers ook het teentje knoflook en meng dit door de ui en tomaat.
    -Haal de schil van de avocado af, verwijder de pit, snij het vruchtvlees in kleine stukje en voeg dit aan de rest toe.
    - Knijp nu een beetje limoen uit en meng dit door de rest van de ingrediënten.
    - Gebruik nu een staafmixer om alles te pureren.
    - Voeg nu een beetje peper, chilipoeder en zout toe. Je kan zelf proeven hoeveel je erbij wil doen. Tada, je guacamolesaus is klaar!