Poll resultaten: Ik vind deze topic..

Stemmers
130. Je mag niet stemmen op deze poll
  • Helemaal geweldig mashaAllaah!

    85 65,38%
  • Leerzaam en interessant

    39 30,00%
  • Gaat wel, kan beter

    5 3,85%
  • Helemaal niks..

    1 0,77%
  1. #46
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Omeletrol met zongedroogde tomaten



    INGREDIËNTEN

    Voor 2 rollen

    - 2 grote omeletten
    - 10 stukjes zongedroogde tomaten (eventueel kerstomaten)
    - een flinke scheut olie van de tomaten
    - 100 gr roomkaas
    - 1 zak rucolasla
    - citroenrasp van 1 citroen
    - zout/peper

    BEREIDING

    Bak de omeletten en laat ze afkoelen. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en giet een flinke scheut van de olie uit het potje in een schaal. Roer hier de roomkaas doorheen en breng op smaak met zout en peper. Smeer een dunne laag van dit mengsel op de omelet en beleg met de zongedroogde tomaten en de rucola.


  2. #47
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Haantjes met yoghurtsaus

    Ingredienten;

    2 haantjes
    1 gepureerde tomaat
    1 bekertje naturel yoghurt (125 gram)
    zout en peper
    4 fijne knoflookteentjes
    1 koffielepel oregano
    1 eetlepel olie
    2 eetlepels citroensap

    Bereiding:

    Was de haantjes en knip of snijd ze door de rug in de lengte doormidden.

    Meng in een schaal de gepureerde tomaat, de yoghurt, zout en peper, de knoflook, de oregano en olie en het citroensap door elkaar.

    Laat de haantjes hierin minstens 1 uur op een koele plaats marineren. In deze tijd maak je de groenten of salade klaar om bij de haantjes eventueel op te dienen.

    Gril de haantjes aan twee kanten terwijl je er van tijd tot tijd wat saus overheen giet, tot de haantjes gaar en goudbruin zijn. Dien de haantjes meteen op samen met groenten of een salade.


  3. #48
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Kipfile gevuld met mozzarella kaas

    Ingredienten:

    1 hele kippenborst
    zout en peper
    8 plakjes mozzarella
    2 eetlepels geraspte kaas
    1 eetlepel boter
    halve kleine glas water

    Bereidingswijze:

    Snijd de kippenborst in de lengte doormidden (dan heb je dus twee delen). Snijd beide stukken horizontaal door maar snijd de stukken niet helemaal los zodat je opengeklapt één groot plat stuk krijgt. Strooi er zout en peper overheen.

    Snijd de mozzarella in dunne ronde plakken en leg de plakken op de helft van een stuk kip.

    Strooi er geraspte kaas over en vouw de lege kant over de plakken kaas heen.

    Ze het vlees vast met houten prikkers die je na het bakken verwijderd.

    Leg de gevulde stukken kip in een ovenschaal en strooi er zout en peper over. Bestrooi de kip met geraspte kaas en verdeel klontjes boter over de kip. Giet er een half glas water over en bak de schotel ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Dien de schotel warm op met groenten.


  4. #49
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Zalm schotel :



    Ingredienten:

    - 2 stukken zalm
    - Aardappelen
    - Paprika
    - Uien
    - Tomaten
    - Wortels
    - Citroen

    Marinade:

    2 eetlepels koriander (in kleine stukjes gesneden)
    2 eetlepels Olijfolie
    3 theelepels Paprika poeder
    Halve theelepel Peper
    1 theelepel Zout
    1 theelepel Komijn poeder

    Bereidingswijze:

    Meng de ingredienten van de marinade in een kommetje.
    Snijd alle groentes in ronde dikke schijfjes. Plaatst ze in de ovenschaal (lasagne schaal van glas). Begin met de uien en de wortels, daarna de paprika en aardappelen.

    Marineer de stukken zalm in de marinade en plaats ze boven de groenten, plaats vervolgens boven de zalm stukken de schijfjes tomaat en daarboven een paar schijfjes citroen.

    Laat de vis voor een minuut of 10 staan zodat de marinade goed kan intrekken

    Verwarm de oven en stop de zalm schotel in de oven totdat de groenten en vis gaar zijn.


  5. #50
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Home made kipnuggets:

    Ingredienten:

    - één hele kipfile
    - magere yoghurt
    - Crackers of granenkoekjes

    Bereidingswijze:

    Snij de kipfile in reepjes in de vorm van kipnuggetes.
    Verkruimel de crackers of granenkoekjes in een diep bord.
    Haal de kipfile door de yoghurt heen (om en om dopen) en laat ze dan een beetje afdruppelen. Haal ze vervolgens (om en om dopen) door de cracker kruimels heen en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

    Zet de oven op 200 graden en laat ze daar goudbruin in bakken voor ongeveer 12 minuten. Om te testen of ze gaar zijn snijd je er één doormidden en controleer je de binnenkant.

    Serveer met een salade!


  6. #51
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Rijst met kip en pompoen

    Ingredienten:

    - Rijst
    - 1 kipfile
    - 1 grote uit
    - Halve kleine pompoen (ongeveer)
    - 1 teentje knoflook
    - Koriander
    - Zout en peper
    - Gemberpoeder
    - Cayennepoeder
    - Kipkruiden

    Bereidingswijze:

    Kook de rijst. Snijd de kipfile in stukjes en zo ook de ui en pompoen. Neem een pan en bak hierin de kip samen met de ui en knoflook, laat dit gedurende 10 minuten bakken. Voeg daarna de pompoen en kruiden toe, goed roeren.. voeg een beetje water toe en laat het sudderen. Serveer dit bovenop de rijst!


  7. #52
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Falafel schotel:




    Falafel is een heerlijke schotel van het Midden-Oosten, kleine balletjes van kikkererwten gebakken met kruiden en specerijen. Het is aan de buitenkant krokant en blijft mooi en zacht in het midden.
    Kikkererwten zijn een goede bron van vezels, eiwitten, foliumzuur, vitamine C, vitamine B6 en zink.

    Hoewel de falafels gezonde ingrediënten bevat, zijn ze wel gefrituurd, dus het is aangeraden om ze slechts af en toe te eten. Het is echter mogelijk om de falafel in de oven te bakken, maar we hebben dit nog niet geprobeerd, dus we weten niet hoe dat zal blijken.

    Ingrediënten

    500ml (2 kopjes) gedroogde kikkererwten (blik kikkererwten kan in plaats daarvan worden gebruikt)
    1 middelgrote ui
    2-3 teentjes knoflook
    2-3 sneetjes oud brood
    50 ml (1 / 4 kop peterselie
    1 / 3 rode paprika
    10 ml (2 theelepel) zout
    3 ml (3 / 4 theelepel) zwarte peper
    10 ml (2 theelepels) komijn
    10 ml (2 theelepels) gemalen koriander
    5 ml (1 theelepel) rode hete peper vlokken
    10 ml (2 theelepels) bloem
    10 ml (2 theelepel) bakpoeder
    50 ml (1 / 4 kopje) water
    olie voor het frituren

    Voorbereiding

    Plaats de kikkererwten in een grote schaal, bedek ze met water en laat ze een nacht staan

    In een food-processor voe je de kikkererwten, ui, knoflook, peterselie en rode paprika toe. Maal ze totdat alle ingrediënten worden vermalen en goed gecombineerd zijn.

    Voeg de specerijen, bloem, bakpoeder en water toe. Meng di goed.

    Vorm kleine balletjes van het mengsel van kikkererwten, bevochtigen uw handen met water, indien nodig, en druk ze een beetje plat.

    Frituur ze in olie op een matig vuur tot ze goudbruin zijn.

    Serveersuggesties

    Serveer gloeiend heet met pitta brood, belegd met sla en dipsaus


  8. #53
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Gestoomde groenten met komijn en olijfolie:

    Ingredienten:

    Eigenlijk alle groentes die je zelf lekker vind, maar de basis is echt

    - Broccoli (of bloemkool)
    - Wortels
    - Aardappelen
    - Courgette
    - Sperziebonen
    - Champignons

    - Olijfolie
    - Zout
    - Komijnpoeder

    Bereidingswijze:

    Gebruik de hoeveelheid groentes die je zelf wilt hebben, schil en snij de groentes vervolgens in groffe stukken en leg ze in de stoompan.
    Laat de groentes stomen tot dat ze beetgaar zijn en je er met een vork doorheen kunt. Wanneer de groentes klaar zijn serveer je ze op een bord en breng je een paar scheutjes olijfolie over het gehele bord heen en een paar snufjes zout en komijnpoeder.

    Tip: Je kunt eventueel voor bij de groenten ook een stuk vlees of zalm stomen!


  9. #54
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Bosvruchten Mojito voor 8 personen



    Wat heb je nodig?

    - 300 ml verse bosvruchtensap (fles 500 ml)
    - ijsklontjes
    - 4 takjes verse munt (ne3ne3)
    - 32 frambozen
    - 400 ml mineraalwater licht bruisend

    Wat moet je doen?

    - Verdeel het bosvruchtensap over 8 hoge glazen
    - Doe bij elk glas er een paar ijsklontjes, een takje verse munt en 4 frambozen


  10. #55
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Munt citroen coctail



    Pers wat limoenen of citroenen uit en meng dit met (sprankelend) bronwater. Doe dit in een kan met verse munt. Proef of je het niet te zuur vindt.


  11. #56
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Wortel met appel en alfalfa:




    Alle groenten, fruit en kruiden bevatten antioxidanten en andere nuttige voedingsstoffen. Vers bereide sappen zijn een uitstekende manier om uw inname van deze voedingsstoffen te maximaliseren, en om het lichaam te voeden. Fruitsappen bevatten relatief weinig voedingsvezel, en hoewel gewoonlijk niet aanbevolen, kan dit soms nuttig zijn, want het geeft het spijsverteringssysteem een pauze, want het is veel harder werken bij de behandeling van vezels.

    Sappen bieden ook gemakkelijk opgenomen vitaminen en mineralen, zonder de noodzaak voor uitgebreide spijsvertering. Dit is een uitstekende manier om het lichaam te ontgiften, en is met name handig wanneer je je voelt of ziek van lopen, of gewoon behoefte aan een energieke boost.

    Dit sap wordt verpakt met veel waardevolle voedingsstoffen en is een geweldige energizer. Wortelen een beta-caroteen, en alfalfa is een zeer geconcentreerde bron van voedingsstoffen, met inbegrip van saponinen, die het immuunsysteem stimuleren en te beschermen tegen de ziekte. Alfalfa is goed te combineren met wortelsap, wat noodzakelijk is, aangezien alfalfa sap zeer sterk is op zijn eigen. De gember in dit recept is een uitstekende stimulans.

    Ter voorbereiding van uw spruiten voor verwerking tot sap moet je ze gewoon spoelen, laten uitlekken en ze daarna stevig opvouwen in zoiets als een slablad. Vul de gevulde slablad in de sapcentrifuge.

    Ingrediënten:

    3 of 4 wortelen
    1 appel
    1 klein stukje gember
    1 grote handvol gekiemde alfalfa zaad
    mineraal water en / of ijsblokjes te verdunnen, optionele

    Voorbereiding:

    Schrob de wortelen en schil de appel. Snijd ze in stukjes, zodat ze passen in de sapcentrifuge. Schil de gember en voeg deze toe in de sapcentrifuge, samen met de wortelen, appel en alfalfa.

    Verdun het sap met mineraalwater en / of ijsblokjes indien gebruik wordt gemaakt. Giet in glazen en serveer.


  12. #57
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Broccoli sap:

    Alle groenten, fruit en kruiden bevatten antioxidanten en andere nuttige voedingsstoffen. Vers bereide sappen zijn een uitstekende manier om uw inname van deze voedingsstoffen te maximaliseren, en om het lichaam te voeden. Fruitsappen bevatten relatief weinig voedingsvezel, en hoewel gewoonlijk niet aanbevolen, kan dit soms nuttig zijn, want het geeft het spijsverteringssysteem een pauze, want het is veel harder werken bij de behandeling van vezels.

    Sappen bieden ook gemakkelijk opgenomen vitaminen en mineralen, zonder de noodzaak voor uitgebreide spijsvertering. Dit is een uitstekende manier om het lichaam te ontgiften, en is met name handig wanneer je je voelt of ziek van lopen, of gewoon behoefte aan een energieke boost.

    Broccoli is een van de beste groene groenten die je kan eten en het eten van rauwe groenten of fruit zorgt ervoor dat geen van de waardevolle voedingsstoffen verloren gaan. Broccoli is een krachtige booster immuunsysteem en helpt te beschermen tegen ziekten zoals kanker en maagzweren. De wortel en appel maakt het sap nature zoeter, waardoor het beter verteerbaar en aangenaam is. Dit sap bevat calcium, vitamine A, vitamine C, zwavel en kalium.

    Ingrediënten:

    1 kleine kop broccoli
    ½ rode peper
    3 wortelen
    1 appel
    mineraal water en / of ijsblokjes te verdunnen, optionele

    Voorbereiding:

    Schrob de wortelen en schil de appel. Snijd de groenten en fruit tot in stukjes en haal ze door de sapcentrifuge.

    Verdun het sap met water of ijs, indien gebruik wordt gemaakt en serveer.


  13. #58
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Komkommer, appel en mint sap:



    Deze koele, verfrissende groen sap is ideaal voor elk moment van de dag. Komkommer is een natuurlijk sappige fruit en wanneer je het besprenkeld met een beetje vers gemalen zout, wordt het nog sappiger. Dit sap is rijk aan vitamine C en cafeïne zuur, een stof die kanker remt. Het biedt ook natuurlijke hydratatie en reinigende eigenschappen.

    Ingrediënten:

    ½ grote komkommer
    vers gemalen zout te strooien, optionele
    - 1 Appel
    - 1 stengel bleekselderij
    - enkele verse bronnen van mint
    - 2 el sinaasappelsap
    - mineraal water of ijsblokjes te verdunnen, optionele

    Voorbereiding:

    Schil de komkommer, snijd in dikke plakken en leg in een vergiet. Voeg een twist of twee van vers gemalen zeezout, en laat het 5-10 minuten. Hak de appels en snij de selderij. Stop alle ingrediënten in een sapcentrifuge tot een sap wordt gevormd.

    Giet in glazen en vul aan met water en / of ijs indien gebruik wordt gemaakt.


  14. #59
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Verfrissende citrus sap:

    Verse sappen zijn een geweldige manier om voedingsstoffen uit groenten en fruit te verkrijgen. Sappen kunnen gemaakt worden met harde en zachte groenten en fruit in een sapcentrifuge. Voor het verkrijgen van een optimale voedingstoestand ten goede van deze sappen worden ze meteen gedronken.

    Vrijwel elke combinatie van groenten en fruit kan worden gebruikt. Hieronder staan een paar recepten die u enkele ideeën geven. Elk recept serveert 2 personen.

    4 sinaasappels
    2 limoenen
    1 grapefruit
    1 citroen

    Schil de vruchten en stop ze in de sapcentrifuge of snij ze in tweeën en knijp ze in het glas. Dit sap is rijk aan vitamine C en kalium.


  15. #60
    Umm S.

    Reacties
    7.641
    27-05-2009

    MVC Premium MVC Premium
    Wortel-sinas-gember sap:

    Verse sappen zijn een geweldige manier om voedingsstoffen uit groenten en fruit te verkrijgen. Sappen kunnen gemaakt worden met harde en zachte groenten en fruit in een sapcentrifuge. Voor het verkrijgen van een optimale voedingstoestand ten goede van deze sappen worden ze meteen gedronken.

    Vrijwel elke combinatie van groenten en fruit kan worden gebruikt. Hieronder staan een paar recepten die u enkele ideeën geven. Elk recept serveert 2 personen.

    4 grote wortelen
    2 sinaasappels
    2 appels
    Gember naar smaak

    Schil de wortelen, appel en sinaasappel en stop ze door de sapcentrifuge. Voeg een stuk geschilde gember toe voor de smaak. Dit sap is rijk aan bèta-caroteen, een antioxidant.