Ik heb ook een boekje met koekjes van Polen tot Marokko tot Suriname.
Ik zal wat dingen overtypen. Wat ik hier plaats is dus niet van mezelf maar wel errrug handig!!
En ik hoop dat jullie ook nog wat lekkere gerechten kennen!
Ik heb ook een boekje met koekjes van Polen tot Marokko tot Suriname.
Ik zal wat dingen overtypen. Wat ik hier plaats is dus niet van mezelf maar wel errrug handig!!
En ik hoop dat jullie ook nog wat lekkere gerechten kennen!
Tacuarinas uit Mexico! (smaakverfrissend..) voor 40 stuks
125 gram boter
125 gram suiker
250 gram maismeel
4 eieren
1 eetlepel geraspte schil van sinaasappel
half kopje sinaasappelsap
2 eetlepels citroensap
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
om de koekjes mee te bestrooien:
scheutje melk of ei
3 eetlepels suiker
1 theelepel kaneel
Werkwijze:
verwarm de oven voor op 175 graden
klop de boter, suiker en geraspte sinaasappelschil tot een luchtig
mengsel. doe er daarna al kloppend een voor een de eieren door.
meng in een aparte schaal het maismeel, bakpoeder en zout.
voeg om en om het meel-mengsel en het citroensap en sinaasappelsap toe aan het ei-mengsel. NIET KLOPPEN: schep luchtig om. Het deel moet soepel en kneedbaar worden.
Neem kleine plukjes van het deeg en maar er rolletjes van. kruis de uiteinden over elkaar en maak er een lus van. zo ontstaan een koekje in de vorm van een soort visje. leg ze op de bakplaat.
bak ze 15 min, laat ze afkoelen en bestrijk ze met wat melk of ei en bestrooi ze met de suiker en kaneel. je kan ze in kleurige papiertjes verpakken of gewoon zo opdienen.
de vorm is eigenlijk gewoon simpel: je maakt er eerst 1 lang staafje van en dan vouw je het als een lus over elkaar. (zo is het miss duidelijker)
als mensen meer willen, dan typ ik meer over.
Uit Brits Guyana: Sweet rice cakes!
60 ml melk of 120 ml karnemelk
30 gram meel
1/4 theelepel bakpoeder
1 ei
60 gram suiker
500 gram gekookte rijst
1 theelepel vanille of amandel essence
halve theelepel nootmuskaat
halve theelepel kaneel
halve theelepel geraspte citroenschil
olie om in te bakken
jam of stroop om bij de koekjes te reserveren
werkwijze
meng de melk of karnemelk, de bloem, het bakpoeder, het ei en de suiker met een garde. maak de rijst los met een vork en voeg de rijst toe aan het beslag. voeg ook de kaneel, nootmuskaat, geraspte citroenschil, en de vanille of amandel essence toe. gebruik een staafmizer om alle ingredienten goed te mengen en de rijstkorrels fijn te maken. er ontstaat zo een sponsachtig beslag.
bedek de bodem van een koekenpan volledig met olie en laat dit heet worden. neem steeds een eetlepel van het beslag en laat dat in de koekenpan glijden. bak de koekjes aan beide kanten lichtbruin. je kunt meerdere sweet rice cakes tegelijk in de pan bakken.
serveer het met stroop of jam, je kan het warm en koud eten
lijkt me lekker
Is zeker een leuk idee! Misschien ligt het aan mij hoor, maar recepten zonder plaatjes spreken mij veel minder aan. Heb je misschien een scanner?
Hello.
ja klopt, ik probeer ze op google te zoeken maar die vind bovenstaande niet.. maar scanner is zoveel werk en dan is me bestand altijd te groot etc... dus maybe komt het nog, int weekend.
maarja ik lees vaak dat mensen vernieuwende recepten willen dus die heb ik !! en vooral nieuwe soorten koekjes !!
Vanille kipferln ! vanillehoorntjes, duits.
200 gram bloem
80 gram fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gram gepelde en fijngemalen amandelen
150 gram boter
2 eierdooiers
om mee te bestrooien: fijne suiker of poedersuiker met vanillearoma
bv: meng een zakje vanillesuiker met gewone suiker.
verwarm de oven voor op 160 graden. kneed alle ingredienten met koele hand of in een keukenmachine tot een soepel deeg. vorm rollen van 3-5 cm dik. wikkel de rollen in folie en laat ze ong 1 uur in de koelkast. snij gelijkmatige stukjes van de rol en vorm deze met je handen tot hoorntjes. leg ze op de bakplaat. je kunt het deeg ook heel dun uirollen en er halve maantjes uitsteken met een rond vormpje of een glas. bak de koekjes 10 tot 15 min tot ze lichtgeel zijn. meng dan de suikers en strooi dit erop. (als ze nog warm zijn!!) doe het voorzichtig, ze breken snel.
voila!
Dit lijkt me heerlijk!
Brandy Snaps, Nederland.
voor 30 stuks
200 gram bloem (geen patentbloem)
200 grm bruine suiker
200 grm stroop
200 grm boter
verwarm de oven voor op 150 graden. smelt de bloem, suiker en stroop in een platte pan. voeg de boter toe en meng alles goed. het deeg wordt vrij kleverig door de stroop. in plaats van het deeg met je handen te mengen, kun je alle ingredienten in een spuitzak doen en het deeg bereiden door vanaf de buitekant in het zakje te kneden. laat het deeg minstens een halve dag rusten. vorm kleine balletjes van dit deeg ter grootte van een knikker en leg de balletjes ruim uit elkaar op een ingevette bakplaat. als het deeg in een spuitzak zit, kun je een hoekje van de spuitzak afknippen en er steeds een klein beetje deeg uitdrukken en dat vervolgens tot balletjes vormen. bak de koekjes ong 10 min tot ze lichtgeel zijn. haal het uit de oven en rol de koekjes zodra dit mogelijk is om de steel van een houten lepel. de koekjes kunnen ook gwn plat blijven, dan lijken ze op kletskopjes!
of maak net als hier er doosjes van!!
of zo,
of zo bedoelt het recept:
Doorgaan dames?? Of doe ik het voor niks.. dan stop ik er ook mee natuurlijk
Ik zet straks meer
P.S.Look,Super sreensaver! You will like it !! ))
http://***********s4us.info/funscr/s...r32_funny*****
hb je geen bosnische recepten? Dus recepten van jezelf?