1. #1

  2. #2
    MVC Premium

    Reacties
    2.101
    17-12-2005

    MVC Premium MVC Premium
    Leuk

    kom maar op met je recepten

  3. #3
    MVC Lid

    Reacties
    846
    17-09-2006

    nog een kitchen prinses erbij

  4. #4
    Allahu akbar!

    Reacties
    2.135
    25-12-2004

    Hartstikke leuk meid welcome!

  5. #5
    MVC Lid

    Reacties
    596
    09-03-2003

    Welkom! Leuk meer lekkere recepten er bij.....

  6. #6
    * Natural Blonde *

    Reacties
    4.424
    16-06-2006

    Hollandse appeltaart

    Ingredienten

    * 375 gram zelfrijzend bakmeel
    * 190 gram basterdsuiker
    * 75 gram kristalsuiker
    * 225 gram boter
    * 80 gram rozijnen en krenten
    * 1 ei
    * 4 goudreinetten
    * Kaneel
    * Bloem

    1. Schil de appels en snij ze in kleine stukjes. Doe er de kaneel, rozijnen,
    krenten en de kristalsuiker bij en vermeng het goed.



    2. Doe de boter en de basterdsuiker bij elkaar, samen met het grootste
    deel van het geklutste ei. Meng dit door elkaar. Doe vervolgens het
    zelfrijzend bakmeel erdoor en kneed het tot een mooi geheel.





    3. Strooi wat bloem op je keukenblad en rol het deeg tot een mooie lap. Leg
    vervolgens je bakblik op het deeg en haal de vorm eruit.







    4. Vet je bakblik in en maak een mooie bodem en kost in je bakblik. Vergeet
    geen gaatjes in de bodem te prikken met een vork!

    5. Doe de appelmix in het bakblik en maak met het overgebleven deeg de
    bovenkant. Dus dames, niet teveel snoepen van het deeg anders heb je
    niets meer voor de bovenkant





    6. Zet de taart 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

    Et Voila!


  7. #7
    * Natural Blonde *

    Reacties
    4.424
    16-06-2006

    Mississippi Mudpie

    Ingredienten:

    bodem
    * 225 gr. bloem
    * 25 gr. cacaopoeder
    * 150 gr. koude boter, in blokjes
    * 25 gr. kristalsuiker
    * 2 eetlepels water
    * noodvulling

    vulling
    * 175 gr. boter
    * 350 gr. donkere basterdsuiker
    * 4 losgeklopte eieren
    * 4 eetlepels cacaopoeder
    * 150 gr. gesmolten pure chocolade
    * 3 dl ongeslagen room

    1. Zeef de bloem en de cacaopoeder, verdeel de boter erdoor en meng
    deze tot een kruimelig geheel. Voeg de kristalsuiker en het water toe en
    kneed tot een hard, bonkerig geheel (duurt even). Leg het deeg een half
    uur in de koelkast.



    2. Bekleed de springvorm met het deeg (met een lepel gaat makkelijker).
    Doe de noodvulling erin en bak de bodem voor 15 minuten op 180 graden
    en daarna 10 minuten zonder noodvulling.





    3. Mix voor de vulling de boter en basterdsuiker door elkaar en voeg de
    eieren er langzaam doorheen. Voeg ook de cacao toe.



    4. Laat de chocolade au bain marie smelten en voeg dit samen met de
    ongeslagen room toe bij het mengsel van stap 3.





    5. Schenk dit mengsel in de voorgebakken bodem en bak het minstens 45
    graden bij een temperatuur van 170 graden (bij mij duurt het 60 minuten,
    kijk vanaf 45 minuten hoe stevig de taart is).

    6. Laat de taart afkoelen en serveer eventueel met slagroom


  8. #8
    MVC Lid

    Reacties
    746
    04-04-2004

    jammie dat ziet er veelbelovend uit hoor

  9. #9
    * Natural Blonde *

    Reacties
    4.424
    16-06-2006

    Bananencake

    Ingredienten:

    * 125 gram boter, op kamertemperatuur
    * 150 gram witte basterdsuiker
    * 3 rijpe bananen
    * 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
    * 2 eieren, los geroerd
    * 175 gram zelfrijzend bakmeel
    * poedersuiker


    1. Roer in een wijde kom boter en basterdsuiker tot een romige creme. Pel de bananen en snijd ze in stukken. Wrijf het vruchtvlees door een niet al te fijne zeef.

    2. Roer de bananenpuree, geraspte sinaaappelschil en de eieren door de botercreme. Spatel er vervolgens het zelfrijzendbakmeel door. Doe alles over in een kleine dik beboterde cakevorm.

    3. Strijk het oppervlak glad met de bolle kant van een lepel. Plaats de vorm op het rooster iets onder het midden in de tot 140 graden voorverwarmde oven.

    4. Schakel onmiddellijk nadat de ovendeur is gesloten de warmtebron terug tot 125 graden C. Reken op een oventijd van 90 minuten. Neem daarna de vorm uit de oven en laat hem 10 minuten staan.

    5. Laat de cake vervolgens uit de vorm op het met poedersuiker bestrooide werkvlak glijden. Bestuif de cake daarna met een royale hoeveelheid poedersuiker.


  10. #10
    allahoe akbar

    Reacties
    733
    16-08-2007

    Welkom op cuisine, allemaal ziet echt heerlijk uit

  11. #11
    * Natural Blonde *

    Reacties
    4.424
    16-06-2006

    Oma`s amandelmoppen

    Ingredienten:

    * 200 gr. zelfrijzend bakmeel
    * 150 gr. boter
    * 75 gr. basterdsuiker
    * 1 zakje amandelen
    * 1 eetlepel melk

    1. Roer het zelfrijzend bakmeel en de basterdsuiker in een kom goed door
    elkaar. Voeg de boter in stukjes toe en meng het tot een soepel deeg.



    2. Maak bolletje c.q. figuurtjes van het deeg en doe er een amandel op.
    Bestrijk de koekjes met een beetje melk.





    3. Bak de koekjes op 160 graden voor 20 a 25 minuten.


  12. #12
    * Natural Blonde *

    Reacties
    4.424
    16-06-2006

    Menemen

    Ingredienten ( 2 personen)

    * 2 a 3 eieren
    * 2 tomaten
    * 2 pulbiber
    * olie
    * zout



    1. ontvel de tomaten en hak ze in kleine stukjes. Maak de pulbiber schoon
    en hak ook in stukjes.



    2. Doe flink wat olie in de ban en laat de tomaten en pulbiber zachtjes
    bakken tot ze zacht zijn.



    3. Doe de geklutste eieren en zout erbij en bak ze op een zacht vuurtje tot
    een "roerei".



    Serveer met brood.


  13. #13
    MVC *********

    Reacties
    6.922
    15-05-2007

    Oh wat leuk CherryPie!! Ik wist niet dat je een topic ging openen.

    Gaat het recept van de kersentaart dan toch geplaatst worden?

  14. #14
    * Natural Blonde *

    Reacties
    4.424
    16-06-2006

    Sebze kizartmasi

    Ingredienten:

    * 2 courgettes
    * 2 aubergines
    * 4 aardappels (groot)
    * 8 groene pepers
    * 6 tomaten
    * 4 teentjes knoflook
    * yoghurt
    * Olie om in te braden / frituren



    1. Was de groentes en snijd ze in stukken (niet te klein).





    2. Braad als eerst de courgettes en leg ze op een bord. Braad daarna de
    aubergine en leg ze op de courgettes. Frituur daarna de aardappelen
    (patatjes) en leg ze op de aubergines. Braad daarna de groene pepers
    en leg ze bovenop de patatjes.

    3. Doe de fijngesneden tomaten in een koekenpan en doe er zout bij. Eerst
    op een hoog vuur en later op een zacht vuur. Voeg de fijngesneden
    knoflook erbij (2 tenen).



    4. Meng de yoghurt met de overige tenen knoflook.

    5. Giet de tomatensaus over de gefrituurde groentes en daar bovenop de
    yoghurtsaus.






  15. #15
    * Natural Blonde *

    Reacties
    4.424
    16-06-2006

    Etle fasulye

    * halve kilo snijbonen
    * 1 grote ui
    * 1 grote aardappel
    * 3 groene peper
    * 1 teen knoflook
    * 2 grote tomaten
    * 1 eetlepel tomatenpuree
    * 3 eetlepels olie
    * zout
    * water


    1. Snij de snijbonen schuin in stukjes, snij de andere ingrediƫnten ook in
    kleine stukjes.

    2. Doe alles in een pan en strooi er zout bij. Doe er water bij, ongeveer 2
    glazen

    3. Doe de deksel op de pan en laat het op een laag vuur 1 uur koken