"Forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair."
-- Kahlil Gibran
Vraagje over vlees met barkok. Wie kan me helpen?
Binnenkort krijgen we gasten (zo'n 20 mensen) en ik wilde vlees met barkok voor ze maken. Van thuis uit ben ik gewend dat er ook tomaat gebruikt wordt voor de saus, maar ik ging net wat voorbeeld recepten lezen en zie dat er geen tomaten worden gebruikt? Alleen vlees marineren en goed aanbraden, daarna op zacht vuur laten garen. Zo krijg je natuurlijk ook wel saus, maar is dat lekker zonder tomaat?
Gebruiken jullie tomaten als jullie in zo'n grote pan koken voor veel mensen?
Juno kan je een goeie koffiemolen aanbevelen? Ik wil ook mijn eigen kruiden malen, maar mijn machientje laat alles grof.
Ik gebruik wel altijd tomaten. Ik gebruik altijd onderstaand recept.
2 uien gesneden
2 tomaten ontveld en gesneden
Koriander gewassen en fijngehakt
Vlees (hoeveelheid naar keuze)
Je zet een pan op het vuur, doe een mix van zonnebloem- en olijfolie erin en laat de pan warm worden. Dan doe je de stukjes ui erin. Dit laat je even fruiten. Vlees goed wassen en erbij doen. Het vlees aan beide kanten laten bruinen. Dan voeg je de stukjes tomaten en koriander toe. En dan kruiden met: zout, peper, gemberpoeder, kurkuma, beetje saffran en wat kaneel. Ondertussen laat je water koken. De kruiden laten bakken met het vlees, even roeren. Daarna voeg je net zoveel water toe tot het vlees er net onder staat. Laat dit voor 2 uur koken. Laatste half uurtje voeg je eventueel wat honing toe voor een wat zoetere smaak.
Serveren met barkok, gebakken amandelen, gekookte eieren en eventueel groene olijven.
Some women fear the fire, some women simply become it.
Nog wat foto's van mij. Brood uit de oven, kip en marmer cheesecake.
Mijn kookhoekje merhbabiek >>> ♥www.amourscuisine.nl
Een echt goede heb ik niet...of je moet al in marokko laten malen...maar dat is ook weer zonde want de smaak wordt dan wel minder.
Wat ik doe is eerst in een stamper/mehrez de stukjes gember of kurkuma kleiner stampen. Danmet een blender die ook kan grinden. En als je het nog fijner wil hebben met een koffiemolentje.
"Forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair."
-- Kahlil Gibran