Bekijk volle/desktop versie : Ayaan wordt gebruikt voor machtsovername bushclan.



26-05-2006, 18:13
[Wat hebben psychologie en psychiatrie met deze materie te maken ??? Nou heel simpel, een psychologie kan uitgezet worden, waarbij psychiatrie controlle of beter gezegt pressie uitoefend, daar wij in Nederland van het Noord Amerikaanse systeem gebruik maken, met de diagnostise bijbel van de psychiatrie de DSM waar voor iedere burger geen één uitgezonderd pseudo stoornissen in staan die mensen rechteloos kunnen maken.

Ziektes worden in de medische boeken bijgeschreven nadat ze ontdekt zijn, stoornissen worden in de DSM gestemt waar men al decennia's ziekten bijzoekt, maar daar tot op de dag van vandaag nog geen enkel medisch en/ of wetenschappelijk bewijs voor heeft. Toch worden hele legers kinderen/ volwassenen aan de gedragsveranderende medicatie gezet, waar alleen de farmaceuten en aandeelhouders steenrijk van worden, of beter gezegt geworden zijn.

De kwestie Hirsi Ali kwam in de media op het hoogtepunt precies op de dag dat de tijdelijke TBS commissie haar eindrapport uitbracht, dit had in de media de dag van dit rapport moeten zijn, precies op deze dag verdrong het "nieuws" van Hirsi Ali de uitkomsten van het rapport. Volgens de voorzitter van de Tweede Kamer toeval toen het s'middags even tussen neus en lippen door in de pauze van het spoeddebat overhandigt werd. Nova die deze avond een rechtstreekse lange uitzending uit de Pompe kliniek in Nijmegen gepland had, liet het onderwerp vanwege het spoeddebat vallen.

Al snel werd bekend dat de Tweede Kamer de aanbevelingen zou overnemen. Eén van die aanbevelingen (aanbeveling 7) in het rapport is de verruiming in de wet regelen van dwangmedicatie. Voor de leek lijkt dit van toepassing op de TBSsers, niets is minder waar, hier is meer aan de hand. De wet BOPZ, de Penitentiare Beginselenwet en aanverwante regelgeving wil men op elkaar afstemmen, daarbij beseffende dat dit spanning op kan leveren met het klassieke grondwetartikel 11 wat de integriteit van het menselijk lichaam inhoud, en dus een ieder verder in zijn rechten kan aantasten !!!

Twee brieven die ik de tijdelijke commissie destijds heb toegestuurd waar de onderbouwde gevaren van medicatie en gevaren van bovenwettelijke psychiatrische macht in kunnen lezen, kunnen geïnteresseerden lezen op mijn web-log : http://www.jeugdzorgelijk.web-log.nl/ Daarnaast wil ik de mensen die het Hirsi Ali gebeuren volgen, wijzen op de volgende sites aangaande de geschiedenis van o.a. een topbankier achter de schermen waarvan dezelfde kopstukken al vanaf begin vorige eeuw als een rode draad door de geschiedenis lopen :

http://www.laleva.cc/nl/rath_042003nl.html

http://achtergeslotendeuren.punt.nl/ind ... l_archief=

http://ayaanhirsiali.web-log.nl/ayaanhi ... g_wee.html

Hieronder een echte aanrader (voor mensen wie dit nog tweede hands te pakken kunnen krijgen) ?niet meer vergrijgbaar dan? boordevol goede bronnen, gebaseerd op feiten dus. Als er even op de kopstukken gegoogled wordt, dan zullen mensen dezelfde belangrijke kopstukken weer tegenkomen in de denktank AEI waar inmiddels ruim 20 man daaruit om marionet Bush heen hangen, toeval ??? Ik geloof niet in zoveel toeval, zeker niet als de geschiedenis hierachter bekend is..... Groetjes v Hyperactief

OORLOG TEGEN DE ZIEL, Historie en achtergrond van OPERATIE PSYCHIATRIE (1979), Uitgeverij: Helmond - Helmond, Uitgeverij ORION - Brugge, ISBN: 90.252.6910.9

Beschrijving achterzijde boek:

OORLOG TEGEN DE ZIEL

De psychiatrie is een wereldbedrijf waarin miljoenen patiënten en hun familieleden dagelijks ervaren dat ze met hun behandeling nauwelijks of niets opschieten. In veel gevallen worden de geestelijke problemen alleen maar erger. Patiënten en hun behandelaars raken vroeg of laat verstrikt in de wirwar van drugs, elektroshocks, psychochirurgie, eenzame opsluiting, spanlakens, geestelijke en lichamelijke straffen en gedragsbeïnvloedende technieken.

In 'Oorlog tegen de ziel' wordt aangetoond, dat de harde en de zachte kant van de geestelijke gezondheidszorg niet met elkaar in strijd zijn, maar voortkomen uit eenzelfde denkwereld, die erop is gericht de kracht en de integriteit van de individuele mens te breken. De vriendelijke groepstherapeut heeft meer gemeen met de onbarmhartige 'shocker' dan op het eerste gezicht vermoed kan worden.
Psychiatrie als middel ter gedragscontrole maakt dat deze wetenschap zich bij uitstek leent voor politieke en sociale manipulatie. Fascistische en communistische dictaturen hebben er schuitig gebruik van gemaakt en op de dag van vandaag vindt de verfijning van psychiatrische en psychologische technieken plaats. Het 'Derde Rijk' is na 1945 niet opgehouden te bestaan en de communistische heilstaat houdt niet op bij het IJzeren gordijn.

Psychiaters proberen al sinds de eeuwwisseling invloed uit te oefenen op onze samenlevingen. Ze bedien(d)en zich van methoden, die voor die van de inquisitie niet onderdoen. Het absolute en meest onmenselijke dieptepunt bereikten Duitse psychiaters in de jaren '38-'45. Ook blijkt de Wereld Federatie voor Geestelijke Gezondheid, de internationale psychiatrische belangengroep, niet terug te deinzen voor een uitgesproken politieke rol in onze samenleving.
'Oorlog tegen de ziel' laat zien dat de nieuwe 'priesters' van de menselijke geest meer willen dan 'geestelijke gezondheid'.

VOORWOORD:

Het boek, dat u nu in uw handen houdt, legt in kernachtige hoofdstukken uit hoe er in de afgelopen 100 tot 150 jaar een stelselmatige oorlog is gevoerd tegen úw ziel, tegen ú! Niet dat u daar dagelijks iets van merkt, misschien gaat het volledig aan u voorbij, maar misschien bent u wel eens in contact geweest met een van de meest 'oorlogszuchtige' vormen van de geneeskunde, de psychiatrie.

'Oorlogszuchtig', zult u zeggen, 'is dat niet wat overdreven?'. De meeste mensen vinden psychiaters wel wat eng, maar om ze nou direct oorlogszuchtig te noemen...'
Wie de moeite neemt dit boek te lezen, zal tot de conclusie moeten komen, dat de titel 'Oorlog tegen de ziel' de exacte bewoording is van de acties die de psychiatrie nu al meer dan een eeuw op nauwgezette manier ten uitvoer brengt.

De psychiatrie is niet een willekeurig bijeengeraapte groep van ziele'genezers', zoals het ons van de buitenkant nog wel eens wil toeschijnen. Psychiaters en aanverwante geestelijke hulpverleners zijn de radertjes in een machine, die maar één eindproduct kent: een met politieke, chemische, ideologische, fysieke, elektrische en zelfs mechanische middelen gecontroleerde menselijke geest.

De psychiaters, die in een open en eerlijke relatie met hun patiënt tot een oplossing van diens problemen willen komen, zullen de eersten zijn, die het bovenstaande zullen beamen. Zij passen dan ook niet in het raderwerk. Dé psychiatrie, zoals die zich aan het overgrote deel van de patiënten of cliënten openbaart, werkt als een machine waarin geen plaats is voor indivuidualiteit en vrijheid.
Het apparaat is uit negentiende eeuwse onderdelen in elkaar gezet, maar het draait wonder boven wonder nog steeds op volle toeren. Dat kan ook alleen maar doordat het met veel toewijding wordt gekoesterd, opgepoetst en netjes onderhouden.
Dit boek behandelt zeer veel aspecten van de psychiatrie en haar verwevenheid met machtsstelsels, die we heden ten dage kennen. Het gaat in op de uitwassen van de Duitse psychiatrie in het Derde Rijk, op de negentiende eeuwse achtergronden en de 'moderne' therapieën als electroshock en psychochirurgie.

Het laat zien dat de anti-psychiatrie evenzeer in het drijfzand is geraakt, doordat het met de patiënt niet werkelijk open kaart speelt. Ook wordt ingegaan op de zelden gehoorde geschiedenis van de beweging voor geestelijke volksgezondheid, of zoals dat vroeger heette, geestelijke hygiëne.

De invloed van de Wereld Federatie voor Geestelijke Gezondheid, de familie Rockefeller en de beleidsadviseurs van Amerikaanse presidenten, vooral van Jimmy Carter. Een legpuzzel, die zich langzaam ontvouwt tot een van de grootst opgezette operaties van deze en de vorige eeuw, de Operatie Psychiatrie.


Bron: http://forums.ncrv.nl/netwerk/viewtopic.php?sid=&f=93&t=1538

http://www.psychopolitiek.nl/

Toch nog een andere, niet onbelangrijke website gevonden. De Bushclan steunde Hitler en was wat aandelen en patenten betreft de eigenaar van IG Farben.
De link is http://www.georgewalkerbush.net/bushgang.htm The Bushfamily supported third Reich.

Al die enge firma's die zich met klonen van mensen, biotechnologie enz bezighouden schijnen uit deze firma ontsproten te zijn.

Ook aardig om te weten: fluoride is niet voor tandbederf (het maakt meer gaatjes dan het voorkomt, staat in een boek dat ik heb), maar om mensen rustig te houden. Daarvoor werd het al in de concentratiekampen door bovengenoemde firma gebruikt. Je mag Onze Lieve Heer op je blote knietjes danken dat het door protesten nooit aan ons drinkwater is toegevoegd. Daar was ooit sprake van!

bron; http://forums.ncrv.nl/netwerk/viewtopic.php?sid=&f=93&t=1538]


http://www.psychopolitiek.nl/PSYCHIATRIE%20DE%20HISTORIE.doc

26-05-2006, 19:22


INLEIDING: GEPLAND VERRAAD

Volgens psychiaters en psychologen, kijken we aan tegen een alarmerende crisis in de samenleving. De verwachting is dat één op de vier mensen getroffen zal worden door een geestelijke ziekte. Onze maatschappij wordt overspoeld door analfabetisme, misdaad, zinloos geweld, drugsverslaving, seksueel misbruik, daklozen en zelfmoord. Regeringen hebben deze “deskundigen” miljarden en bijna de vrije hand gegeven in de wijze waarop behandelingen in de geestelijke gezondheidszorg worden uitgevoerd om deze problemen op te lossen. Maar de “crises” lijkt groter te zijn geworden. Geconfronteerd met deze mislukking roepen de “deskundigen” om meer miljarden en meer macht om behandelingen voor te kunnen schrijven.

Alleen al in Amerika heeft deze steeds herhaalde en goed gerepeteerde strategische formule, het budget van de geestelijke gezondheidszorg laten groeien tot €81,2 miljard per jaar. Psychiaters en psychologen lobbyen voor een door de overheid afgegeven bevoegdheid om elk kind te “testen” op “geestelijke stoornissen” op openbare scholen. Volwassenen zouden getest moeten worden tijdens algemene medische onderzoeken. Wat krijgt de samenleving hiervoor terug?

In 1945 was de wereld nauwelijks bekomen van de Nazi droom over de “beste” samenleving samengesteld uit de “beste” mensen, toen de psychiaters en de psychologen op arrogante wijze het vacuüm opvulden. Vanaf dat moment beloven ze betere mensen en een betere samenleving, in ruil voor meer geld en meer autoriteit. In plaats daarvan hebben ze niets anders geleverd dan gedrogeerde individuen en uit elkaar vallende samenlevingen.

Met het feitelijke monopolie op de geestelijke gezondheidszorg in handen, rapporteren psychiaters niets behalve hun eigen trieste mislukkingen; de wereldwijde crisis in de geestelijke gezondheidszorg. Hun zenuwbeschadigende drugs, barbaarse behandelingen en verwoestte onderwijssystemen maken miljoenen mensen tot slaaf. Ondertussen zijn we getuige van meer oorlogen, meer conflicten en meer van elk denkbaar sociaal probleem.

Dit is hoogverraad. Er kan en moet iets gedaan worden aan deze falende beroepsgroepen. Alleen op deze manier kunnen we hopen op een toekomst met gezond verstand, waardigheid, rechtvaardigheid, morele waarden en geletterdheid, waarbinnen de mens kan bloeien en gedijen.

De huidige situatie kan alleen op waarde geschat worden door begrip van de geschiedenis van de psychiatrie en de psychologie, het onderwerp van deze publicatie.

HOOFDSTUK 1 DE PSYCHIATRIE ALS AFRICHTER

BELANGRIJKE FEITEN:

1. Terwijl psychiatrie staat voor “het dokteren aan de ziel”, heeft de psychiatrie zich ironisch genoeg nooit met de geest of de ziel beziggehouden, maar uitsluitend geconcentreerd op de hersenen.

2. Het opnieuw definiëren van het verstand in “biologische” termen is de kern van het psychiatrische denken. Tot op de dag van vandaag onbewezen, blijven de psychiatrische “behandelingen” op geweld berusten, met het doel om individuen geestelijk en lichamelijk te overweldigen of ze nou gek zijn of niet.

3. Het grote allesomvattende plan van de psychiatrie, zoals beschreven door John Rawlings Rees in 1940, riep op tot het infiltreren van “het openbare leven, de politiek en de industrie” om deze “onder de invloedsfeer” van de psychiatrie te brengen.

4. Deze invloedssfeer was nodig, zoals Dr. G. Brock Chisholm medeoprichter van de World Federation for Mental Health stelde, om individuen te “bevrijden” van hun “verward en verstoord emotioneel en geestelijk functioneren” middels “het uitroeien van het begrip van goed en kwaad.”

5. Op dit moment oogsten we de “voordelen” van de plannen van de psychiatrie: het drugsmisbruik rijst de pan uit net als het aantal geweldsmisdrijven en op dit ogenblik krijgen meer dan 100 miljoen mensen wereldwijd, alleen al, antidepressiva voorgeschreven.

“Het meest belangrijke sociale kenmerk van de institutionele psychiatrie is het gebruik van geweld en misleiding” – Thomas Szasz, professor emeritus in de psychiatrie

Het woord psychologie is afgeleid van psyche (ziel) en ologie (studie van) en was oorspronkelijk een religieuze studie. Deze studie nam in 1879 een wetenschappelijke houding aan toen de Duitse psycholoog Wilhelm Wundt zijn “experimentele” psychologie onthulde aan zijn studenten in de Universiteit van Leipzig. Deze studenten ontwikkelde soortgelijke programma’s in Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten. Voor Wundt was de ziel een “verspilling van energie” en de mens was simpelweg een andere diersoort. De theorie vereiste dat de mens geconditioneerd moest worden om andere ideeën over de waarde van het menselijk leven te accepteren.

26-05-2006, 19:22
Het woord “psychiatrie” werd voor het eerst gelanceerd in 1808 door Johann Christan Reil, het betekende “het dokteren aan de ziel”, van iatros (dokter). De psychiatrie heeft zich ironisch genoeg nooit met de geest of de ziel beziggehouden, maar zich uitsluitend geconcentreerd op de hersenen. De psychiatrie en psychologie werden ideale partners voor militaristische en totalitaire regimes. Hun materialistische visie op de mens vond grote aanhang bij degenen die politieke controle wilde krijgen over de bevolking en blijft de fundering van deze gebieden tot op de dag van vandaag.

Het gedachtegoed van Wundt werd overgenomen. Op het zesde Internationale Congres over Filosofie in 1926 zei K.N. Kornilov het volgende over de psychiatrie: “De ziel… die een leidende rol heeft vervuld in het verleden, is nu nog van heel weinig belang…”

In 1999 stelde het rapport over geestelijke gezondheid van de U.S. Surgeon General dat de scheiding van de ziel, het verstand en de hersenen ‘destructief’ was geweest voor de geestelijke gezondheid. Hoewel ze niet in staat waren om deze begrippen te definiëren stelt het rapport: “Het verstand wordt over het algemeen gezien als voortkomend uit activiteiten in de hersenen…”

Herhalend dat de mens een dier is, stelde het rapport ook: “Genen beïnvloeden gedrag in de hele dierenwereld, vanaf het eenvoudige fruitvliegje tot aan de mens“. Toch “ is er geen enkel gen gevonden dat verantwoordelijk is voor enige specifieke geestelijke stoornis”.

Het herdefiniëren van het verstand in “biologische” termen is de kern van het psychiatrisch denken. Als de oorspronkelijke toezichthouders op de “krankzinnigen” in inrichtingen, nam de psychiatrie uiteindelijk de leerstelling aan dat krankzinnigheid een lichamelijke ziekte is. Tot op de dag van vandaag onbewezen, blijven de psychiatrische “behandelingen” op geweld berusten, met het doel om individuen geestelijk en lichamelijk te overweldigen of ze nou gek zijn of niet.

• In 1700 en 1800 werden de “krankzinnigen” opgesloten in kooien, kasten, kelders en stallen; ze werden naakt aan muren geketend, geslagen met stokken, vastgebonden in “muur kamizolen” en met zweepslagen tot gehoorzaamheid gebracht. Emil Kraepelin, één van de meest invloedrijke psychiaters in Duitsland, haalde een collega aan: ”Ze brengen de patiënt naar een stoel waarop hij wordt vastgebonden, geven hem aderlatingen, zetten 10 tot 12 bloedzuigers op zijn hoofd, bedekken hem met natte koude handdoeken, gooien 50 emmers koud water over zijn hoofd, voeren hem dunne soep, laten hem water drinken en zout nemen…”

• Masturbatie werd gezien als de oorzaak van krankzinnigheid en werd behandeld door besnijdenis en het verbranden van de ruggengraat en genitaliën of het uitschakelen van de zenuwen in de genitaliën. Hysterische vrouwen werden onderworpen aan een “eierstokklem” gebaseerd op de theorie dat lichamelijke pijn aan de buik hun verwarde geesten kon helpen.

• Het met opzet toebrengen van huidirritaties door het bepleisteren met mosterd waardoor blaren ontstonden op het hoofd en de nek en het veroorzaken van irritaties door het aanbrengen van mieren of brandnetels werd ook gebruikt vanuit het gezichtspunt dat het lijden zo “onbeschrijflijk” was dat de patiënt “het bewustzijn over zijn ware ik kon herstellen…”

• Rond 1890 injecteerden psychiaters de “geestelijk zieken” met extracten van dierlijke eierstokken, testikels en diverse klieren. Een extract de schildklier van schapen was met name een populaire behandeling, dit veroorzaakte; koorts, gewichtsverlies en de afname van het aantal rode bloedlichaampjes.

Aan het begin van de vorige eeuw hadden psychiaters nog steeds geen idee over de oorzaken van geestelijke stoornissen, noch oplossingen ervoor. Edward Shorter schrijft in zijn boek A History of Psychiatry, dat ze nog steeds een “behoorlijk slechte reputatie hadden onder hun medische collega’s als dom en tweederangs”.

Het erfgoed van Sigmund Freud, de psychotherapie, zorgde voor concurrentie met het concept van lichamelijke ziekten. De psychoanalyse ging er voornamelijk vanuit dat de oorzaak van een geestelijke stoornis de “onderdrukking van de seksuele driften tijdens de kinderjaren” waardoor de “ontwikkeling tot volwassenheid geblokkeerd werd”. Maar zoals professor in de psychologie Frank Sulloway, schrijver van Freud: Biologist of the Mind, botweg stelde: “Freud sloeg op bijna alle belangrijke gebieden de plank mis”.

Het boek Freud and the Americans, verteld over de hoop van de psychiatrie in het begin van 1900. “Tijdschriften drukten hongerig bijna elk medisch nieuws dat hoop gaf: de veronderstelling dat krankzinnigheid veroorzaakt kon worden door gif en genezen kon worden door een antigif, dat krankzinnigheid geen ‘ziekte’ was maar een onvermogen om je aan te passen aan de omgeving…Men hield vol dat de psychiatrie zich, ondanks het compleet ontbreken van een stijging in de genezingspercentages, aan het begin van een gouden tijdperk bevond”. De Amerikaanse wetenschapper Shepherd Ivory Franz schreef in 1916: “We hebben net als 50 jaar geleden, geen feiten die ons op dit moment in staat stellen om de geestelijke processen in de hersenen te lokaliseren”.

In vijf jaar tijd ontwikkelde psychiaters rond 1930 de insuline coma, de metrazol shock, elektroshocks en lobotomieën. Terwijl al deze “moderne therapieën” lichamelijke en geestelijke schade toebrachten aan de patiënt en nooit enig herstel teweegbrachten, zorgden ze er wel voor dat de psychiatrie zich voor het eerst een plaats verwierf onder de medici. Ondanks zelfverzekerde grootspraak, was de kern van de zaak dat de psychiatrie niets dichterbij het begrijpen van krankzinnigheid of geestelijke problemen was gekomen.

26-05-2006, 19:27
DE VADER VAN DE AMERIKAANSE PSYCHIATRIE

In 1797 definieerde Benjamin Rush “Negritude”, als een zeldzame erfelijke aan lepra verwante ziekte die de huidskleur van zwarten veroorzaakte. Het enige bewijs van “genezing” was het blank worden van de huid. Rush merkte op dat: “hoewel ze tevreden lijken met hun huidskleur zijn er veel bewijzen dat ze liever de huidskleur van blanken zouden hebben”. Deze “diagnose” werd later gebruikt als argument voor de rassenscheiding en de wetten tegen gemengde huwelijken.

Vijftien jaar later publiceerde Rush de Medical Inquiries and Observations upon the Diseases of the Mind, de eerste van dit soort publicaties in de Verenigde Staten. Rush stelt in 1812.: “Doodsangst werkt middels het verstand, sterk in op het lichaam en zou gebruikt moeten worden bij het genezen van krankzinnigheid”.

Zijn behandelingen hielden onder andere in:

• De patiënt doodsangst aanjagen door hem in ijskoud water te gooien of hem in een put of andere waterbron te gooien en hem bijna te verdrinken. Andere psychiaters legden uit: “Het idee was…dat als de patiënt bijna verdronk en weer tot leven werd gebracht, hij een frisse start kon maken en zijn ziekte achter zich kon laten…”

• Een “een draaispil” waarbij de patiënt horizontaal aan een plank werd vastgebonden die met behulp van een mechaniek met hoge snelheid ronddraaide.

• De “kalmeringsstoel”, ontnam mensen hun bewegingsvrijheid op een oncomfortabele en dikwijls pijnlijke wijze. Het doel was om zijn aandacht te vestigen op iets buiten hem tot hij zijn zelfvertrouwen had herwonnen. Dit was een vroege vorm van wrede beroving van zintuiglijke waarneming.

De voornaamste theorie van Rush was dat geestelijke verwarring optrad omdat de hersenen “overladen” waren met bloed. Hij pleitte voor aderlatingen tot aan het punt van verzwakking om de “overmatige actie” in de hersenen van de patiënt te verlichten. Zijn behandelingen waren de directe oorzaak van het overlijden van George Washington, die leed aan koude rillingen en koorts toen Rush ongeveer 4 liter bloed had afgenomen in 24 uur. De “vader van de Amerikaanse psychiatrie” vermoordde “de vader van de Verenigde Staten”.

Een medische student prees Rush voor het “helpen vermoorden van een ongemeten overvloedig deel van zijn patiënten”. In 1965 plaatste de American Psychiatric Association een bronzen plaat op zijn graf met de inscriptie: “Benjamin Rush, 1746-1813, Vader van de Amerikaanse Psychiatrie”. De APA gebruikt de afbeelding van Rush nog steeds in haar zegel, vaandel, postpapier en nieuwsbrieven.

HET ALLESOMVATTENDE PLAN VAN DE PSYCHIATRIE

Het zaad waaruit de psychiatrie en de psychologie zijn ontsproten had niet het beste met ons voor. De uitgestrekte helpende handen droegen slechts het giftige fruit van verraad.

1879: Wilhelm Wundt, de Duitse “vader van de experimentele psychologie”, riep om “vrijheid van moraliteit”.

1926: De Amerikaanse aanhangers van de eugenetica, Paul Popenoe en Roswell Hill Johnson, bevolen “massale testprogramma’s” op scholen aan: “Op een andere en totaal verschillende manier bewijst het verplichte onderwijs de eugenetica [rassenverbetering] een dienst… Het is zeer wenselijk dat geen enkel kind ontsnapt aan inspectie vanwege het belang van het vinden van de buitengewone vermogens of het onvermogen in elk individu.”

I930: Ernst Rüdin, één van de architecten van de Holocaust, sprak het Eerste Internationale Congres over Geestelijk Hygiëne in Washington D.C. toe. Hij vroeg om een brede toepassing van de eugenetica op de geestelijk zwakken: “Als zo’n persoon eenmaal is geboren…hebben ze de beste en meest uitgebreide geestelijke hygiëne nodig…Het zou beter zijn als ze zulke personen helemaal niet geboren zouden worden en dat vraagt om eugenetica.”
1940: Psychiater John Rawlings Rees, één van de medeoprichters van de World Federation for Mental Health (WFMH), gaf een document uit voor alle psychiaters en psychologen, die de naam droeg “Strategic Planning for Mental Health”. Hierin stelde hij:” Het openbare leven, de politiek en de industrie zouden allemaal onder onze invloedssfeer moeten vallen…Als we de professionele en sociale activiteiten van anderen gaan infiltreren moeten we naar mijn mening de totalitaire regimes imiteren en een soort van vijfde colonne vormen!…Laten we daarom allemaal, in het geheim een ‘vijfde colonne’ vormen.” [Vijfde colonne: burgers die in het geheim de vijand helpen, speciaal door sabotage en spionage.]

1945: Psychiater G. Brock Chisholm, medeoprichter van de WFMH en de eerste directeur van de World Health Organization (WHO) claimde: “Zonder de uitgebreide hulp van psychologen en psychiaters is het zeer waarschijnlijk dat de mensheid de angstaanjagende veranderingen de gaande zijn niet lang zal overleven”. Hij dreigde dat het menselijk ras niet gered kon worden als het niet bevrijd zou worden van “het verwarde en verdraaide emotionele en geestelijke functioneren” en hij drong erop aan dat psychologen en psychiaters de leiders zouden worden in de “geplande ontwikkeling van een nieuw soort mensen…” Het doel van elke effectieve psychotherapie, zei hij, zou het “uitschakelen van het begrip van goed en kwaad” zijn.

Na WO II: Psychiaters getuigden voor het Amerikaanse Congres dat er meer psychiaters nodig waren om de toekomstige slachtoffers van geestelijke ziekten en hun families te sparen voor het lijden en om de wereld te bevrijden van “misdaad en ongeluk”.
1967: Op een bijeenkomst in Puerto Rico discussieerden prominente Amerikaanse psychiaters en artsen over hun doelen aangaande het gebruik van psychiatrische drugs door “normale mensen” in het jaar 2000. De planning omvatte de productie van “bedwelmende middelen” die dezelfde behoefte zouden opwekken als alcohol, marihuana, opiaten en amfetaminen. Ze zorgen voor vervreemding en euforie”. “Farmacologische regulatie” van seksuele activiteit werd besproken. Hun rapport stelde: ” Degenen van ons die werken in dit veld zien een potentiële ontwikkeling in de richting van bijna totale controle van de menselijke emotionele staat, hun geestelijk functioneren en hun wil om te handelen. Deze menselijke verschijnselen kunnen worden gestart, gestopt of uitgeschakeld worden door het gebruik van verschillende soorten chemische stoffen”. Wat wij op dit moment met onze wetenschap kunnen produceren zal effect hebben op de hele samenleving.”

1968: Howard P. Rome, voormalig voorzitter van de APA, zei: “…niets minder dan de hele wereld is het verzorgingsgebied van de hedendaagse psychiatrie en de psychiatrie zou niet terug moeten deinzen voor de omvang van die taak”.

1998: “Volgens mijn overtuiging…zouden jullie [de artsen] achter de tralies moeten als jullie weigeren om SSRI [antidepressiva] voor te schrijven bij een depressie…” - Alan I. Leshner, psychiater en hoofd van het Amerikaanse Nationale Institute voor Drugsmisbruik.

Heden: De Amerikaanse Freedom Commission on Menthal Health adviseert om alle 52 miljoen scholieren te laten “testen op geestelijke stoornissen”. Zowel kinderen als volwassenen zouden op een regelmatige basis getest moeten worden “tijdens regulier lichamelijk onderzoek”.

Op dit moment erven we de “voordelen” van deze “hersenschimmen” van het psychiatrische en psychologische denken:

• De werkelijke normen en waarden waar onze huidige samenleving op gebouwd is worden op een boosaardige manier aangevallen en gebrandmerkt als ouderwets.

• Ondanks de door de overheid uitgestorte miljarden, claimen psychiaters vandaag de dag dat één op vier mensen getroffen zal worden door een “geestelijke ziekte” terwijl dat 40 jaar geleden nog één op de tien was.

• Het gebruik en misbruik van psychiatrische drugs groeit wereldwijd, in 2002 werden er meer dan 100 miljoen recepten voor antidepressiva uitgeschreven. Dat betekent €15,8 miljard van de wereldwijde markt in voorgeschreven farmaceutische middelen.

• Tussen 1991 en 2003 steeg de verkoop van antipsychotica in de V.S met 1.500%, van ongeveer €406 miljoen naar meer dan €6,5 miljard. De internationale verkoop bedroeg in 2002 meer dan €9,7 miljard.

• In de V.S steeg tussen 1965 en 2001 het aantal geweldsmisdrijven door personen onder de 18 jaar met meer dan 147%; overtredingen van de opiumwet stegen met meer dan 2.900%. De cijfers betreffende geweldsmisdaden in de Europese Unie, Australië en Canada stegen onlangs tot dezelfde hoogte als in de V.S, of overtroffen die zelfs.

Het is doortrapte zwendel om te pretenderen dat je sociale ziekten kunt oplossen om vervolgens niet alleen te falen, maar ook nog chaos te veroorzaken.

26-05-2006, 19:36


HOOFDSTUK 2: HET CREËREN VAN GENOCIDE

BELANGRIJKE FEITEN:

1. Slechts weinigen zijn op de hoogte van het verborgen spoor van psychiatrische dogma’s die verantwoordelijk zijn voor de verschrikkingen zoals de Nazi Holocaust, de politieke Goelag’s in Rusland, de Apartheid in Zuid Afrika, de conflicten in Bosnië en Kosovo en het hedendaagse terrorisme.

2. Psychiaters en psychologen in Zuid-Afrika hebben de regering voorzien van “wetenschappelijke” argumenten om de zwarte Zuid-Afrikanen werk en onderwijs te ontzeggen en hun families uit elkaar te trekken.

3. Gebaseerd op Freudiaanse theorieën claimde psychiater Jovan Raskovic in 1986 dat Serven de Kroaten en Moslim minderheden moesten domineren vanwege hun psychologische superioriteit. Hij creëerde de etnische zuiveringen die gebruikt werden in het Bosnië/Kosovo conflict.

4. Psychiatrische leiders in Rusland, bedachten de “diagnose”: “luie schizofrenie” om het opsluiten van miljoenen politieke dissidenten te rechtvaardigen. Ze hebben hun verantwoordelijkheid hiervoor en voor de onmenselijke toestanden in hun psychiatrische ziekenhuizen, nooit publiekelijk toegegeven.

5. Psychiatrische methoden zijn gebruikt om terroristen te fabriceren.

“Alleen door de Führer zijn de dromen die we al 30 jaar hadden over het toepassen van de raszuiverheidtheorieën op de samenleving, werkelijkheid geworden.” – Ernst Rüdin, professor in de psychiatrie en commissielid voor de Duitse Sociëteit voor Raciale Hygiëne rond 1940

Slechts weinigen zijn op de hoogte van het verborgen spoor van psychiatrische dogma’s die verantwoordelijk zijn voor de verschrikkingen zoals de Nazi Holocaust, de politieke Goelag’s in Rusland, de Apartheid in Zuid Afrika, de conflicten in Bosnië en Kosovo en het hedendaagse terrorisme. Een nadere inspectie van bekende dictators, terroristen en (sluip)moordenaars, onthult dat elk van hen een psychiatrische behandeling had ondergaan voor hun misdaad en/of psychiatrische en psychologische methoden hadden bestudeerd voordat ze overgingen tot de uitvoering van hun moorddadige acties.

In 1869 ontwikkelde de Engelse psycholoog Francis Galton de term “eugenetica”, afgeleid van het Griekse woord eugenes, wat “goede afkomst” betekent. “Eugenetica” zou “de mensheid verbeteren” door “de geschiktere rassen en bloedlijnen een betere kans te geven om de minder geschikte mensen snel te overwinnen…” .Hij moedigde het gebruik van mensen van een “betere” afkomst aan om kinderen voort te brengen en ontmoedigde het krijgen van kinderen door mensen van “minder gewenste afkomst”. Hij vond dat hijzelf van “betere” afkomst was en daarom in staat was om te oordelen over de toekomst van de mensheid.

In 1895 publiceerde de Duits-Zwitserse psychiater Alfred Ploetz zijn theorieën over rassen inferioriteit in introduceerde het woord Rassenhygiene (raszuiverheid). Zijn
Werk legde de fundering voor de eugenetica en wereldwijde raciale onderdrukking.

DE MANNEN ACHTER HITLER:

Duitse psychiaters, waaronder Alfred Ploetz, bedachten de ‘wetenschappelijke” rechtvaardiging voor euthanasie, meer dan 30 jaar voor de Tweede Wereldoorlog. Ploetz waarschuwde tegen de medische zorg voor “de zwakken”. Het Nazi-regime gaven hem en zijn collega’s het krediet voor het helpen leggen van de “biologische fundering” voor de raciale Nazi staat. In 1920 eiste psychiater Alfred Hoch in zijn boek Permission to Destroy Life Unworthy of Life, dat euthanasie toegepast zou worden op “geestelijk minderwaardigen” waarmee moorden gelijk werd gesteld aan een “helende behandeling”.

Tegen 1932 werd de raszuiverheidtheorie van de psychiatrie een algemeen geaccepteerd wetenschappelijk feit in de Duitse medische gemeenschap. Het werd onderwezen in 26 verschillende cursussen aan de medische faculteiten van Duitse universiteiten. Dit vond allemaal plaats voordat Hitler aan de macht kwam.
Psychiater Ernst Rüdin, ooit de “de meest kwaadaardige man van Duitsland” genoemd, werd ook geroemd voor het creëren van “de moordwetenschap van de Nazi’s”. In 1934 sprak Rüdin zijn bewondering voor Hitler uit omdat hij “over de grenzen van puur wetenschappelijke kennis heenging. Hij en zijn volgelingen waren van belang voor het in praktijk brengen van de theorieën en voordelen van het Noord Europese ras…het gevecht tegen de parasitaire buitenlandse rassen zoals Joden en Zigeuners…en het voorkomen van degenen met erfelijke ziekten en degenen van inferieure afkomst."

Hitler beloonde Rüdin met een medaille voor zijn werk als “Baanbreker voor Erfelijke Hygiëne”. Rüdin hielp met het ontwerpen van de sterilisatiewet om “verdere penetratie van het Duitse genetische depot door Joods bloed” te voorkomen.”

“Omdat sterilisatie de enige zekere methode is verspreiding van geestelijke ziekten en erfelijke aandoeningen te voorkomen, moet het beschouwd worden als een daad van mededogen en als een voorzorgsmaatregel voor de aankomende generatie”. – professor Ernst Rüdin, Nazi psychiater,1936.

De eerste “vergassingstest” werd uitgevoerd in een psychiatrisch instituut in Brandenburg in 1940, waar 18 patiënten werden uitgeroeid onder het toeziend oog van psychiaters en hun staf.

Na het “succes” van deze experimenten, begon het euthanasie programma. Ongeveer 300.000 “geestelijk minderwaardige” personen werden gedood door psychiatrische handen voor het programma geïntroduceerd werd in de concentratiekampen. Meer 87.000 hiervan waren kinderen en jongeren. Psychiater Hermann Pfanmuller bepleitte het vermoorden van kinderen lang voordat het euthanasieprogramma voor kinderen in werking werd gesteld. De methode die zijn voorkeur genoot, verhongering, gebruikte in het Eglfing-Haar instituut. “Op de kinderafdeling werden 25 kinderen uitgehongerd tot de dood erop volgde. Ze varieerden in leeftijd van één tot vijf jaar. [Dr. Hermann] Pfannmuller tilde een uitgemergeld kind op dat bijna dood was. Hij vertelde zijn studenten dat het eten geleidelijk werd verminderd, niet in één keer. ‘Bij dit kind’, zei hij, ‘zal het nog twee tot drie dagen duren’.” Dit was de euthanasie methode van Nazi psychiater Hermann Pfanmuller.Hij stond toe dat meer dan 20.000 bezoekers een rondleiding kregen door de instelling terwijl hij hen (in het bijzijn van de kinderen) de noodzaak uitlegde van het ombrengen van de “onbekwame mensen” in het belang van de Natie.”

Meer dan zes miljoen mensen werden vervolgens uitgeroeid maar slechts een paar Nazi psychiaters stonden terecht tijdens de processen in Neurenberg. De meeste ontsnapte aan rechtsvervolging, anderen keerden na de oorlog terug in de psychiatrie. Bijvoorbeeld, Werner Villinger, een adviseur op het gebied van “genadig doden” en lid van de Nazi partij, werd later de voorzitter van de Duitse Psychiatrische en Neurologische Sociëteit en de Duitse Associatie voor Jeugd Psychiatrie in 1952.

Professor in de Menselijke Genetica en Raciale Hygiëne, Dr. Otmar Freiherr von Verschuer, werkte samen met de beruchte Nazi arts Joseph Mengele. Deze verschafte hem “onderzoeksmaterialen” , de lichamen van vermoorde zigeuners, de inwendige organen van dode kinderen en bloedmonsters van tweelingen die door Mengele geïnfecteerd waren met tyfus. Hij selecteerde persoonlijk de mensen die vermoord moesten worden, toch kreeg hij na de oorlog slechts een boete van $300. In de vijftiger jaren was hij lid van de Amerikaanse Eugenetische Sociëteit.

26-05-2006, 19:37
De eugenetische beweging bloeide internationaal. In 1936 zei Nolan Lewis, psychiater en directeur van het psychiatrisch instituut in de staat New York, dat de “genetische onderzoeksafdeling” van het ziekenhuis “gestabiliseerd was door Dr. Franz J. Kallmann als hoofd psychiatrisch onderzoek”. Kallman had gestudeerd en onderzoek gedaan onder Rüdin. Lewis moedigde psychiaters aan om het gezonde verstand van “iedere dieren fokker of planten teler” te gebruiken, in hun omgang met psychiatrische patiënten. Het was volgens Lewis belangrijk om “om het karakter van de afkomst” vast te stellen bij individuen en hun familieleden. Lewis werd voorzitter van de Werkgroep van de APA betreffende Terminologie en Statistieken voor de eerste editie van het Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders in 1952.

HET CREËREN VAN “RACIALE INFERIORITEIT”

Het Apartheidssysteem in Zuid-Afrika kwam voort uit de theorieën over “raciale inferioriteit” van Duitse psychiaters en psychologen. De eerste minister van Zuid-Afrika, de psycholoog Hendrick Verwoerd, studeerde in de Duitse Universiteiten die de rassen verbeteringstheorieën doceerden. Psychiaters en psychologen hebben de regering voorzien van “wetenschappelijke” argumenten om de zwarte Zuid-Afrikanen werk en onderwijs te ontzeggen en hun families uit elkaar te trekken.

In 1928 gaf een door Verwoerd geïnitieerd onderzoek zwarte mensen de schuld van de competitie op de arbeidsmarkt en voor de armoede onder blanken in Zuid-Afrika, het rapport stelde: “…Langdurig contact met inferieure gekleurde rassen heeft in sommige aspecten schadelijke sociale effecten gehad op de Europeaan”. Goed onderwijs werd zwarten geweigerd, met Verwoerd’s uitleg, dat als ze dit wel zouden krijgen het “gefrustreerde mensen” zou creëren die opgeleid zouden zijn voor beroepen “die niet voor hen beschikbaar waren…”

In 1927 bedacht de psycholoog M.L. Fick een intelligentietest die de inferioriteit van de “gekleurde bevolkingsgroepen” Hij stelde dat “inferioriteit van de Afrikanen in het onderwijs zoals wordt aangetoond door hun resultaten op school, beperkt het aantal van hen dat voordeel kan hebben bij een opleiding...”

Dr. J.T. Dunston, een Engelse psychiater en Zuid Afrikaans Commissioner of Mental Hygiene claimde: “Er zijn echter... gegevens die suggereren dat de inboorlingen, zelfs uit de beste stammen, mogelijk tot een ras behoren dat geestelijk inferieur is aan het onze.” Zijn bewijs hiervoor? Inboorlingen zijn “op een vage manier georiënteerd in de tijd, ze hebben over het algemeen geen idee hoe oud ze zijn en van het verstrijken van tijd. Zelfs de manier waarop ze dansen, waar ze erg op gesteld zijn, laat geen verfijnde bewegingen zien, een belangrijk psychologisch punt dat zorgvuldig bestudeerd moet worden.…”

In 1977 werd een onderzoek ingesteld door de World Health Organization (WHO) in de psychiatrische kampen die opgezet waren middels een geheime overeenkomst tussen Smith Mitchell & Co en de regering. Tienduizenden zwarte mensen werden opgesloten, zwaar gedrogeerd en onderworpen aan pijnlijke elektroshocks zonder verdoving. Ze werden ook gebruikt voor slavenarbeid. In 1983 concludeerde de WHO dat: “In geen enkel ander medisch vakgebied in Zuid Afrika is de minachting voor de persoon, vormgegeven door racisme, duidelijker zichtbaar dan in de psychiatrie.”

De impact van psychiatrische eugenetica die de Apartheid inspireerde wordt duidelijk: Rond 1960 waren 3,5 miljoen zwarten met geweld uit hun huizen verdreven en afgescheiden in aangewezen natuurlijke “thuislanden”. Minstens 21.000 mensen stierven als gevolg van het “politieke geweld”.

De ongevoelige veronachtzaming van menselijk leven was terug te zien in het bewijs geleverd door voormalige medewerkers bij de overheid en de politie voor de Waarheidscommissie die onderzoek deed naar misdaden tijdens de Apartheid in 1997.

Een voormalige kapitein van de Speciale Geheime Politie vertelde over “knock out drugs” die werden toegediend aan zwarten en “zodra hij omviel, werd hij in koele bloede afgeschoten”. Hij sprak over het moorden en verbranden van het “bewijs” met ongeveer evenveel mededogen alsof het een irritante vlieg betrof die werd platgeslagen. “De overblijfselen [van het lichaam] moeten regelmatig omgedraaid worden gedurende de nacht. Zeven tot negen uur lang tot er geen stukken meer over zijn in de ochtend. Wij zaten eromheen en hielden een barbecue en dronken wat. [Eens in de zoveel tijd stond er iemand op om het lichaam om te draaien.]”

Eén mannelijke getuige vertelde over een marteling die ook werd gebruikt: “Ze bevestigden elektroden aan mijn geslachtsdelen. Deze elektrische schokken scheurden mijn geslachtsdelen aan stukken.”

De Psychologische Sociëteit van Zuid-Afrika gaf uiteindelijk toe aan de TRC dat psychologische onderzoeken het doel hadden om zwarte mensen in diskrediet te brengen als intellectueel inferieur. Maar de Psychiatrische Sociëteit “gaf geen enkele schuld toe” voor haar rol in de gruwelijkheden van de Apartheid. Integendeel, ze lieten zich in plaats daarvan uit over het “misbruik of potentiële misbruik van de psychiatrie” door de overheid.”

In 1999 sprak CCHR commissielid Lawrence Anthony de World Psychiatric Association toe in naam van de Zuid-Afrikaanse regering, hij stelde: Zuid-Afrika lijdt nog steeds onder het erfgoed van de psychiatrische Apartheid. De psychiatrie heeft bijgedragen aan het creëren van de hoogste percentages moorden, echtscheidingen, uiteengerukte families, gevangenen per hoofd van de bevolking en het hoogste aantal zelfmoorden onder Afrikanen…”

26-05-2006, 19:38
ETHNISCHE ZUIVERINGEN:

In 1999 keek de wereld in afgrijzen toe hoe de huiveringwekkende “etnische zuiveringen” werden uitgevoerd in Kosovo en daarvoor in Bosnië. Deze eigentijdse genocide werd gevoed door dezelfde psychiatrische ideologie die Nazi Duitsland en de Apartheid inspireerde. Psychiater Jovan Raskovic claimde in 1986 dat Serven de Kroatische en Moslim minderheden zouden moeten overheersen vanwege hun psychologische superioriteit.

Gebaseerd op Freudiaanse theorieën claimde hij dat de “meerderheid” van het Servische volk “de kwaliteit van autoriteit bezat met zekere agressieve en open elementen”. Aan de andere kant waren “Moslims gefixeerd in de anale fase en deze fase wordt gekenmerkt door acceptatie, hetgeen deel uitmaakt van hun karakter. Dit karakter heeft de neiging om mensen te beoordelen op hun bezittingen…” Wat de Kroaten betreft, zij vertonen “het kenmerk van castratie…ze zijn onder de doorlopende invloed van angst voor castratie, bang om iets te verliezen dat aan hen toebehoort…bang om misbruikt te worden en om zonder respect behandeld te worden.”

Vanwege deze karaktertrekken, concludeerde Raskovic dat alleen Serven begrip hadden van autoriteit en leiderschap en het daarom moesten toepassen op alle andere mensen in Joegoslavië.

Raskovic werd de ontwerper van het etnische zuiveringsprogramma. Samen met zijn toegewijde student, de uit Sarajevo afkomstige psychiater Radovan Karadzic, realiseerde hij de concentratiekampen. Zij stonden massale martelingen, verkrachtingen en moord op onschuldige mensen toe. Een voormalig patiënt van Karadzic, eerste minister Slobovan Milosovic, voerde de etnische zuiveringen in Kosovo uit en financierde ze.

In 1992 voor zijn dood stelde Raskovic: “Ik voel me verantwoordelijk omdat ik de voorbereidingen heb getroffen voor deze oorlog…Als ik deze emotionele spanning onder de Servische bevolking niet gecreëerd had, zou er niets gebeurd zijn. Samen met mijn partij heb ik het lont ontstoken van het Servische nationalisme niet enkel in Kroatië maar overal in Bosnië-Herzegovina”.

Meer dan 100.000 mensen overleden als gevolg van de etnische zuiveringsprogramma’s in Bosnië, er werden 1,5 miljoen mensen uit hun huizen verdreven en 50.000 jonge meisjes en vrouwen werden verkracht. In Kosovo vielen ook nog 10.000 doden.


RUSSISCHE “GOELAG’S”

De psychiaters voorzagen de Sovjet regering van een “wetenschappelijk” voor het onrechtmatig opsluiten van 40 miljoen burgers in de Goelag’s. Het uitgebreide netwerk van werkkampen, gevangenissen en psychiatrische inrichtingen met de uitvinding van de diagnose “luie schizofrenie”. De veronderstelde symptomen waren een ernstige mate van “inflexibiliteit in overtuigingen” of “nerveuze uitputting veroorzaakt door hun zoektocht naar gerechtigheid”.

President Jeltsin president in Rusland na het communisme, gaf historicus en archivaris Dr. Anatoly Prokopenko de opdracht om onderzoek te doen naar de positie van Sovjet dissidenten. Zijn rapport met de naam: “The Application of Psychiatry in the USSR for Political Purposes” onthulde dat: “Door het krankzinnig verklaren van mensen die door de staat als ongewenst werden beschouwd, werd het mogelijk om hen te isoleren in psychiatrische ziekenhuizen zonder rechtszittingen en zonder publieke, interne of internationale verontwaardiging.”

Een andere verzonnen psychiatrische term, “criminele gekte” werd onderdeel van de Criminele Code in 1961. Dit maakte het een misdaad om “in het openbaar valse belastende verklaringen af te leggen tegen het politieke en sociale systeem in de Sovjet Unie.”

Dr. Prokopenko schreef: “Praktisch alle politieke gevangene waren geestelijk gezond…ze werden geslagen…en geïnjecteerd met psychiatrische drugs en onderworpen aan onacceptabele lichamelijke toestanden in de inrichtingen. Dit resulteerde in ernstige ziekten met veel sterfgevallen tot gevolg.”

Hij stelde verder: “De psychiatrische leiders in de Sovjet Unie hebben nooit publiekelijk hun verantwoordelijkheid genomen voor het beschadigen van de geestelijke gezondheid van personen noch voor de onmenselijke omstandigheden in hun instellingen. Politieke onderdrukking met behulp van psychiatrische middelen komt nog steeds voor in het huidige Rusland.”

Op dit moment zijn diezelfde psychiaters de leiders van het Russische systeem voor geestelijke gezondheidszorg, bekrachtigd door de World Psychiatric Association (WPA).

26-05-2006, 19:39
TERRORISME

Eén van de Al-Qaeda terroristen achter de aanvallen op Amerika op 11 september 2001 en belangrijkste adviseur van Osama bin Laden, is de arts en psychiater Ayman al-Zawahiri die bij afwezigheid is veroordeeld is tot de doodstraf wegens terrorisme in Egypte. Volgens de Islamitische advocaat, Muntasir Zayet is; Zawahiri voor Bin Laden “wat de hersenen zijn voor het lichaam”. Zawahiri is getraind in psychologische technieken en hij was in staat om drugs en andere technieken te gebruiken om zelfmoordcommando’s te overtuigen van de glorie en de opoffering van het sterven. Dr. Ariel Merari, een psycholoog aan de Universiteit van Tel Aviv, zei dat zelfmoordcommando’s “psychologische indoctrinatie ondergaan met het doel om hen te motiveren om voorbij te gaan aan ‘het punt waarop geen terugkeer mogelijk is’.”

Dit is al vele decennia gaande: Rond 1980 werden “peppillen” (amfetaminen) verstrekt aan zelfmoordcommando’s in het Midden-Oosten. De voorzitter van de Arabische Psychiatrische Associatie, Dr. Adel Sadeq, verklaarde op arrogante wijze in 2002 "…De psychologische structuur van de uitvoerder van een zelfmoordactie is die van iemand die van het leven houdt”. Het is een daad van “zelfopoffering en eer”.

Uiteindelijk is terrorisme het product van gekken met een voorliefde voor destructie. Deze gekken zijn typisch de producten van schadelijke psychologische technieken gericht op controle over het verstand. Neem bijvoorbeeld Saddam Hussein. Volgens Generaal H. Norman Schwartzkopf: “Sinds hij leider is geworden van Irak, is het een kenmerkend voor Sadam Hussein dat hij totaal onverschillig is voor het lijden dat veroorzaak wordt door zijn beslissingen bij…de bevolking van zijn land… We hebben verschillende rapporten dat Saddam een erg vertwijfeld man is en dat hij drie doktoren heeft die hem behandelen met kalmerende middelen, hetgeen misschien iets verteld over zijn geestelijke toestand.”

Ondertussen rechtvaardigen psychiaters Hussein’s wreedheid en onderdrukking in psychologische termen. Jerrold M. Post, de oprichter van het Centrum voor de Analyse van Persoonlijkheid en Politiek Gedrag bij de CIA, claimt dat Hussein’s “problemen werkelijk terug te voeren zijn naar de baarmoeder…”

Terrorisme en de oorlog in Irak zijn een zegen geweest voor de geestelijke gezondheid industrie. De New York Times rapporteerde in maart 2003: ”Militaire psychiaters, psychologen, maatschappelijk werkers en andere medewerkers in de geestelijke gezondheidszorg zijn aanwezig om hun behandelingen aan te bieden aan de eerste lichting soldaten…” Soldaten kregen antidepressiva uitgereikt, dezelfde drugs die in 2004 onderzocht werden door de Food and Drug Administration (FDA) wegens hun geweld en zelfmoord verhogende eigenschappen.

In de Abu Ghraib gevangenis net buiten Baghdad, werden de krijgsgevangenen misbruikt en gemarteld door Amerikaanse soldaten. “Combat Stress Management deelde met gulle hand Prozac en Seroxat uit” aan degenen die in deze gevangenis werkten. Medische onderzoeken tonen aan dat deze drugs gewelddadig gedrag kunnen veroorzaken. In augustus 2004 inspecteerde Dr. Steven H. Miles, een professor aan het centrum voor bio-ethiek van de Medische Universiteit van Minnesota, documenten waaruit bleek dat het psychiatrische systeem rechtstreeks betrokken was bij het ondervragen van gevangenen: “Legerwoordvoerders verklaarden dat een arts en een psychiater hadden geholpen om de ondervragingen in de Abu Ghraib gevangenis te ontwerpen, goed te keuren en er toezicht op te houdengoedzo:
HOOFDSTUK 3: HET VERNIETIGEN VAN DE HERSENEN

BELANGRIJKE FEITEN:

1. Elektroshock “therapie” werd in Rome ontwikkeld en komt voort uit het gebruik van elektriciteit op varkens, als voorbereiding op de slacht.

2. Ondanks overvloedige theorieën kan de psychiatrie niet verklaren hoe elektroshocks of psychochirurgie werken.

3. De ECT procedure op zich is niet wetenschappelijker of meer therapeutisch dan een klap met een honkbalknuppel.

4. Ondanks wet-en regelgeving om de toepassing aan banden te leggen, wordt ECT op dit moment nog steeds uitgevoerd.

5. “Deep-brain stimulatie” (DBS), “transcranial magnetische stimulatie” (TMS) en soortgelijke behandelingen zijn de laatste experimenten van de psychiatrie voor het behandelen van de “geestelijk zieken”.

“ Omdat de bestaande literatuur de conclusie sterk onderbouwd dat het niet effectief is na de behandelingsperiode en dat er veel gevaren, bijwerkingen en schade aan verbonden zijn, zie ik niet in waarom we dit zouden moeten blijven doen. Het is niet logisch voor mij.” – Colin Ross, psychiater en schrijver, 2004

Hoewel de meeste mensen denken dat elektroshocks werden afgeschaft nadat het personage McMurphy, gespeeld door Jack Nicholson, overleed in de film "One Flew Over the Cuckoo's Nest," worden ze nog steeds toegepast op honderdduizenden mensen per jaar, over de hele wereld.

Slechts weinigen zijn zich ervan bewust dat slachthuizen in Rome de inspiratiebron waren voor de zogenaamde wetenschappelijke procedure voor shock behandelingen of Elektro Convulsie Therapie (ECT).

In de dertiger jaren begon Ugo Cerletti, de voorzitter van de afdeling Geestelijke en Neurologische Ziekten aan de Universiteit van Rome, met experimentele elektroshock behandelingen op honden. Hij plaatste elektroden in de bek en de anus van een hond. De helft van de dieren overleed aan een hartstilstand.

In 1938, veranderde Cerletti zijn experimenten in elektroshocks op het hoofd nadat een slachthuis in Rome had bezocht waar slagers de varkens uitschakelde met elektrische schokken voordat hun keel werd doorgesneden. Hierdoor geïnspireerd ging hij verder met het experimenteren op mensen. Hij schreef: “Zonder de toevallige en gelukkige omstandigheid van het pseudo-elektrische afslachten van varkens, zou ECT vermoedelijk nooit ontwikkeld zijn.” In die tijd werden criminelen in gevangenissen omgebracht met elektrische schokken hetgeen Cerletti tot nadenken stemde. “Het idee om mensen te onderwerpen aan wisselende stroomstoten” gaf hij later toe, werd als “barbaars en gevaarlijk beschouwd en was in de gedachten van mensen hetzelfde als de elektrische stoel. ”

De Duitse psychiater Lothar B. Kalinowsky, die deze eerste elektroshock bijwoonde als student van Cerletti, werd één van de vurigste en sterkste voorstanders. Hij ontwikkelde zijn elektrische shock machine en in 1938 introduceerde hij zijn werkwijze in Frankrijk, Holland, Engeland, en later, in de Verenigde Staten. Omstreeks 1940 werd ECT over de wereld toegepast.

Minstens 20% van de patiënten die elektroshocks toegediend kregen vertoonde breuken in de ruggenwervels. Dit is het resultaat van het door de psychiatrie lang gezochte bewijs voor de uitspraak van de psychiater Dr. Abraham Myerson schreef in 1942: “Een feit is, dat je de allerbeste resultaten bereikt bij de personen die je reduceert tot een niveau van zwakzinnigheid…” In plaats van te stoppen met de “therapie” begonnen psychiaters spierverslappers en verdovingen te gebruiken.

In 2004 stelde John Friedberg, een neuroloog die meer dan 30 jaar onderzoek deed naar de gevolgen van ECT, dat er in de laatste tien jaar zeker 10 studies zijn geweest die aantoonden dat ECT : “hersenbeschadigingen, voornamelijk in de vorm van hersenatrofie; het krimpen van het hersenweefsel het verwijden van de ventriculaire holten in de hersenen en ook hersenbloedingen” veroorzaakt.

Dr. Friedberg stelde verder: ““Het is moeilijk onder woorden te brengen wat elektroshocks over het algemeen bij mensen aanrichten…het vernietigt mensen hun ambitie…en hun vitaliteit. Het maakt mensen passief en apathisch…Naast het geheugenverlies zijn het de apathie en het gebrek aan energie die ervoor zorgen dat de [psychiaters] ermee weg komen.”

Dr. Colin Ross, een psychiater uit Texas stelt:”…Er is niet mogelijk om nog te discussiëren of ECT hersenbeschadigingen veroorzaakt. De vraag is alleen hoe subtiel of hoe grof dit gebeurd en hoe lang het blijft? ” De bestaande literatuur toont aan dat het overlijdenspercentage omhoog gaat en het zelfmoordcijfer gaat niet naar beneden. [A]ls dit de feiten zijn moeten we concluderen dat er geen ECT meer zou moeten worden toegepast.”

Voor het elektrocuteren (meer is het niet) van patiënten ontvangen Amerikaanse psychiaters per jaar $5 miljard.

HAKKEN IN DE HERSENEN
.............................

“Insuline en metrazol shocks werden uiteindelijk vervangen door elektro convulsie shocks: Elektriciteit was snel, gemakkelijk, betrouwbaar en goedkoop, allemaal redenen die ervoor zorgde dat het snel populair werd bij behandelingen in inrichtingen”, Robert Whitaker, schrijver van Mad in America.

GEVALLEN VAN MISHANDELING
.................


zie link voor meer feiten en het geheim achter de psychiatery.

http://www.psychopolitiek.nl/PSYCHIATRIE%20DE%20HISTORIE.doc