Bekijk volle/desktop versie : Koekjes, Biscuits Recepten



Pagina's : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11

24-02-2006, 23:32


Driedubbele sandwiches
voor 15 stuks

125 gr koude boter, in blokjes
150 gr bloem
2 el cacaopoeder
50 gr fijne suiker
75 gr witte chocolade
25 gr boter
115 gr melkchocolade

Doe de boter, bloem en het cacaopoeder in een keukenmachine en maal alles in een keukenmachine tot het eruit ziet als fijn broodkruim. Doe de suiker erbij enmeng alles tot een deeg. Kneed de deeg losjes op eens choon werkvlak. wikkel het in plasticfolie en leg het 30 min in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een grote bakplaat in.

Rol het deeg op een met loem bestoven werkvlak uit tot een lap van 33x16 cm. Leg de deeglap op de bakplaat en snijd de randen bij.


Snijd het deeg in de lengte doormidden. Snijd de lange stukken in de breedte in dertig repen. Prik het deeg in emt een vork en bak het 12- 15 min tot het aan de randen donker begint te kleuren. Haal het uit de oven en snijd de repen los als het deeg nog warm is. Laat ze 2 min op de bakplaat liggen, leg ze dan op een rooster om ze te laten afkoelen.

Breek voor de vulling de witte chocolade in stukken en smelt ze au bain marie. Verdeel een beetje vulling gelijkmatig over een koekje. Leg er een ander koekje bovenop en druk het iets aan. Doe hetzelfde met de rest. Breek voor de afwerking de melkchocolade in stukken, smelt ze au bain marie. Druppel de chocolade met behulp van een theelepel over de koekjes en laat hem hard worden.

24-02-2006, 23:50




Gemarmeerde karamelplak
voor 24 stuks

voor de bodem
250 gr bloem
75 gr fijne suiker
175 gr zachte boter

voor de vulling
90 gr boter, in blokjes
90 gr lichtbruine basterdsuiker
2 blikken gecondenseerde melk

voor de bovenlaag
90 gr pure chocolade
90 gr melkchocolade
50 gr witte chocolade

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik van 33x23 cm met bakpapier en vet dat licht in. Doe de bloem en suiker in een kom, wrijf de boter erdoor tot het mengsel eruit ziet als fijn broodkruim. Kneed alles met je handen tot een glad deeg.


Leg het deeg op het bakblik en verdeel het met uw handen over de bodem. Gebruik de achterkant van een lepel om het gelijkmatig te verdelen. Prik het deeg goed in met een vork en bak het 20 min tot het stevig aanvoelt en heel licht bruin is. Laat de bodem in het bakblik afkoelen. Doe voor de vulling de boter, bruine suiker en gecondenseerde melk in een pan.



Verwarm alles roerend op laag vuur tot de suiker is gesmolten. Breng het geheel al roerend aan de kook, draai het vuur laag en het mengsel al roerend 5-10 min zachtjes koken, tot het een karamelkleur heeft. Haal de pan van het vuur. Giet de vulling over de koekbodem.


Verdeel haar gelijkamtig en laat haar helemaal afkoelen. Smelt alle soorten chocolade voor de bovenlaag afzonderlijk in de magnetron of au bain marie.


Schep de pure en melkchocolade in banen over de gestolde karamelvulling. Schep hier en daar wat witte chocolade en trek me teen satéprikker een marmerpatroon in de bovenlaag.


25-02-2006, 00:04


Middernachtkoekje
voor 9 stuks

1 eiwit
90 gr fijne suiker
50 gr fijngemalen amandelen
90 gr melkchocolade, in stukjes
90 gr gekonfijte kersen, fijngesneden
50 gr gezoet geraspte kokos

Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop het eiwit in een grote, schone vervrije kom tot zich stevige pieken vormen. Klop de fijne suiker met één lepel tegelijk goed door de opgeklopte eiwit tot de suiker helemaal is opgenomen. Het mengsel moet er glad en glanzend uitzien.

Schep de amandelen, chocolade, kersen en kokos erdoor. Schep 9 el op een bakplaat en zet hem in de oven , sluit de deur en schakel de oven uit. Laat de koekjes de hele nacht of overdag 6 uur, in de oven.

25-02-2006, 00:12


Banane- roomkoekje
voor 24 stuks

2 eieren
250 gr bruine basterdsuiker
1 tl vanille- extract
1 dl zonnebloemolie
90 gr creme- fraiche
200 gr bloem
200 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr gesuikerde cornflakes
125 gr gedroogde bananen, in stukjes of poedersuiker

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed twee of drie bakplaten met bakpapier. Doe de eieren en basterdsuiker in een grote kom en klop ze tot ze goed zijn vermengd. Roer het vanille-extract erdoor. Doe de olie en creme- fraiche en meng alles goed. Voeg ook bloem en bakmeel toe en meng. Deg het af met plasticfolie en zet het ten minste 30 min in d ekoelkast.

Doe de cornflakes in een kom, haal het deeg uit de koelkast en roer de bananen erdoor. Schep een volle eetlepel ervan op de cornflakes en rol de koekje erdoor, zodat ze helemaal bedekt zijn. Doe dit met alle koekjes en leg ze op de bakplaten. Druk ze emt uw vingertoppen iets platter. Bak de koekjes 15-20 min. tot ze gerezen zijn en goudbruin en krokant zijn. Leg de koekjes op een rooster en bestuif ze met gezeefde poedersiuiker en serveer ze warm.

25-02-2006, 00:25




Praline- povlovakoekjes
voor 14 stuks

voor de vulling
2 eiwitten
flinke mespunt kaneelpoeder
90 gr fijne suiker
50 gr pecannoten, fijngehakt

voor de vulling
50 gr boter, op kamertemperatuur, in blokjes
100 gr poedersuiker, gezeefd
50 gr pure chocolade

voor de praline
4 el fijne suiker
15 gr fijngehakte geroosterde amandelen

Verwarm de oven voor op 140 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Doe de eiwitten in een kom en klop ze srijf. roer het kaneelpoeder door de duiker. Doe een lepel van deze kaneelsuiker bij de eiwitten en klop alles goed. Schep steeds een lepel suiker tegelijk bij de eiwitten en blijf kloppen. Er ontstaat een dik, glanzend mengsel. roer de gehakte pecannoten erdoor.


Schep veertien lepels schuim met flinke tussenruimtes op de bakplaten. Maak met de achterkant van een natte lepel een kuiltje in elk hoopje schuim. Bak de meringes 45- 60 min in de oven, tot ze droog zijn, haal ze eruit en laat ze afkoelen.

Klop voor de vulling de boter en poedersuiker tot een lichte, romige massa. reek de chocolade in even grote stukken en wsmelt ze au bain marie. Haal de pan van het vuur en laat de chocolade iets afkoelen. Doe de chocolade bij het botermengsel en roer het goed. Verdeel devulling over de kuiltjes in de meringues.



Doe voor de praline de suiker in een koekepan met anti- aanbaklaag. Verwarm de suiker op laag vuur tot hij smelt en een heldere vloeistof vormt. Wacht tot de suiker bruin kleurt en roer er de noten erdoor. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel goudruin kleurt. Giet het op een licht met olie ingevette bakplaat en laat het afkoelen.

25-02-2006, 00:45


Tiramisukoekjes
voor 14 stuks

50 gr boter, op kamertemperatuur, in blokjes
90 gr fijne tafelsuiker
1 ei, losgeklopt
50 gr bloem

voor de vulling
150 gr mascarpone
1/2 tl oploskoffie
1 el lichtbruine basterdsuiker

voor de afwerking
75 gr witte chocolade
1 el melk
2 el verkruimelde boomschorschocolade

Voor de vulling doe de marscarpone in een kom. Roer de oploskoffie en 1 el heet water tot de koffie opgelost is. Doe de koffie en de suiker bij de mascarpone en alles goed door. Dek het mengsel af met plasticfolie en zet het tot gebruik op een koele plaats. Verwarm de oven op 200 graden en bekleed twee of drie bakplaten met bakpapier. Roer voor de koekjes de boter en suiker in een kom tot een lichte, luchtige massa.

Doe de losgeklopte ei erbij en meg alles goed. Roer er de bloem erdoor en meng alles zeer goed. Schep het mengsel in een spuitzak met een gladde spuitmond van 1,5 cm. Spuit 28 kleine bergjes met kleine tussenruimtes op de bakplaten. Bak de koekjes 6-8 min tot ze in het midden stevig zijn en aan de randen bruin begint te kleuren. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.



Bestrijk elk koekje met wat vulling en leg er een andere op. Herhaal dit de overige koekjes. Doe de witte chocolade en melk in een kom en smelt deze au bain marie. Roer de gesmolten chocolade en melk door elkaar zodat er een smeerbare massa ontstaat. Verdeel de choclade over de koekjes en bestrooi ze emt de boomschorschocolade.


25-02-2006, 00:53


Chocolade- pruimenkoekjes
voor 18 stuks

150 gr boter, op kamertemeperatuur, in blokjes
150 gr fijne suiker
1 eidooier
250 gr zelfrijzend bakmeel
25 gr cacaopoeder
90 gr pure chocolade, grof gehakt

voor de afwerking
50 gr pure chocolade
9 gedroogde pruimen, gehalveerd

Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Roer de boter en suiker tot een lichte, romige massa. Klop de eierdoier erdoor, zeef het bakmeel en cacaopoeder boven het mengsel en roer alles tot een stevig maar zacht deeg.

Rol een derde van het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek met een ronde Strooi in het midden van elk koekje een beeje gehakte chocolade.


Rolde rest van het deeg uit op een vel bakpapier en steek met een ronde uitsteekvorm van 7,5 cm achtien dekseltjes uit het deeg en leg die voorzichtig op de bodem met chocolade. Druk de randen goed dicht,bak de koekjes 10 min tot ze wat uitgezet zijn en net stevig aanvoelen. Laat de koekjes 5 min op de bakplaat stevig worden. Doe ze daarna over op een rooster en laat ze daar verder afkoelen.

Doe depure chocolade in een kom en smelt deze au bain marie. Doop de pruimen met de zijkant in de chocolade en plak op elk koekje een halve pruim. Schep de rest vgan de choclade over de pruimen.

25-02-2006, 01:01


vijgen- perzikkoeken
voor 24 stuks

350 gr bloem
200 gr boter, in blokjes
1 ei, losgeklopt
fijne tafelsuiker om te bestuiven

voor de vulling
500 gr ricotta
115 gr fijne suiker
1 tl fijngehakte verse munt
50 gr gedroogde vijgen, fijngesneden
50 gr gedroogde perziken, fijngesneden

Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een ondiep bakblik van 33x23 cm in. doe de bloem , boter in een kom. Wrijf de boter door de bloem tot he tmengsel eruitziet ald fijn broodkruim. Voeg het ei toe en zoveel water dat je er een stevig deeg van krijgt.
Verdeel het deeg in twee stukken en rol een stuk uit zodat het op de bodem van de bakblik past. Leg het in de bakblik en snijd de randen bij. Doe alle ingredienten voor de vulling in een kom en meng ze.

Verdeel de vulling over de deegbodem. Rol de rest van het deeg uit en leg het over de vulling. Prik het deeg licht in met een vork en bestrooi het met de suiker. Bak de koek 30 min tot hij licht goudbruin is. Haal hem uit de oven en bestrooi hem met een dikke laag fijne suiker en laat de koek afkoelen en snijd hem in plakken.

25-02-2006, 01:06
Kom Maar Op Met Die Recepten..Dank Je Wel Sushi

25-02-2006, 01:08


IJssandwichkoekje
voor 12 stuks

115 gr boter, op kamertemeperatuur, in blokjes
115 gr fijne suiker
1 eim losgeklopt
200 gr bloem
25 gr cacaopoeder, gezeefd
ijs , als vulling
geroosterde noten, of riersuiker voor een laagje

Verwarm de oven voor op 180 graden. roer de boter en suiker tot een luchtige, romige massa. Klop het ei erdoor en roer de bloem en het cacaopoeder erdoor en vorm een stevig deeg. Rol het deeg op een bakpapier uit tot een dikte van 6 mm. Steek met een uitsteekvorm van 7,5 cm doorsnee 24 cirkels uit en leg die dan op de bakplaten. Bak de koekjes 15min en laat ze vervolgens op de bakplaten afkoelen.

Schep 2 el zacht geworden ijs op een koekje en druk er dan een ander koekje erboven, zodat de ijs tot aan de randen komt. Strooi de noten op een bord en rol de ijssandwiches erdoor. Eet ze direkt op of leg ze in de diepvries.


25-02-2006, 01:09

Citaat door fatosaaa:
Kom Maar Op Met Die Recepten..Dank Je Wel Sushi
ik doe mijn best... en ik probeer het vanavond af te krijgen, omdat het morgen weekend is en dan willen sommige toch wel wat bakken

25-02-2006, 01:18


Amandel- Sinasappel wortelrepen
voor 16 stuks

75 gr boter
50 gr fijne suiker
150 gr bloem
geraspte schil van 1 sinaasappel

voor de vulling
90 gr boter, in blokjes
75 gr fijne suiker
2 eieren
1/2 tl amandelextract
175 gr gemalen amandelen
1 gare wortel, grof geraspt

voor de garnering
175 gr roomkaas
2- 3 el gehakte walnoten

Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een bakblik van 28x 18 cm licht in. Doe boter, suiker, bloem en schil in ene kom en wrijf de boter erdoor tot het mengsel eruitziet als fijn broodkruim. Voeg steeds 1 tl water tot er een stevig deeg , niet plakkerig, ontstaat. Rol uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de bodem van de bakblik ermee.

roer voor de vulling de boter en suiker tot een romige massa. Klop de eieren en het amandelextract erdoor. Roer de amandelen en wortel erdoor en derdeel dit mengsel op de bodem van het deeg. Bak de koek in 25 min , hij moet stevig aanvoelen en goudbruin zijn, laat d ekoek in de bakblik afkoelen.

Roer voor de bovenlaag de roomkaas glad, verdeel hem over de aggekoelde, gare vulling, bestrooi met walnoten en snij het in repen.

25-02-2006, 01:24




Chocolade notenplak
voor 10 plakken

225 gr melkchocolade
40 gr boter, in blokjes
75 gr mariakoekjes
50 gr amandelschaafsel
75 gr pure of witte chocolade, grof gehakt
poedersuiker om te bestuiven

Breek de chocolade en smelt deze zu bain marie met de boter. Maak intussen een broodbakblik van 22x10 cm vochtig en bekleedd ebodem en zijkanten met plasticfolie. Het is niet erg als er plooien in de folie zitten. Haal de gesmolten chocolade van het vuur en laat hem 5 min staan tot hij iets is afgekoeld. Breek de biscuits in kleine stukjes en roer ze samen met de amandelen door de gesmolten chocolade. Doe de stukjes pure of witte chocolade erbij en schep alles snel om. Schep het mengsel in het bakblik en druk het aan met een vork. Laat de koek in 2 uur hard worden in de koelkast. Keer de chocoladekoek op een snijplank en trek het plasticfolie eraf. Bestuif hem licht met poedersuiker en snij hem in dunne plakken.

25-02-2006, 01:34


Witte chocolade sneeuwballen
voor 16 stuks

200 gr witte chocolade
25 gr boter, in blokjes
90 gr geraspte kokos
90 gr moskovisch gebak

Smelt de chocolade au bain marie en laat het enkele minuten staan. Strooi ondertussen 50 gr van het kokos op een bord en zet het apart. Verkruimel de cake en doe hem met de restant kokos bij de gesmolten chocolade. Meng alles goed tot een brokkelige massa. Rol volle lepels van het mengsel tot balletjes met een diameter van ca 2,5 cm. rol ze door de kokos op het bord en leg de balletjes op een vel vetvrij papoer en laat ze hard worden.

25-02-2006, 01:41


Chocolade vogelnestje
voor 12 stuks

200 gr melkchocolade
25 gr boter, in blokjes
90 gr All- bran ontbijtgranen
36 kleine gesuikerde chocolade eitjes

Zet in de bakjes van een bakplaat met twaalf muffinvormpjes mooie papieren cakevormpjes. Breek de melkchocolade in stukken en smelt ze au bain marie. Haal het van het vuur en laat het enkele minuten afkoelen.

Breek de ontbijtgranen met je vingers boven de gesmolten chocolade in stukjes en roer goed tot alles vermegnd is. Verdeel het mengsel in het vormpjes en laat het hard worden. Doe daarna darneren met de chocolade eitjes

Pagina's : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11