Bekijk volle/desktop versie : Waarom christenen in Brazilië tot islam bekeren (video)



Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30] 31 32

18-10-2013, 10:57

Citaat door AZROU28:
Omdat iets langer bestaat wil toch niet zeggen dat het daarom ook automatisch daarvan is overgenomen? De Koran is niet de zoveelste bijbel variant, zoals de Taurat (Torah) ook geen Indjil (de openbaringen aan Jezus vzmh) is. Het zijn afzonderlijke geschriften die aan verschillende Profeten zijn meegegeven. Daarbij komt ook nog dat de bijbel door "mensenhanden" is gewijzigd (bewezen verklaren, zie de verschillende versies met aanpassingen van woorden, het weghalen van passages in de ene bijbel en verdraaiingen betekenissen in verklaringen en vertalingen Aramees naar Grieks van Grieks naar Engels.)
Een plagiaat zaak zou de koran verliezen, simpelweg omdat teveel gelijke thema's heeft.
Variant met toevoeging kan je het ook noemen, want het is aan de tijd en kennis van dat moment aangepast. Er zijn ook genoeg verschillen, maar niet genoeg om te zeggen dat het niet een nieuwere bijbelvariant is, voor de toen bestaande nieuwe sekte die nu is uitgegroeid tot een religie. Dit kan je vergelijken met sektes/cults die nu zijn ontstaan en hun eigen bijbelvarianten hebben.
En mensenhandendiscussie is een leuke, maar die win je alleen bij moslims. De koran is net als alle andere boeken voor de rest van de wereld gewoon geschreven door mensen en er is geen enkel bewijs dat dit niet zo is. Beter nog, ook moslims beweren het schrijven wel, slechts de bron dichten ze toe aan een engel die het voor god even aan een man vertelde, en die man was ook gelijk die vertelde dat het van die engel afkwam... hetgeen ook zo een cirkeltje is.

21-10-2013, 18:50


@cazzette ???????? moet ik de vraag echt stellen????
wat de fuck doe jij hier???????????????? k snap et echt ni?????!?!?!


22-10-2013, 05:36

Citaat door AZROU28:
Goed, ik ga jou niet uitleggen hoe de Koran tot stand is gekomen. Ik heb een groot vermoeden dat jou dat meerdere keren is uitgelegd en dat daar genoeg informatie over te vinden op het net in NIET-westerse literatuur!. Alleen kies jij er voor (logischerwijs vanwege je atheistische opvattingen) om de uitleg van de atheïsten te volgen.
Jij begint namelijk de discussie namelijk vanuit de invalshoek dat het niet te bewijzen valt dat de Koran een openbaring is van Allah swt via de Aartsengel Jibril aan Mohammed vzmh. Dat is een totaal andere discussie. Een klassieke "Red Herring" dus. (geniepig ziekelijk ventje ben je ook)
Wat betreft de Bijbel, kan je makkelijk nagaan dat er talloze versies van zijn, die allen van elkaar verschillen zowel soms in betekenis als het ontbreken van passages, misvertalingen en schrijfstijl. Daarentegen is de Koran sinds de recitatie op schrift werd gesteld ALTIJD EXACT HETZELFDE gebleven. Identiek aan de eerste versie! En dat al 14 eeuwen lang! Daar valt nu eenmaal veel voor te zeggen, echter niet voor een verdoemde Atheïst want die zijn immers blind, doof en stom van hart
Je hoeft het ook niet uit te leggen, ik ken de geloofsversie van wat volgens het geloof de waarheid is. Blijkt dat ik zelf kan lezen.

Ik kies mijn eigen uitleg, die ene die economisch is, daar is niets atheïstisch aan, de meeste atheïsten zijn net als de meeste religieuzen gewoon napraters.
Ik hoef mensen ook geen misselijk genieperig ventje te noemen of blind, doof en stom om mijn gelijk te bewijzen. Maar dat is misschien het punt, je mag geen andere mening hebben, of anders agressie. Dat is meestal geen teken van zekerheid. Net als iedere keer bevestiging nodig hebben dat ook andere mensen je religie kiezen onzeker is, of nog maar het roepen dat er zoveel zijn... allemaal tekenen dat veel mensen geheel niet zeker zijn over hun religie.

Heel de denkwijze is lachwekkend.
Mohammed, dit is de wet van god, ik heb het van een engel gekregen.
Man, maar Mohammed, hoe weten we dat dan?
Mohammed, dat staat in de wet.
Man, oh dat is heel logisch ik heb geen verdere uitleg nodig.
Iedereen weet dat het nooit zo is gegaan omdat dan niemand erin geloofd had... maar dat is wel de uitleg die men vandaag de dag geeft. Met iets kleur, maar hier komt het op neer. Lees, alles valt en staat of je geloofd in Mohammed zijn woorden. Gezien de meeste mensen in de wereld de fouten zien, en men ook weet dat mensen niet graag van hun "waarheid" afstappen, is het weinig verbazend dat er meer wieg moslims zijn dan bekeerders. Dit is de truc, zoek eens waarom je ongelijk hebt, i.p.v. waarom je wel gelijk hebt, dat scheelt een hoop verdraaiingen.

Ik verdedig nergens de bijbel, ga ik ook niet doen.
Koran is helemaal niet zo zeker van dat het altijd hetzelfde is gebleven, dat weet men pas vanaf een later moment dan die 1400 jaar. En het in stand houden van een onwaarheid maakt het niet meer waar, dus dat argument kan ook al de prullenbak in als je het wilt gebruiken voor waarheidsvinding.

22-10-2013, 23:47
Veel agents hier actief zie ik


23-10-2013, 19:45



Citaat door Redactie:
Het aantal bekeringen tot de islam neemt toe en een van de opmerkelijkste landen waar mensen voor de islam kiezen is Brazilië.



Het land dat bekend staat om lichte zeden, sensualiteit, veel naakt en extravagante feesten is niet het meest voor de hand liggend als je aan bekeringen tot de islam denkt. De realiteit leert ons echter dat veel Brazilianen voor de islam kiezen terwijl de meesten opgegroeid zijn in een christelijke omgeving.

Zo ook Omar. Die voor zijn bekering door het leven ging als katholieke priester maar vond meer antwoorden in de islam. 'Ik heb alle antwoorden waar ik naar zocht gevonden in de islam', zo zegt hij tegenover een cameraploeg in de moskee van Rio de Janeiro. De pure aanbidding van God, zonder enkele toevoeging, speelde ook een belangrijke rol in zijn keus.

[video=youtube;y2Ho1_gvvI4]http://www.youtube.com/watch?v=y2Ho1_gvvI4[/video]


en zie de jaloerse hatelijke opmerkingen van de islam hatertjes

Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30] 31 32