Bekijk volle/desktop versie : Grootste rederij Antwerpen herbekijkt positie na staking



16-02-2012, 16:27
De schade die de actie van de loodsen ons toebrengen, dwingen ons ertoe onze positie in Antwerpen te herbekijken." Dat meldt rederij MSC in een persbericht. MSC is de belangrijkste containerklant van de Antwerpse haven, en verantwoordelijk voor bijna tweederde van de containertrafiek in de haven van Antwerpen.

De MSC-schepen die momenteel voor de kust liggen te wachten en alle andere schepen die Antwerpen zouden aanlopen, worden omgeleid. Het gaat om ongeveer 21 wachtende schepen en een gelijkaardig aantal dat onderweg is, aldus MSC.

Diepe crisis
"MSC heeft geen begrip voor deze en voorbije vakbondsacties van het loodswezen en herbekijkt zijn toekomstige investeringspolitiek in Vlaanderen. Dit alles gebeurt in een periode dat de containerscheepvaart een diepe crisis beleeft en wij begrijpen niet dat deze groep belanghebbenden zich op een dergelijke manier opstelt", luidt het nog.

De vakbonden van de loodsen en het maritieme personeel hebben hun acties tegen de pensioenplannen van de regering vandaag dan wel versoepeld, zodat overdag een aantal wachtende schepen kunnen worden beloodst, maar vanavond om 17 uur leggen ze normaal opnieuw het werk neer om de kantoorurenactie voort te zetten. (belga/sps)

http://www.hln.be/hln/nl/942/Economie/article/detail/1395584/2012/02/16/Grootste-rederij-Antwerpen-herbekijkt-positie-na-staking.dhtml

16-02-2012, 16:28


dit is het failliet van vlaanderen

16-02-2012, 16:28
Misschien moet de haven van Tanger hen contacteren.....

16-02-2012, 16:31

Citaat door Taouzani:
dit is het failliet van vlaanderen



Als ze deze kwijtraken dan heeft Vlaanderen een immens probleem.
ik denk eerlijk gezegd dat ze al langer denken om antwerpen te verlaten en de staking is een perfecte excuus
dhl heeft ook gebruik gemaakt van de lawaaihinder in zaventem
de vraag is waar deze haven naartoe wil.....Tanger? Maersk zit er ook