Citaat door ZijnHartje:Dames ff een vraagje,
Ik krijg aanstaande zaterdag mijn schoonfamilie op visite en ik weet al wat ik wil maken alleen wil ik vooraf een lekkere salade serveren alleen heb ik geen idee wat voor salade. Ik wil geen vissalade aangezien ik visbestilla's ga maken. Dus iets anders..
Iemand een ideetje voor mij?
Je kunt gewoon een grote bord maken met in het midden bijv. bolletje rijstsalade/aardappelsalade en aan de zijkanten verschillende dingetjes denk hierbij aan rode bieten, komkommer, tomaten, aardappelsalade, wortelsalade, eieren koken, doormidden snijden 't gele eruit en dan vullen met tonijn/krab/garnalensalade etc. Je kunt erbij gooien wat je wilt..
Zoals dit ong.
Citaat door Giftig:Feestsalade:
Recept van de rijstsalade:
Rijst koken en afgieten. Even laten afkoelen in de koelkast tot ie wat kouder en steviger van structuur is. Dan voeg je een paar eetlepels mais, een blikje tonijn (in olie), zout, 2 eetlepels mayo en yoghurt dressing toe. Dit alles goed mengen en zet het geheel in de koelkast om verder af te koelen tot het klaar is om geserveerd te worden.
Aardappelsalade:
Aardappels schillen, in blokjes snijden en koken in water met zout. Doe er 2 eieren bij (dus koken in dezelfde pan als de aardappelblokjes) en laat dit gaar worden.
Afgieten en even af laten koelen. Dan snijd je augurkjes en de 2 eieren in kleine blokjes en dit doe je bij de aardappeltjes.
Voeg een paar eetlepels mais, zout, peper en yoghurt dressing toe.
Laat dit ook verder afkoelen in de koelkast voordat je het serveert.
Wortelsalade:
Wortels schillen en in stukjes snijden. Dit koken met zout tot het gaar is. Dan doe je er wat kosbar/m3aknous, zout, (zonnebloem)olie en azijn bij. Goed mengen en koel bewaren tot je het gaat serveren.
Bietensalade:
1 pot bietenschijfjes goed uit laten lekken. Ik snij ze meestal nog in stukjes, maar hoeft niet. Doe er wat kosbar/m3aknous, zout, olie en azijn bij. Soms doe ik er nog een klein gesnipperd uitje bij, maar het kan ook gewoon zonder. Hetzelfde als de wortelsalade eigenlijk, dus zeer makkelijk.
Afwerking en decoratie:
Gebruik een mooi groot bord. In het midden heb ik de rijstsalade gedaan. Eerst een bakje ingevet met olie, gevuld met de rijst en op het gebord gekiept. De kanten met tonijn bedekken en de bovenkant met yoghurtdressing, plakjes ei en wat kosbar/m3aknous.
Daaromheen doe je kleine schepjes van de rest van de salade, augurkjes etc. Het geheel afmaken met gevriesdroogde saladekruiden.
Het eindresulaat is HEERLIJK
-
Citaat door sabria2000:
Feestsalade I
Benodigdheden: (de hoeveelheid ligt aan de aantal schalen die je wilt maken)
Vastkokende aardappelen
Olijfolie
Blikje tonijn
Zout
Italiaanse kruiden
Majonaise
Azijn
Bereiding:
Kook de aardappelen met schil, laat ze afkoelen, schil ze en snijd ze in kleine bokjes. Voeg de ingrediënten toe en meng alles samen.
Vastkokende aardappelen
Rivierkreefjes
Rose garnalen
Krabsticks
Kappertjes (mag je weglaten)
Calvé yoghurt
Olijfolie
Zout
Azijn
Bereiding:
Kook de aardappelen met schil, laat ze afkoelen, schil ze en snijd ze in kleine blokjes. Maak van de krabsticks slierten en voeg ze met de rest van de vis, kappertjes toe aan de aardappelen. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles samen.
Vastkokende aardappelen
Koriander
Calvé yofresh
Zout
Peper
Azijn
Olijfolie
Bereiding:
Kook de aardappelen met schil, laat ze afkoelen, schil ze en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de koriander fijn en voeg deze toe en de rest van de ingrediënten, meng alles samen.
Rode bieten
Komijn
Peper
Zout
Olijfolie
Azijn
Koriander
Bereiding:
Snijd de rode bieten in blokjes en voeg de fijngesneden koriander toe en de rest van de ingrediënten. Meng alles samen.
Geraspte rode bieten (AH)
Rode ui
Olijfolie
Zout
Azijn
Peper
Bereiding:
Snijd de ui in kleine stukjes en voeg deze toe aan de geraspte bieten. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles samen.
Wortels
Sambal
Koriander fijngesneden
Olijfolie
Peper
Komijn
Paprikapoeder
Azijn
Zout
Bereiding:
Snijd de wortels in plakjes en kook deze gaar. Laat het goed uitlekken en maak ondertussen de marinade. Doe in een kom de fijngesneden koriander met olie. Beetje sambal, en de rest van de kruiden en meng dit samen. Voeg de wortels toe en meng dit samen.
Wortels
Haricot verts
Koriander
Komijn
Peper
Zout
Olijfolie
Azijn
Bereiding:
Snijd de wortels in plakjes en de haricot verts in stukjes. Kook deze gaar. Laat het goed uitlekken. Doe ze in een kom en voeg de fijngesneden koriander toe en de rest van de ingrediënten. Meng alles goed samen.
Pasta: tricolore fusilli
Zwarte olijven
Rode paprika
Tonijn
Thousand Island dressing
Italiaanse kruiden
Azijn
Olijfolie
Rode ui
Augurken
Mais
Bereiding:
Kook de pasta gaar, laat deze uitlekken en afkoelen. Neem een kom en doe hierin de tonijn, in kleine stukjes gesneden paprika, augurken, rode ui, zwarte olijven, mais en de rest van de ingredienten behalve de Thousand Island dressing. Voeg de pasta toe en meng alles samen. Voeg aan het eind de thousand island dressing toe en meng het nogmaals goed samen.
Eieren
Krabsalade
Tonijnsalade
Bereiding:
Kook de eieren gaar, pel ze en snijd ze door de helft. Verwijder het eigeel en vul ze met krabsalade en tonijnsalade.
Decoratie:
Gevulde pepertjes met roomkaas
Krabsticks
Rauwkost zoet zuur
Parapluutjes
Verdeel alles mooi en netjes in een schaal en versier het naar believen. Koud serveren.
& deze had ik snel in de ramadan gemaakt voor ons thuis gewoon..
Salade alá Zwervertje.
1. Komkommer wassen, schillen kleine stukje snijden en sladressing erdoor.
2. Tomaten wassen en in kleine stukken snijden en sladressing erdoor.
3. Handje mais en klein gesneden olijven.
4. Zilveruitjes
5. Aardappels schillen, in blokjes snijden en koken in water met zout. Afgieten en laten afkoelen vervolgens kruiden met zout, peper en scheutje yoghurt dressing toevoegen.
6. Wortels schillen en in stukjes snijden. Koken met zout tot het gaar is. Dan doe je er wat kosbar zout, olie en azijn bij en alles goed mengen.
7. Sperzibonen in kleine stukjes snijden in het water koken met wat zout.
7. Rijst koken en afgieten. Even laten afkoelen in de koelkast tot ie wat kouder en steviger van structuur is. Dan voeg je een handje mais, een blikje tonijn (in olie), stukjes olijven en 2 eetlepels mayo toe. Meng alles goed.
8. Eieren koken, schillen en doormidden snijden.
Ik heb een groot bord gebruikt! In het midden heb ik de rijstsalade gedaan, hiervoor heb ik gewoon een soepkom gebruikt. Die heb ik ingesmeerd met olie zodat mijn rijstsalade niet blijft plakken.. Bovenop ligt een beetje yoghurt dressing en randje van tonijn..