Citaat door Savannah_:Buttermilk cake
Dit is één van mijn favoriete cakes, niet zo vettig, heerlijk luchtig en een verrukkelijke smeuïge smaak
250 gram bloem
1 ½ theelepel bakpoeder
½ theelepel baking soda
¼ theelepel zout
2 dl karnemelk
1 ½ theelepel vanille-extrakt
125 gram boter (op kamertemperatuur)
200 gram suiker
3 eieren op kamertemperatuur
Verwarm de oven voor 160ºC. Vet 1 vorm in met een doorsnede van 25 cm.
Mix de boter en de suiker tot een luchtige massa. Zet de mixer een standje lager en klop er één voor één de eieren door, zorg dat de eieren goed opgenomen worden en er lucht komt in het mengsel.
Voeg de bloem, bakpoeder, soda en zout samen in een kom. Giet het vanille-extrakt bij de karnemelk. Voeg nu, afgewisseld, bloem en karnemelk toe aan het bloemmengsel, begin én eindig met de bloem. Zorg dat je alles op een rustige stand mixt, net genoeg totdat de bloem en karnemelk opgenomen zijn.
Giet nu het beslag in de vorm in bak ongeveer 50 minuten (het kan ietsje langer duren), even testen met een satéprikker, maar je ziet het ook aan de taart, die gaat als hij gaar is los komen van de vorm.
Laat de taart in de vorm zeker 10 minuten afkoelen voordat je deze lost op een rooster. Laat het daar volledig afkoelen.
Ben uiteindelijk toch maar voor een zebracake gegaan, maar deze ga ik zeker eens proberen!