Mysha
14-10-2011, 13:45
Citaat door Siham_Finenco:
Tajine van artisjok en erwten
ingrediënten:
1kg vlees
1 ui
4 teentjes knoflook,
olie
zout en peper
een beetje saffraan
1 / 2 theelepel gemalen gember
1 tomaat, geschild en in blokjes
sap van een halve citroen
water
200g erwten
1kg van artisjokken
voorbereiding
doe vlees in een pan met olie, ui, zout, knoflook en stukjes tomaat. Zodra de uien zweette, voeg de kruiden toe en roer tot het mengsel wordt goudbruin.
Voeg water toe tot alle ingrediënten
Dek af en laat op een matig vuur gedurende 30 minuten.
Voeg doperwten toe en kook, afgedekt, 10 minuten meer. Voeg water toe indien nodig.
Haal de blaadjes van de artisjokken, verwijder het hooi en houdt het hart in citroen water. En plaats ze in de kookpot en voeg het citroensap toe en laat nog ongeveer 10 minuten.
In een snelkookpan? Ik kook mijn vlees zeker 2 uurtjes op een laag vuurtje in een normale pan, dus ik kan niet geloven dat jouw vlees in sjie 40 min zacht is? ingrediënten:
1kg vlees
1 ui
4 teentjes knoflook,
olie
zout en peper
een beetje saffraan
1 / 2 theelepel gemalen gember
1 tomaat, geschild en in blokjes
sap van een halve citroen
water
200g erwten
1kg van artisjokken
voorbereiding
doe vlees in een pan met olie, ui, zout, knoflook en stukjes tomaat. Zodra de uien zweette, voeg de kruiden toe en roer tot het mengsel wordt goudbruin.
Voeg water toe tot alle ingrediënten
Dek af en laat op een matig vuur gedurende 30 minuten.
Voeg doperwten toe en kook, afgedekt, 10 minuten meer. Voeg water toe indien nodig.
Haal de blaadjes van de artisjokken, verwijder het hooi en houdt het hart in citroen water. En plaats ze in de kookpot en voeg het citroensap toe en laat nog ongeveer 10 minuten.