Citaat door Turkmen-:New-york-times-praises-turkish-cuisine
Leading US daily the New York Times has praised Turkish meals and promoted several restaurants in Istanbul, adding to international praises for Turkish cuisine.
In the article entitled “Tasting Istanbul, From Humble to High Cuisine” in its weekend supplement, the daily lauded introduced Turkish meals with pictures. The article also includes detailed information about well-known places and wining and dining.
The report by Liesl Schillinger says, “You feel purposeful energy humming in the air as you watch the inhabitants stroll through the maze of streets and lanes, arm in arm. You sense their conviction that the city has been designed for their pleasure; that if they can make it here, they’ll make it anywhere.”
Pointing out to the high number of restaurants that can be recommended for tourists, the writer says “visitors to Istanbul can find it bewildering to decide where to eat.”
New York Times prijst Turkse keuken
De Amerikaanse krant New York Times heeft haar lof geuit over de Turkse keuken en aanbevelingen gedaan voor verschillende restaurants in Istanbul.
In het artikel “Tasting Istanbul, from humble to high cuisine”, opgenomen in de weekend bijlage van de krant, werden verschillende Turkse gerechten geïntroduceerd met foto’s. Het artikel bevatte ook gedetailleerde informatie over bekende plaatsen en over ‘wining & dining’ in de stad.
Je voelt de lucht in de stad bruisen van de energie terwijl je de inwoners arm in arm voorbij ziet wandelen door het doolhof van straatjes en steegjes. Je voelt hun overtuiging dat de stad is ontworpen voor hun plezier, en als ze hier kunnen leven, ze er overal wel iets van kunnen maken
Wijzend op het grote aantal restaurants dat kan worden aanbevolen voor toeristen, zegt de schrijfster: “bezoekers van Istanbul vinden het terecht, vaak een hele opgave om te beslissen waar ze eens zullen eten
http://www.turkishdiary.com/haber/new-york-times-praises-turkish-cuisine
Zoals ik eerder aangaf Turkse keuken is bekend over de hele wereld hahahahaha,marrokaanse keuken is vies en stinkt naar gore vieze garanaaaaaaaaaaaaaalen meestal en andere onvoedzame eten gatverdamme!
Ik heb 18 jaar door Turkije gereist, ik kan echt niet zeggen dat de Turkse keuken cullinaire hoogstandjes op tafel tovert, wat me vooral opvalt is het gebrek aan finesse, afwisseling in kruiden en eentonigheid van gerechten.
En zeker, er zijn bekwame koks in Turkije maar dan hebben ze wel hun verrijking in het buitenland gehaalt en niet in eigen land.
Ben ik maar wat blij dat ik Marokko ontdekt heb, met zijn geurende souks, open keukens, heerlijke gerechten, zelfs mijn Italiaantje, een heel moeilijke eter, krijg je met geen paard meer naar Turkije gesleurt, nadat ie "Le finesse Marrocain" geproeft heeft.
Wat je hoofding betreft, ik denk dat de Amerikanen veel te weinig cullinaire achtergrond hebben om hier een duidelijke opinie over te geven.
Dit is een persoonlijke mening en geen algemeenheid.