Zoals beloofd ' Kippenpootjes met rozijnen en uitjes ' !
Benodigdheden
Kippenpootjes
150 gram grote blanke rozijnen ( Kan altijd meer )
1 grote of 2 kleine uien
Half bosje peterselie
Half of hele theelepel kaneelpoeder ( Ligt eraan of je van kaneel houdt)
1 theelepel gemberpoeder
1 flinke mespunt saffraanpoeder ( Niet al teveel gebruiken!)
zout en peper naar smaak
Olijfolie en zonnebloem olie
water.
Bereidingswijze:
Giet een scheut olie in een kookpan en braad daarin de kippenpootjes!
Voeg er vervolgens de fijngehakte uien en de kruiden aan toe.
Schep vervolgens alles goed door elkaar en voeg er 2 grote glazen water aan toe (ongeveer 450-500 ml water).
Breng alles aan de kook en voeg er de peterselie aan toe (het halve bosje goed fijnhakken of fijnstampen in een mahrez!)
Doe de deksel op de pan en zet het vuurtje laag en laat het zachtjes koken terwijl je af en toe alles omroert en de stukken kip omdraait
Als de kip gaar is voeg je vervolgens de rozijnen toe die je van tevoren hebt gewassen.
Laat alles enkele minuten zachtjes doorkoken en af en toe roer je tot de saus wat inkookt en wat dikker wordt. Tussendoor kun je proeven of er geen peper of zout bij moet.
Schep de kippenpootjes op een bord en schep de rozijnen er over en omheen samen met de saus.
Bsa7a!