Simrah
13-09-2011, 20:46
Wat je nodig hebt:
(2 personen)
1/2 kg lamskoteletten
20gr boter
2 laurier blaadjes
2 kaneelstokjes
1 thee lepel zwarte peper
4 bouillonblokjes (kip/rund)
2 zakjes rijst
gehakt naar eigen hoeveelheid, niet te veel enkel een beetje om met de rijst te mengen.
1 theelepel witte peper
1 theelepel paprika poeder
3 theelepels kaneel
1 theelepel nootmuskaat
3 eetl. bloem
1 afgestreken eetl. maizena
Braad het vlees in een pan aan in een mengsel van boter en olie, voeg de laurierblaadjes/ kaneelstokjes, zwarte peper, bouillonblokjes, zout toe. Giet er 1,5 liter water op. Zet het deksel op de pan en laat c.a. 50min pruttelen. (BEWAAR DE GEZEEFDE BOUILLON VOOR LATER)
Af en toe draaien!!
Kook de rijst 10min in water, vervolgens bak je de rijst in een grote braadpan ongeveer 5min, met wat olie/boter.
Bak in een andere pan het gehakt met wat peper, paprika poeder, kaneel en wat zout. Schep het gehakt bij de rijst en schep het een paar keer om.
Verhit voor de saus de boter en olie in een steelpan, voeg hier de 3 eetl.bloem bij, blijf op een laag vuurtje roeren, voeg 0.5 liter gezeefde vleesbouillon toe, en de eetl. maizena blijf roeren tot het een gebonden saus is. Indien je van waterige saus houdt kun je meer bouillon toevoegen.
Vervolgens rooster je even de notenmix.
Rijst opscheppen, daarboven de koteletten en de noten.
BESA7A W'RAHA!
(2 personen)
1/2 kg lamskoteletten
20gr boter
2 laurier blaadjes
2 kaneelstokjes
1 thee lepel zwarte peper
4 bouillonblokjes (kip/rund)
2 zakjes rijst
gehakt naar eigen hoeveelheid, niet te veel enkel een beetje om met de rijst te mengen.
1 theelepel witte peper
1 theelepel paprika poeder
3 theelepels kaneel
1 theelepel nootmuskaat
3 eetl. bloem
1 afgestreken eetl. maizena
Braad het vlees in een pan aan in een mengsel van boter en olie, voeg de laurierblaadjes/ kaneelstokjes, zwarte peper, bouillonblokjes, zout toe. Giet er 1,5 liter water op. Zet het deksel op de pan en laat c.a. 50min pruttelen. (BEWAAR DE GEZEEFDE BOUILLON VOOR LATER)
Af en toe draaien!!
Kook de rijst 10min in water, vervolgens bak je de rijst in een grote braadpan ongeveer 5min, met wat olie/boter.
Bak in een andere pan het gehakt met wat peper, paprika poeder, kaneel en wat zout. Schep het gehakt bij de rijst en schep het een paar keer om.
Verhit voor de saus de boter en olie in een steelpan, voeg hier de 3 eetl.bloem bij, blijf op een laag vuurtje roeren, voeg 0.5 liter gezeefde vleesbouillon toe, en de eetl. maizena blijf roeren tot het een gebonden saus is. Indien je van waterige saus houdt kun je meer bouillon toevoegen.
Vervolgens rooster je even de notenmix.
Rijst opscheppen, daarboven de koteletten en de noten.
BESA7A W'RAHA!