Praline
25-07-2013, 13:38
Citaat door nour3ain:
Tbarkellah e3lik, ziet er heerlijk uit
ik heb een vraagje
wij ik en me man bedoel ermee hebben ieder een eigen receptjes van beghrir, beghrir blijft de moeilijkste lekkernij die heel moeilijk te maken is, iedereen maakt het anders en bij de ene lukt het bij de andere niet
nu is het bekendste probleem, de ene spoelt de pannenkoekpan de andere niet, ik doe dat niet man wel
bij de ene lukken die gaatjes mooi bij de andere niet, (een bekende probleem bij ons van moeder tot dochter)
zie nu jouw mooie semitrisch beghrir
zou je het recept met me kunnen delen je hoeft het geheimpje van perfectheid niet te verklaren
ik hou van mini beghrir en heb al eens een foto van gemaakt de ene keer lukt het perfect en de andere keer weer niet, ligt aan de soort meel die ik gebruik, ben zo op die gaatjes gesteld ... hou niet van die wijde grote gaten
wat bedoel ik met perfectheid (die gaten zien er zo gelijk)
ja soms lukken ze en soms niet dat heb ik ook. Heb ze op bezoek meegenomen gisteren
Ben bewust eerder mee begonnen voor als het zou mislukken dat ik het dan nog eens kon proberen
Maar goed.
Dit is het recept.
1kom smida(fijne)
1kom meel
Theelepel gist
Theelepel suiker
Theelepel zout
Lauw water
Ik spoel soms de koekenpan onder koud water en soms niet. Een paar waren mislukt na dat ik dat deed. Daarna deed ik dat niet meer en lukte ze wel
Ik heb met handmixer alles gemixt en deed er steeds lauw water bij.
Die krijg ik soms ook wijde grote gaten maar dit keer waren ze best klein en veel