Bloemmmmm
Maanzaadcake
- 6 eieren
- 1 theeglas olie (oortjesglas)
- half theeglas (oortje) suiker
- 1 theeglas (oortje) dunste Griesmeel (smida)
- 1 theeglas (oortje) bloem
- half zakje bakpoeder
- 2 vanille suiker.
- 100 gr maanzaad
Je gaat eerst de eieren met de suiker, vanille suiker en olie mengen/mixen, daarna doe je beetje voor beetje bloem erbij gevolgd door de smid en bakpoeder. als dit klaar is, doe je er de maanzaad erbij en meng dit goed in het beslag.
Je bakt de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden.
Baktijd verschilt per oven. Na ong 30 minuten steek je een satestokje in de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake klaar. Is het stokje nog plakkerig, dan laat je hem er nog in.
Siroop
1 1/2 Marokkaans theeglas suiker
1 1/2 Marokkaans theeglas water.
Dit in een steelpan aan de kook brengen op een zacht vuurtje. Zodra je de cake uit de oven haalt gelijk de siroop erop gieten.
Topping
2 bekers ( van 200gr, dus bij elkaar 400g) creme fraiche
4 vanille suiker
2 klopfix
Alles goed samen mixen totdat de creme fraiche stevig wordt en dan op de goed afgekoelde cake smeren. Tot slot strooi je er wat gemalen of gehakte pistache op.