Shokran dames
Recept chocoladetaart met hazelnootcrumble
http://https://www.facebook.com/Nahadascuisine
Verwarm de oven voor op 180C
Voor het biscuit:
200g boter
200g suiker
140g bloem
60g cacao
2tl bakpoeder
4 eieren
mespunt zout
Mix eerst 2 eieren met de boter, suiker en de helft van de meel erbij. Dan weer 2 eieren rest van de meel, bakpoeder, cacao en zout goed mixen.
In de bakvorm 180C voor 30 a 40 minuten.
Voor de botercreme:
250g chocola
400g boter
110g poedersuiker
Smelt de chocola en laat dit dan afkoelen. Voeg alles bij elkaar en mix het geheel goed.
Snijd de helft van de inmiddels afgekoelde taart af en smeer de botercreme op 1 helft. (Hoeft niet netjes). Gesneden helft weer terug op de taart en besmeer nu de top en de zijkanten met botercreme. Gebruik niet meteen alles. Laat de taart nu eerst 15 min opstijven in de koelkast. In de tussentijd maak je de hazelnotencrumble.
Hiervoor heb je 100g hele hazelnoten nodig (kaal) hak deze grof en doe ze in een kom. Voeg hierbij 1 eetlepel meel, 2 eetlepels suiker en 1 eetlepel boter toe. Kneed het geheel en spreid deze dan op een bakplaat. In de oven voor circa 10 min. op 180C regelmatig omroeren. laten afkoelen.
Haal de taart uit de koelkast en bestrijk deze opnieuw geheel met de overgebleven botercreme. Zijkant garneren met Maltesers (ik heb een springvorm gebruikt van 24cm en had daarvoor 2 zakken Maltesers nodig). De afgekoelde hazelnootcrumble bovenop. Laat de taart nog een paar uur in de koelkast opstijven voor aansnijden. Geniet ervan!!
http://https://www.facebook.com/Nahadascuisine