Citaat door vesper:O oké, ziet er echt heerlijk uit!
Mena sorry, je hebt me be3da geïnspireerd: Die kipspiesjes en aardappeltjes ga ik denk ik morgen maken, met een slaatje erbij
Dankje!
Haha, kun je doen. Simpel en lekker. Hihi
Citaat door Classy-:Mag ik het recept daarvan? Uberheerlijk!
Recept van oumyassine
ipv van Italiaanse kruiden heb ik maanzaad gebruikt op de brood
Gevuld brood met gehakt
Ingrediënten deeg:
500 gram meel
20 gram gist
3 eetlepels magere kwark
lauw water
1 theelepel zout
1 eetlepel olie
vulling:
500 gram runder gehakt
1 grote ui fijn gesneden
handje vol kosbor/koriander fijngesneden
1 gele paprika in blokjes fijn gesneden
1 klein blikje tomatenpuree
olijfolie
zout,peper,paprikapoeder,thijm,gemberpoeder,komijn poeder
geraspte kaas
Bereiding :
Voor je begint aan het deeg maak je eerst de vulling. Doe wat olie in een diepe koekenpan en voeg daar het gehakt ,ui,koriande,paprika toe. Bak deze al roerend gaar. voeg dan de tomatenpuree en de kruiden toe. Als het allemaal gaar is laat je het goed af koelen.
Kneed van alle ingrediënten van het deeg een mooi soepel deeg . Laat het rijzen tot het deeg verdubbeld is in omvang. Kneed dan het deeg weer even door en verdeel het in 4 bollen.
Dan pak je de bakplaten of pizzavormen. smeer deze in met wat olie. Druk in elk bol deeg plat. Niet te dun. Dan leg je er royaal de vulling op en dan strooi je er wat geraspte kaas over. Dan druk je de andere bollen plat op je aanrecht evt. met behulp van een deegroller. Probeer ze wat groter te maken dan je broden in de pizzavormen/bakplaten.
Dan leg je de uitgerolde deegcirkels bovenop de vullingen. Probeer dan te zorgen dat je de zijkanten goed dicht maakt . Goed aandrukken en zorgen dat de randen naar beneden drukt. Dan laat je de broden weer rijzen voor ongeveer 30 a 45 minuten.Verwarm je oven voor op 200 graden (heteluchtoven) als het brood goed gerezen is dan smeer je de bovenkant van het brood in met een mensel van eidooiers en lepeltje azijn erdoor. Dan als laatse strooi je er wat thym/italiaanse kruiden over als decoratie. Bak ze gaar tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.