Citaat door Tahrifest_Lady:Wat is het recept hiervan?
Citaat door Zwervertje:Gevulde batbot
Deeg.
300 g bloem
50 gr fijne griesmeel
1,5 theelepel gist
1 theelepel suiker
1 theelepel zout
225 melk (om te kneden).
Vulling.
Gehakt
2 uijes
2 paprikas
mespunt peper
halve theelepel zout
halve theelepel paprikapoeder
mespunt harissa
kosbar
1. Gehakt rullen in een pannetje..
2. Uitjes, paprikas fijn snijden en toevoegen aan je gehakt.. Samen even op een laag vuurtje laten koken vervolgens kruiden met peper, zout, paprikapoeder en harrisa (hoeft natuurlijk niet) en fijn gesneden kosbar.. Laat dit goed koken daarna in de vergiet en laten afkoelen. Pas gaan vullen als je vulling afgekoeld is!!!!
3. Doe de bloem, griesmeel, zout, suiker en gist in een kom. Doe er dan beetje bij beetje melk bij tot je een soepele deeg hebt. Maak er bolletjes van, je kunt 6 middel batbotjes maken of je maakt kleine bolletjes en maakt wat kleinere batbotjes. Ik heb wat kleinere gemaakt. Nadat je bolletjes hebt gemaakt laat je deeg 15min rusten, bedek het met een plastic tasje.
4. Neem 1 bolletje druk het plat (als je bolletje blijft plakken aan het aanrecht, smeer dan een klein beetje olie HOEFT NIET), doe er een lepel vulling op. Besmeer je vulling over het gehele deeg, leg er vervolgens chedder kaas op, je kunt ook eerst chedder kaas opleggen en dan pas vulling. Ik heb het beide manieren gedaan en je merkt geen verschil.. Smeer je bolletje in met wat olie en laat her rusten. Zie foto's voor verdere stappen.
5. Laat je batbot ong 1uur rijzen,
6. Afbakken in een pizzapan of anaghdam, laag vuurtje anders blijft is je deeg niet gaar van binnen. Voordat je ze in de pizzapan legt druk je ze voorzichtig plat dat je een plat broodje krijgt! Voorzichtig plat drukken anders krijgen gaten in je deeg. Regelmatig draaien !!
Eindresultaat
Staat ook in mijn topic, waar je net nog was.