Citaat door altijd_hoopvol:lekker, graag meid thanx
Alsjeblieft lieverd hier is mijn recept .
Nodig:
1 thee glas groffe smida (nl glas met oortje vol)
1 thee glas fijne smida(volle glas)
Halve glas melk
Halve glas olie
1/1 2 Zout (naar eigen smaak)
1 tl suiker (hoeft niet mag wel ook naar eigen smaak)
Doe alles bij elkaar en meng het tot niet al te vast deeg en niet te vloeibaar, is het wel te vloeibaar, dan doe je er groffesmida bij, het moet uiteindelijk een beetje dik zijn.
Maak er bolletjes van, bestrooi smida op je aanrecht, maak in je handen een beetje de vorm, leg het
dan op het aanrecht op de gestrooide smida en druk het tot de dikte die jij wilt hebben en de grootte natuurlijk ook, draai het rond door er met je handpalm op te drukken en met de andere hand tegen de randen te houden zo vorm je een rondje.
Dan afbakken
Je ziet vanzelf wanneer het klaar is, dan heeft het een stevige houding tijdens het
omkeren, en een mooi kleurtje.
Bsa7a