Citaat door Sasylia:Belangrijk is dat je eerst het gehakt gaat kruiden he!
Dus hiervoor gebruik ik dan kruiden zoals: komijn, zout, paprikapoeder, heel wat peper, kosbor, gesnippelde halve ui, beetje safraan.
Dan goed mengen. Laat even rusten. En maak je er balletjes van.
Dan ga je ondertussen in een pan beetje olijfolie en scheutje zonnebloemolie doen. Doe de balletjes in de pan. Scnijd hierbij een ui en als je wilt wat paprika. Ik heb het niet gebruikt. Zonder vind ik lekkerder. Dan zonder roeren de deksel erop en even ong 20 minuten koken op middel vuur, dus niet laag en niet hoog. Daarna komt er zelf vocht bij. Daarna ga je even kruiden. Gebruik dezelfde kruiden als je bij gehakt hebt gedaan. Doe een flinke scheut sambal erbij in de pan. Weer even 5 minuten laten koken. Deksel erop. Daarna klein glasje water erbij. Weer goed laten koken tot de saus wat dikker is en gehakt gaar.
Daarna haal je de deksel weg en laat je zo paar minuten de saus dikker worden.
Okee, helemaal duidelijk. Dank je wel voor het recept!!