_Priceless_
08-11-2012, 19:24
Citaat door Yaboubiah:Baarak Allaahu feeki! Na3am, in chaa' Allaah ta3aalaa moet je zeker doen. Hier thuis is het een toppertje en ik maak het regelmatig (soms ook minie-cakejes).
Hij is echt super lekker. Check je hoekje x
Farfalla
08-11-2012, 19:27
Priceless is die helemaal gelukt? Maar appel in platte dunne plakjes snijden is ook goed?
_Priceless_
08-11-2012, 19:38
Citaat door Farfalla:Priceless is die helemaal gelukt? Maar appel in platte dunne plakjes snijden is ook goed?
Ja hij is helemaal gelukt. Van de 1 ste keer
Ik heb hem gevuld met rozijnen (+ kaneel ) Ik had geen appel in huis.
Een aanrader dus!!!
Yaboubiah
08-11-2012, 19:43
Priceless, djazaaki Allaahu khayran. Gelukkig, ik ben blij dat het gelukt is! Geniet er lekker van, en probeer het de volgende keer wel met appels, is nog lekkerder!
Farfalla, nee het kan bijna niet misgaan haha...
_Priceless_
08-11-2012, 19:49
Citaat door Yaboubiah:Priceless, djazaaki Allaahu khayran. Gelukkig, ik ben blij dat het gelukt is! Geniet er lekker van, en probeer het de volgende keer wel met appels, is nog lekkerder!
Farfalla, nee het kan bijna niet misgaan haha...
Farfalla
08-11-2012, 19:51
Yaboubiah zie mijn andere vraag over plakjes appel
Heb je m ook een keer geprobeerd met bananen en of peren?
gwoonkraal
08-11-2012, 20:06
Citaat door BruidjeJuni2011:Is ook super lekker. Ik heb het afgelopen week weer gemaakt. Wij zijn maar met z'n 2tjes en eten er 2 dagen van.
Yaboubiah
08-11-2012, 20:18
Citaat door Farfalla:Yaboubiah zie mijn andere vraag over plakjes appel
Heb je m ook een keer geprobeerd met bananen en of peren?
Samhini lieve zus. Ja, ik maak de cake meestal met appelschijfjes. Ik heb het ook met banaan en peer gemaakt, ook super lekker! Je kan ook het beslag verdelen over kleinere vormpjes:
Citaat:
Farfalla
08-11-2012, 20:27
O dat ziet er leuker uit als je ze wil meenemen op bezoek. Waar kan ik die vormpjes kopen?
Farfalla
08-11-2012, 20:28
Over hoeveel vormpjes verdeel je die dan?
Yaboubiah
08-11-2012, 20:32
Ja, heel schattig! Ik haal de vormpjes bij de ACTION. Uhm, ongeveer 10/12 stuks haal je er wel uit.
Citaat door altijd_hoopvol:hmmm wat is het recept jazakaAllah?
Plaats zo recept voor je
Citaat door Farfalla:Just mi die wortelcake ziet er zo leuk gepresenteerd uit. Wil graag het recept en die topping!
\
Heb je gempd
Wortelcake Recept van Fragnances
Ingrediënten:
230 gram geraspte wortels
240 gram bloem
Ongeveer 150 ml olie
200 gram suiker
1 1/2 tl bakpoeder
1/2 tl vanille suiker
3 eieren 1 tl kaneel
110 gram ananas ( uit blik )
120 gram geraspte kokos
Snufje zout
Voor de Cream-Cheese frosting :
110 gram verse roomkaas
35 gram zachte boter
160 gram poedersuiker
Bereidingswijze :
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bedek een cakevorm met bakpapier (of vet licht in met boter en meel) Bloem,bakpoeder,zout en kaneel zeven en dan mengen. Voeg dan de suiker,vanillesuiker,eieren,en olie toe meng dit samen goed met een mixer. Als het nog steeds dik is , kun je een beetje olie toevoegen of wat melk/yoghurt totdat het zelfde structuur heeft van een normale cake. Schil de wortels en rasp ze. Snij de ananas in groffe stukken en voeg de wortels,ananas en kokos bij het mengsel. Roer goed met een spatel/lepel. Doe alles in een beboterde springvorm.Strijk het oppervlak met de bolle kant van een lepel glad af. Plaats de vorm in het midden van oven.De cake is klaar als een sateprikker in het midden gestoken er schoon uitkomt Laat de taart daarna volkomen koud worden. In de tussentijd kun je de cream-cheese frosting maken. Doe de roomkaas en boter in een kom en mix dit goed.Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker erbij. Je kunt hier ook een beetje dunne geraspte wortel bij toevoegen als je wilt. Even in de koelkast zetten alvorens over de cake te smeren. Bedek de bord aan de zijkanten met aluminiumfolie als je van plan bent om het daarin te serveren zo maak je het bord niet vies met de frosting. Strijk de frosting met een spatel/mes zo glad mogelijk uit over de cake.Maak sierlijke vormen met een vork. Haal dan de folie aan de zijkanten eraf. Laat de taart daarna een half uurtje op een koele plek(maar beslist niet in de koelkast)staan. Daarna in vierkanten/puntjes/ruiten vorm snijden.
Variatietip : I.p.v ananas kun je ook walnoten/rozijnen/amandelen/hazelnoten gebruiken.