Bruidjejuni, hier is het recept.
Recept tomaten/groentensoep
Verse macaronigroenten (= prei, paprika, e.d.)
Verse roerbakgroenten of nasigroenten (zonder taugé
Een stuk selderijknol (een kwart ongeveer), in stukjes
Selderijgroen (hoeft niet per se).
Ui
2 runderbouillonblokken
Maggiblokjes
Verse tomaten of pak of blik gepelde tomaten of stukjes tomaat of pak gemalen tomaten
Paar ons gehakt.
Ongeveer 3 liter water (weet niet precies).
Eerst ui lichtjes smoren in vloeibare boter
Dan de groenten incl. selderij erbij met een beetje water
Ondertussen water koken
Water erbij
Bouillonblokken erbij
Tijdje laten koken
Als het gaar genoeg is pas de tomaten erbij, als je verse tomaten hebt even mee laten koken.
Dan met de staafmixer mixen (hoeft niet heel lang, mogen nog stukjes te zien zijn).
Daarna doe ik zelf nog een pakje verse soepgroenten erbij (hebben ze hier bij de groenteboer, met stukjes bloemkool, héél fijn gesneden prei en zo), laat ik nog even meekoken.
Ondertussen heb ik van het gehakt balletjes gemaakt. . Die laat ik apart koken in water met een bouillonblokje, totdat ze goed gaar zijn. Door het apart koken komt het vet niet in de soep.
Balletjes in de soep en klaar, eet smakelijk!!!