Citaat door Yasmina_b:Mag ik recept schat, ziet er heerlijk uit!
Vandaag ga ik kip in de oven maken met gebakken patatjes denk ik
Ik wil kip eten maar ik weet niet met wat?
Ja recept is van Savanah. Misschien rijst bij de kip?
Of gewoon met frietjes inderdaad en salade
Ik ben net bij de action geweest. Zal zo in je topic plaatsen
4 grote aardappelen
gehakt (je kan hiervoor ook kipgehakt gebruiken)
1 ui
1 rode paprika
1 groene paprika
2 teentjes knoflook
oregano
cayenepeper
peper/zout
paneermeel
ei
Kook de aardappelen en giet af. Pureer deze heel fijn met wat melk, peper en zout. Zet het dan in de xxxxxng, dan kan je het later makkelijker rollen.
Bak het gehakt. VOeg daarbij de heel fijngesneden ui (ik heb hem in de keukenmachine gedaan). Voeg dan de geraspte knoflook erbij. De paprika heb ik ook door de keukenmachine gedaan, ik wilde het gehaktmengsel zo fijn mogelijk hebben.
Kruid je gehakt met de oregano, cayenepeper en zout (eventueel kan je natuurlijk de kruiden doen jij lekker vind). Laat ook dit goed afkoelen.
Neem een bol aardappelpuree en maak daar een bal van. Op je handpalm druk je hem helemaal plat zodat je een ronde cirkel hebt. In het midden doe je een klein beetje van je gehakt. Duw dan de uiteinden weer terug zodat je een bol heb en rol hem even fijn rond.
Meng wat paneer meel in een bord met een klein beetje meel. In een andere bord doe je de ei met wat water en klutst je die los.
Doe de bol eerst door de ei, dan door de paneer, dan weer door de ei en weer door de paneer. Leg je bollen weer terug in de koelkast en laat ze minimaal 2 uur koud worden. Dit maakt het bakken makkelijker.
Bak de ballen op hoog vuur in olie totdat ze goudbruin zijn.