Citaat door Shjamira:oooooh zwervertje mag ik het recept van die Turkse borek...pleaseeee
Tuurlijk ! Heb het recept zelf een beetje aangepast.
Turkse Böruk.
Receptje van Zahira.
3 eieren
500 ml yoghurt ( ik heb volle yoghurt genomen )
2 ronde turkse kaas ( die in het water )
1/2 bosje ma3knoes ( ik had geen verse dus uit de vriezer genomen )
150ml olie
Je kunt zout toevoegen, maar ik heb dat achterwege gelaten vanwege de zoute kaas.
1 pak loempiadeeg.
Neem de eieren, yoghurt en olie en mix dit met een garde goed door elkaar.
Neem dan de kaas en brokkel die door het beslagje, zodra je begint met brokkelen merk je dat het beslagje wat dikker word.
Doe dan de ma3knoes er doorheen en roer dit met een lepel kort.
Neem dan je loempia vellen en haal deze door het beslag. Word dus echt een kliederboel. Dus 1 velletje in je bord met het beslagje en eruit.
Je kunt em zo uitpersen met de hand, dat heb ik bewust niet gedaan zodat de kaas nog lekker blijft zitten.
Leg je velletje dan op tafel/bord/snijplak en rol het dan op, niet te strak aantrekken.
Draai em dan in een vorm van m7ansha, leg deze dan op een ovenplaat die je hebt bedekt met bakpapier.
Ik heb de oven voorverwarmd op 200 graden, daarna de plaat erin gezet tempr terug gedraaid na 180, ver onderin zodat ze van onder als eerst goed worden. Na 20min zet je ze een stukje omhoog zodat ze mooi goudbruin worden.
In totaal 30min in de oven.