Citaat door Inasa:wauw
ziet er allemaal ongeloofelijk goed uit
recipes please
Hier zijn ze meid! Een hele boterham hoor
De pindakoekjes:
De Vliespinda koekjes zijn heel zacht van binnen en smelten in je mond.
500 gram vliespinda´s
300 gram suiker
3 grote eieren
100 gram poedersuiker
verwarm de oven voor op 180 C
De vliespinda´s en suiker samen malen in de foodprocessor
Meng de vliespinda´s/suiker mengsel goed samen met de eieren
Maak kleine balletjes en rol ze door de poedersuiker
leg de balletjes op een bakplaat en doe een vliespinda in het midden van de bal, voor de versiering
Bak ze 10-15 min
laat ze op de bakplaat even afkoelen
De koekjes komen een beetje zacht uit de oven. Dat hoort zo. Zodra ze koud worden zijn ze een beetje hard, maar ze blijven zacht van binnen.
De chocoladeghribas:
Benodigheden :
90 gram cacaopoeder
240 gram bloem
100 gram poedersuiker
300 gram suiker
2 theelepels zout
2 theelepels bakpoeder
120 ml zonnebloem olie
4 eieren
Bereiden :
Mix in een kom cacao,suiker en olie.Doe 1 voor 1 de eieren erin en mix goed.
Zeef bloem,bakpoeder en zout en voeg dit doe bij het cacao mengsel.
Bedek het mengsel en doe dit ongeveer een half uur in de vriezer of 4 uur in de koelkast.
Verwarm oven op 175 graden.
Bekleed bakplaat met bakpapier.
Pak een ice cream scoop om rondjes van het deeg te maken of gebruik gewoon je handen.Maak de bolletjes niet te groot want ze worden veel groter zodra je ze in de oven stopt.
Daarna rol je de bolletjes door poedersuiker en leg ze niet al te dicht op elkaar op de bakplaat.
Bak dan 10 á 15 minuten en laat het afkoelen.
Ze zijn op het eerst héééél zacht dus je kunt ze nauwelijks oppakken , laat ze eerst goed afkoelen.
Boterkoekjes met Dulce de Leche en witte chocolade
Boter koekjes
250 gr boter
2 eigeel
2 hele eieren
200 gr poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
250 gr maïzena
250 gr bloem
1 zakje bakpoeder
Dulce de leche (Gecondenseerde melk 1½ liter water in een snelkookpan, het blikje erin en goed afsluiten. 45 min koken en laten afkoelen)
gesmolten witte chocolade
Klop de boter en suiker tot een crème
Voeg de eigelen en hele eieren toe en meng het goed
de maïzena, bakpoeder en bloem erbij doen
Alles mengen tot een zacht deeg dat niet aan je handen plakt.
Rol het deeg uit tot 1 cm dikte.
Steek hieruit ronde vormpjes
bak ze op 150 graden gaar.
Laat ze afkoelen en plak twee koekjes op elkaar met een laagje Dulce de Leche ertussen.
Dompel ze in de gesmolten witte chocolade en versier ze met snoep parels.
[COLOR="#0000FF"]
Snicker-bonbon's
500 gram ongezouten geroosterde pinda's (grofgemalen)
1 pak biscuitkoekjes (fijngemalen), theekoekjes
2 blikjes nesle (gecondenseerde melk)
200 gram bruine chocola
100 gram witte chocola
xVersiering naar eigen keuze.
Meng de noten, gemalen koek en nesle (beetje bij beetje) samen tot een stevige massa. Maak er bolletjes van, dompel het in gesmolte bruine chocola en versier het met gesmolten witte chocola eventueel.
Als top heb ik crispy sterretjes gebruikt die je bij de grote AH kan krijgen. Je kan er ook wat anders op doen voor de sier.
Nadat de bonbonnetjes gedroogd zijn stop je het in papiertjes.[/COLOR]