Dames heb een vraagje, ik wil die befaamde rozijnenkoffiekoeken maken maar ik begrijp iets niet aan de uitleg?
ingredienten.
deeg.
500gram bloem
100gram poedersuiker
100gram gesmolten boter
10 gram bakpoeder
2 theelepels droge gist
1zakje vanille suiker
2 eieren
zout
2 dl lauw warme melk
banketbakkersroom
alle ing mengen tot een soepel deeg bol maken in een ingevette kom laten rijzen tot het volume verdubbeld is
maak ondertussen banketbakkersroom klaar en laat de rozijnen wellen uitlekken en droogmaken
eenmaal gerezen ik zelf heb het deeg in twee verdeeld
uitrollen tot een vierkante lap besmeren met bbr en bestrooi met de rozijnen
oprollen in stukken snijden en in een muffinplaat leggen zo blijven ze een mooie vorm houden ik heb ze zowel in de muffinplaat als in losse silliconen vormpjes gedaan
in een voorverwarmde oven op 180 gr tot ze gaar zijn
Dus ik begrijp dat het een lap moet zijn en daar die BBR moet opsmeren en de rozijnen moet opgooien.
Rollen.
En hoe moet ik het dan snijden in stukjes? ok?
Maar hoe moet ik het in de muffinplaat zetten? met de gesneden kant naar beneden??
Dan komt het toch niet zo mooi uit als op de foto??
helluuuuup