Allaah ya´tiki as-sahha!
Recept voor de Shorba van Tshisha is heel makkelijk:
Water met wat zout erin koken, ongeveer anderhalve liter. Dan doe je er drie sauslepels (die diepe, weet je wel?) Tshisha bij. Dat laat je ongeveer 45 minuten op een laag vuurtje verder koken totdat de Tshisha gaar is. Dan doe je er melk bij totdat het geheel een witte kleur krijgt (ongeveer 200 tot 300 ml is dat). Als het kookt, dan zet je het vuur weer zacht en laat je het nog een minuutje of vijf doorkoken zodat de melksmaak in de Tshisha trekt en dan is het klaar. Als je het serveert kun je er eventueel nog een scheutje olijfolie bij doen.
Recept voor de Tunesische brick, voor vier grote bricks:
Vier aardappels koken met wat zout en peterselie naar smaak. De peterselie kook je dus bij de aardappels.
Een halve grote rode ui snipperen en in wat olie bakken met wat peper en zout. Als je daar niet van houdt, dan kun je het gesnipperde uitje ook koken bij de aardappels en de peterselie.
Als de aardappels gaar zijn, dan doe je ze samen met de peterselie en de uitjes in een grote kom en prak je het.
Daarna doe je er eventueel nog wat bieslook bij, vers of gedroogd en daarna voeg je een blikje tonijn toe en roer je dat door de aardappelprak.
Dan neem je twee loempiavellen (grote) en die leg je op elkaar neer. Je bestrijkt het bovenste vel met wat Harissa. Daarna doe je aan de ene kant een hoopje van het aardappelmengsel. In dat hoopje maak je een kuiltje. Dan neem je een ei en breek je dat boven een lege kom zodat je het eigeel en een klein beetje eiwit overhoudt en dat giet je in het kuiltje. Dan sla je de loempiavellen dicht in een driehoek (dus gewoon dubbelvouwen door de ene punt naar de andere te brengen). De zijkantjes plak je dicht met het overgebleven eiwit.
Dan bak je de brick in een koekenpan met een ruime hoeveelheid olie aan twee kanten totdat het goudbruin is. Het beste op een middelhoog vuurtje zodat je eitje van binnen helemaal gaar is.
Citaat door juno:Bsa7tek!
Heb je het recept voor de briek en de shorba van tjischa?