Citaat door Sabrun_Jameel:Miss Tashelhit, wat bedoel je met beneden laten staan in de oven? Moet ie niet in het midden van de oven ofzo? Dan wordt ie toch gaarder van onder dan van boven?
Hoe hebben jullie het eigenlijk gedaan met die twee bakvormen? Na elkaar gebakken of tegelijk de oven in? Dan worden ze toch niet gaar? Althans, één van de twee niet en die zakt dan in als je de gare er alvast uit haalt of niet? Kun je ze niet gewoon na elkaar doen? En wat las ik over aluminiumfolie dat erop moest? Moet dat want ik gebruik liever geen aluminiumfolie tijdens het bakken...
euh.. dames, ff en reminder: het is een wedstrijd he... dat wou ik nog ff zeggen en euh.. zie de kleine lettertjes beneden x
@SJ... mijn eerste cake heb ik in het midden gedaan met de stand boven en beneden verwarmen. Daardoor (leek mij logisch) kon hij niet meer rijzen want de bovenkant was al gaar... resultaat: barst in het midden.... buitenkant gaar maar binnenkant nog lang niet. ik had hem ook op 180 graden. Nou, ik kon hem dus er niet uithalen want binnenkant was nog nat dus heb ik hem nog een kwartier langer moeten bakken.
lmoehim, hij zag er niet uit o safi
natuurlijk niet teleurgesteld want ik wist wat ik fout deed en ik zat nog vol adrenaline dus ik stond al klaar voor de tweede slag. Had nog wel wat spullen nodig maar ik had meneer niet bereid gevonden om weer de kou in te gaan. ik moest wachten tot de volgende dag als hij de kleine naar de moskee ging brengen... zo lang....
ik kon niks meer doen en ik voelde me toen gewoon erg rot
Zondagochtend, slechts 5 uurtjes geslapen en met krakende ogen ging ik naar de keuken om weer aan de slag te gaan. Meneer kwam thuis met de nodige boodschappen en eindelijk, ik zag het weer helemaal voor me.... Weet je, ik had het zo met jou te doen Sabrun. Een prijs winnen is leuk maar de eenzaamheid als je nummer 1 bent... oefff ik moest je er gewoon daar van af helpen
Hou nog ff vol...
yeh 3la verhaal haha... ff terug bij die oven. ik heb hem dus toen zonder heteluchtcirculatie gedaan, maar wel boven en beneden verwarming, niet in het midden, maar lager en ook nog op 160 graden. En toen lukte het me wel... maar ik ben er niet zo van overtuigd dat je hem gelijk eruit moet halen. Volgens mij moet je hem in de oven laten afkoelen.. althans, bij mijn koffiecake (2x) als ik hem direct eruit haal dan zakt hij gelijk in. Ik heb hem dus eigenlijk in de oven laten afkoelen.
mijn tips hebben geen 100% garantie. Dus als het mis gaat, wat natuurlijk voordelig is voor mij
dan is dat op eigen risico
Nee grapje, het is echt uit eigen ervaring gebleken