Citaat door Miss_Tashel7it:Savannah_, die kokostaart he, de cake, is het de bedoeling dat die gaat rijzen of is het een cake die niet hoeft te rijzen?
haha heb je 'm weer verpest?
Sabrun_Jameel
05-02-2012, 15:39
Ik schrijf die van de loempia´s zo uit in shaa Allaah.
Die rode vloeistof is gewoon frambozensap van die framboosjes die ik erin had gedaan. Ik had ze even laten liggen in een paar eetlepels water totdat het sap begon los te laten in het water en toen over het toetje heen gegoten toen voordat ik de walnoten en de honing erop had gedaan.
Allaah ya´tik as-sahha trouwens.
Citaat door Maryam85:Hmmm wat ziet het er heerlijk uit meid besaha! Mag ik de recept vd loumpia's? En het toetje wat is het rode vloeistof? Hmmm
K heb hongerrrrrrrrr
Sabrun_Jameel
05-02-2012, 15:51
Loempia´s, vegetarisch en met garnalen
Ingredienten:
Een grote ui
Een beetje knoflook
Ongeveer een kwart chinese kool
Anderhalve rode paprika
3 middelgrote wortels
Een prei
Middelgrote garnaaltjes
Sojaolie, sesamolie, slaolie
Peper, zout, paprikapoeder, gemberpoeder, chilivlokken, wat gedroogd citroengras, gedroogde peterselie en gedroogde bieslook
Drie plakken noodles
Een pak loempiavellen (met deze hoeveelheid vulling kun 40 loempia´s maken)
Bereiding:
Je bereidt de noodles volgens de gebruiksaanwijzing en hakt ze daarna in kleine stukjes.
Je fruit de ui samen met de knoflook in een wok of hapjespan. Dan doe je er de rode paprika bij die je in kleine blokjes hebt gesneden. Als de ui glazig is geworden, doe je er de prei en de chinese kool bij en alle kruiden. Vervolgens doe je er een flinke scheut sojaolie bij. Als laatste doe je er de wortel bij, die je hebt geraspt en dan nog een klein scheutje water. Je bakt het nog even op totdat het water voor het grootste deel is verdampt en dan doe je er de noodles bij en laat je het nog even kort staan, op een laag vuurtje, terwijl je het af en toe omroert.
Je bakt de garnalen apart in een koekenpan met anti-aanbaklaag in wat slaolie en peper, zout en paprikapoeder.
Als al het vocht opgenomen is, kun je de loempia´s gaan rollen maar anders doe je het mengsel in een vergiet totdat het overtollige vocht eruit is gelukt en dan kun je de vellen gaan vullen met het mengsel. In de loempia´s waar je garnalen in doet, doe je maar één of twee garnaaltjes want anders wordt het te dik en gaan je vellen scheuren.
Daarna bak je ze kort aan elke kant in een pan met een laagje olie. Frituren kan ook maar hoe dan ook, je moet de olie goed heet laten worden en daarna goed uit laten lekken in een vergiet of op keukenpapier want het neemt best wat olie op.
Sabrun_Jameel
05-02-2012, 15:52
Soelfa je eten van gisteren zag er heerlijk uit trouwens, besseha! De rest ook, besseha allemaal.
Zwervertje
05-02-2012, 16:21
Citaat door Giftig:Nee joh menna zelf maken
Aan wie moet ik het trots laten zien als het is gelukt?
Aaan mij duuh
1
Citaat door hogedrukreinige:zwervertje die tiramisu
vroeger was die duo vla framboos/vanille echt mijn favoriet. tot ik erachter kwam dat er luizen in zitten
dus vanaf toen niet meer gekocht, word echt schijtziek van al dat troep dat ze ons verkopen
hogedrukreinige
Luizen jamjam
!
Citaat door Benisaidgirl: besahtkoem allemaal..
zwervertje die tiramisu delicious lijkt me een lekkere luchtige toetje besha:likje
Allahi3tek se7ha! Was wel luchtig, maar doe maar ffe niet meer
. Ie shem mien 3a teketh enhara ??
tetouaniia
05-02-2012, 16:36
Heeft iemand een recept voor een appeltaart?
Zwervertje
05-02-2012, 16:49
Citaat door tetouaniia:Heeft iemand een recept voor een appeltaart?
je kunt gewoon ronde vorm gebruiken en walnoten weglaten en appel/rozijn gebruike.
Citaat door Zwervertje:Appel/Walnoot Taart.
Voor de bodem;
250 gram suiker
600 gram bloem
2 eieren
300 gram roomboter (niet smelten!)
Vulling;
5 appels
3 eetl suiker
1 theel kaneel
1 citroen rasp/sap
Maizena
Eitje
Walnoten
Honing
Doe alle deeg ingredienten in een kom en meng met je handen tot een stevige deeg. Zet vervolgens je deegje in de koelkast, wel afdekken met wat folie of huishoudfolie.
Schil en was je appels, ik heb mijn appels geraspt zodat ik dunne plakjes krijg. Je kunt natuurlijk ook gewoon dunne schijfjes snijden, ik heb niet voor blokjes gekozen omdat ik dit irritant snijden vinden als mijn appeltaart klaar is.
Als je de appels hebt gerapst doe je daar suiker, kaneel en citroen rasp en wat sap bij. Ik doe altijd 2 eetlepels maizena erbij zodat het niet waterig word als ik de appels op het deeg plaats.
Neem een stuk bakpapier en rol daar je deeg over uit ( niet al je deeg 2/3 is voldoende want je moet je taart op het eind nog afmaken ). Als je stuk niet recht is kun je dat met een pizzasnijden/mes eventueel recht snijden.
Als je klaar bent met uitrollen neem je de zijkanten een beetje omhoog met je vingers zodat je zelfde effect krijgt als op de foto ( zie hierboven ).
Doe daarna je vulling erin, zorg wel dat overal even veel appel ligt.
Ik heb gepelde walnoten genomen, die door de helft gesneden, in een kommetje gedaan en 2 eetlepels honing overheen gedaan, gemengd en verspreid over de gehele taart. Gewoon erop gelegd..
Het overige deeg uitrollen en lange slierten uit snijden met een mes of wieltje. Leg je slierten dan eerst horizontaal en vervolgens verticaal. Zodat je een over elkaar effect krijgt.
Besmeer je taart met een klutst eitje en strooi er nog wat walnoten overheen, deze walnoten heb ik even aandrukt met een mes.
Alansaria
05-02-2012, 16:54
Citaat door hawael:haha heb je 'm weer verpest?
hahahha nou, als het niet de bedoeling is dat hij gaat rijzen dan heb ik misschien gisteren een stuk cake weggegooid die eigenlijk goed was...
Nemesis030
05-02-2012, 16:54
Zwervertje is dat niet wat weinig suiker voor zoveel meel?
Ik doe 200 gr voor veel minder bloem haha.. ik vind vaak bij appeltaarten dat het te flauw is, maar ligt eraan waar je van houdt, zoet of niet echt
Zwervertje
05-02-2012, 17:00
Citaat door Nemesis030:Zwervertje is dat niet wat weinig suiker voor zoveel meel?
Ik doe 200 gr voor veel minder bloem haha.. ik vind vaak bij appeltaarten dat het te flauw is, maar ligt eraan waar je van houdt, zoet of niet echt
Wij thuis houden niet van zoet en mama mag geen suiker, dus ik minder altijd suiker. Maar dit is precies goed voor dit recept..
Nemesis030
05-02-2012, 17:01
Ik had eerst 150 op 350 gr en vond dat te weinig haha heb er 200 gr op 350 bloem van gemaakt
Cleophea
05-02-2012, 17:03
Citaat door hawael:Tbarkellah dat ziet er lekker uit! Heb er erg zin in vandaag vandaar dat ik nu gewoon zit te watertanden...
Slim van dat pompoenenpuree krijgt ze ook nog eens groente vitamientjes binnen.
Had een keer bij Oprah een vrouwtje gezien die (bijna) alles met groente puree maakt.
Zij stoomde elke zondag groente en dan pureren en in porties invriezen.
En die gebruikte ze dan in saus, koekejes, cakejes, etc. Erg slim!
Echt? Van pompoen kan ik nog verwachten is lekker zoet.. Wortels (worteltaart) en courgette(chocolade cake heerlijk) kunnen ook!! Maar brocolli
tetouaniia
05-02-2012, 17:09
Zwerver, heb jouw appelkruimeltaart gemaakt! Ben benieuwd.
Oh my die appeltaart
Ik heb ook zin om iets te bakken, maar wat?
Hier net lekker vroeg gegeten, hmdl