Citaat door puurtoeval:Die pannekoeken hebben me vandaag een hoop stess bezorgd. Ik dacht laat ik ze maar maken, het leek me heel makkelijk zo op het eerste gezicht. Nu ten eerste vond ik dat het deeg helemaal niet goed heeft gerezen. Volgende keer maak ik het met gewone meel en niet de zelfrijzendbakmeel. Wat raadt je me dan aan om bakpoeder of gist erbij te gebruiken?
Tweede drama was toen ik de aardappelpuree in zo'n bolletje deeg had gedaan en het ging uit rollen kwam die puree aan alle kanten eruit en ontstonden allerlei gaten en scheuren in het deeg. ik kon heel moeilijk het tot een pannekoek maken en in tijdens het bakken zag het er gewoon niet uit. Pas de allerlaatste begon ergens op te lijken. En die zie je op de foto.
maar hoe doe jij dat dan dat uitrollen, gebruik je heeeeel veel meel om zo de gaten te dekken of pak je het op een andere manier aan?
Als je meel gaat gebruiken dan doe je er bakpoeder bij. Hij hoeft ook niet heel veel te rijzen zoals brood.
Je moet van het deeg echt een balletje maken met een gat erin. Die gat vul je met het aardappelmengsel en maak je weer dicht. Ik rol hem dan eerst goed door mijn handen en dan rol ik hem uit met een roller op een werkblad met wat meel.
Misschien heb je teveel aardappelmengsel erin gedaan waardoor het er weer uit komt.