Citaat door niesj:Mirikan jouw aardappelbroodjes zien er goed uit machAllaah, bij mij mislukken ze altijd..hoe maak jij ze?
Als ik er aardappel in doe worden ze niet luchtig maar gewoon puree-achtig..
Dankje wel meid!
IK heb dit recept gebruikt ik had hem op mijn kookboek word opgeslagen vandaar dat ik het ff snel heb gekopieerd voor je....Recept heb ik van marokko.nl vraag me niet van wie het recept is want dat weet ik niet meer
Aardappelbroodjes zijn heerlijk en luchtig.
Astublieft:
Aardappelbroodjes
4 middelmaat aardappelen.
3 eieren
1 blokje gist
1 glas suiker
1 glas olie
500 gram bloem.
aardappels schillen en dan koken
als ze gekookt zijn haal je ze door een fijne zeef heen, je prakt het met een lepel door de zeef,
en dat doe je in de kom, dan doe je de eieren , gist,suiker, olie erbij.
met je hand roeren dan stap voor stap de bloem bij doen.
als het goed is moet de deeg plakkerig zijn als je alle bloem bij hebt gedaan,
deze deeg hoef je niet te kneden, dus zodra alles bij elkaar is doe je een zak erover en laat het ongeveer een half uur reizen.
en pak je kleine bolletjes ongeveer zo groot als een manderijn, het zal plakken daarom doe je elke keer bloem op je hand, en niet kneden die bolletjes gewoon gelijk bol maken en leg het op bakplaat met bakpapier.
en dan afdekken met theedoek en laat je het ongeveer 30 a 45 minuten rijzen.
je zal merken dat ze groot zijn geworden.
dan oven verwarmen en op 180 gaar bakken.
je zal merken dat ze snel bruin worden.
en oven blijft hoog.
zodra je ze hebt uitgehaald, smeer je ze nog warm met warme jam en gelijk cocos erover heen doen.
ze zijn heeeeeeeeeeeeeeeeeel zacht dat zal je merken dat je ze bijna niet kan oppakken omdat ze zacht en luchtig zijn.