Bekijk volle/desktop versie : "The Salafi Sect" Vs. The Way of the Salaf



Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

15-01-2011, 22:28
Met alle respect maar ik heb nog nooit zo´n vreemd argument gelezen om jezelf Salafi te noemen. Anderen geven zichzelf een naam waar Allaah geen gezag voor heeft neergezonden dus dan doen wij het ook maar?

Als je zo gaat redeneren dan moet je voortaan misschien ook maar een schaap gaan aanbidden want hey, anderen aanbidden koeien, dus waarom moeten wij van een tastbaar object van aanbidding verstoken blijven? Waar is het einde?

Als anderen zich onderscheiden door Bidaa´ te verrichten, dan ga je niet meedoen maar dan onderscheid jij je van hen door de Sunnah na te leven en te adopteren als manier van denken. Een betere manier om afgedwaalde groeperingen te weerleggen is er niet.

Het is vooral een vreemd argument omdat die Shaykh aangeeft dat anderen zichzelf afscheiden door zichzelf bijzondere namen te geven. Dat betekent dus dat zij zich geen Moslim noemen maar bijvoorbeeld: Soeffist of Ikhwaani. Als iedereen zichzelf toch een andere naam geeft, dan vervalt dit argument al helemaal omdat de benaming van Moslim vrij blijft om gebruikt te worden door de échte Moslims. Waarom doet men dat dan niet?

Weet je waarom niet? Omdat ze in dezelfde val zijn getrapt als de Ikhwaan en de Tableeghi´s en de Soeffies en wat dies meer zij.

Het citaat van Shaykhul-Islaam Ibn Taymiyyah, moge Allaah hem genadig zijn, is niet van tpepassing omdat hij zichzelf geen Salafi noemde. Hij deed wat wij allemaal zouden moeten of mogen doen: ons moeten toeschrijven aan het pad van de Salaf As-Saalih door middel van je overtuiging, je woorden en je daden maar dat betekent niet dat je daarmee jezelf een Salafi mag of moet noemen.


Citaat door Dikra_selefie:
Heb je me pm ontvangen? ( zo niet, kijk hieronder. zo ja, altijd goed om weer te plaatsen ).

Hey nem, hier nog wat artikelen over jezelf de benaming selefie geven

Shaykh 'Ubayd al-Jaabiree of al-Madeenah on those who say that referring to oneself as a Salafee is a self-tazkiyah

QUESTION

What is your position on someone who says, "Whoever calls himself a salafee is giving himself a tazkiyah (ie. ascribing purity to himself); thus it is obligatory upon a person of the Sunnah, if he is asked about this, to say (only): 'I am upon the manhaj of the Salaf'"?

ANSWER by Shaykh 'Ubayd Al-Jaabiree, well-known scholar and retired professor from the Islaamic University of Al-Madeenah [ audio in 'Arabic only ]

This is a form of playing with words. The followers of Al-Ikhwaan Al-Muslimoon openly claim Ikhwaaniyyah (ie. they call themselves ikhwaanees), the followers of Jamaa'ah At-Tableegh openly claim Tableeghiyyah (ie. they call themselves tableeghees), and so forth.

So then why would a Salafee hide his Salafiyyah? And I have just previously mentioned that Shaykh Al-Islaam Ibn Taymiyyah relayed that there exists ijmaa' (scholarly consensus), and I have referred you to its source. [1]

FOOTNOTES

[1] Shaykh Al-Islaam Ibn Taymiyyah stated, "There is no blame on the one who openly manifests the math-hab of the Salaf, ascribes himself to it, and takes honour in it. Rather, that must be accepted from him due to the agreement (of the scholars). For verily the math-hab of the Salaf is nothing but Truth..." [Majmoo' Al-Fataawaa, 4/149]

SOURCE

This was translated exclusively for http://www.bakkah.net from a published recording entitled Liqaa' Maftooh, dated 1424/6/9. [ file no. AAUJ002 - click here for audio ]


Hier nog wat andere links ( over of hetverplicht is om je zo te noemen etc)

http://www.bakkah.net/interactive/q&a/aamb040.htm

15-01-2011, 22:31


Misschien omdat je jezelf wilt prijzen?


Citaat door juno:
Ik ben niet helemaal op de hoogte van alle sektes en benamingen en soms dringt het gewoon niet tot mn botte hersenen door. Voor mij is het heel simpel, er is de islam en dat is de enige weg en dan ben je dus een moslim. Waarom mezelf nog labelen met iets extra's?

15-01-2011, 22:37
Weet je wat me nog meer opvalt?

Dat zij alleen citaten aanhalen van Geleerden die anderen Salafi hebben genoemd. Wie van de Salaf heeft ooit in zijn leven vol nederigheid en bescheidenheid zichzelf een Salafi genoemd? Zelfs de Salaf van de eerste drie generaties na de Profeet, vrede zij met hem, deden dat niet terwijl er zeker meer recht op hadden om dat wel te doen.

Waarom denken de Salafisten hier niet over na?


Citaat door Nemesis030:
Een paar dingen die me daarbij opvallen:

De allereerste alinea is in de taalkundige zin van het woord aangezien gewoon wordt bedoelt dat hij de voorgangers heeft uitgescholden en niet zoals nu wordt bedoeld..

Voor de rest wordt er geen bewijs uit de quran noch de sunna gehaald.. zelfs niet een tipje van de sluier waar hun mening door ondersteund wordt.. eigenlijk..

Dus waarom zou je het dan aannemen? Waarom hebben volgens jou dan deze geleerden wel gelijk en de shuyukh uit het filmpje bijvoorbeeld niet? Wat hebben zij wat jou aantrekt dat je hen volgt zegmaar? Want direct bewijs is er kennelijk niet..Of wie dan ook... wie er ook antwoord op wil geven (dikra miss?)

15-01-2011, 22:50

Citaat door al-moslima:
het gaat erom wie je als geleerden neemt, want van hen neem je je kennis!

Dus zolang je maar kennis neemt van de selefie geleerden is het goed?

Gaat het er dan niet om wat het bewijs is?

15-01-2011, 22:59


Intressant om alles te lezen.

15-01-2011, 23:12

Citaat door Dikra_selefie:
Omdat dat gewoon een kort maar krachtig woordje is , waar iedere moslim naar streeft? Het komt ophetzelfde neer, dus why not? Begrijp je mij een beetje ? xx Dat stukje van shayk albaani vind ik zo mooi verwoord, prachtig gewoon. ( ik vind dat gewoon echt duidelijk, en als men dat leest snap ik niet dat er sprake is van hoogmoedigheid?). Ik vind het fijn omzelf zo te noemen, dus waarom niet? Het hoeft niet.. het mag.
Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen... Ik wil alleen het negatieve dat er is over het ´salafisme´ uit de weg helpen. Niet iedereen is zo.. ( van dat wat er bekend is)


hehe, wij zijn het met elkaar eens
en weet je wat ik denk, die dialoog is helder voor degene die de waarheid zoeken

15-01-2011, 23:25

Citaat door al-moslima:
en wie is deze man? deze kishk? bij wie heeft hij gestudeerd? wie zijn volgens hem de HOGE GELEERDEN? sinds wanneer gebruiken assalafiyien ahadith die da3ief zijn of mawdoe3? Hij spreekt over sheikh azhaar (die ik overigens helemaal niet ken) en zegt dus dat hij zichzelf toegeeinend heeft om te prediken en niet de juiste kennis bezit, maar hoe zit het met kishk zelf? wie heeft hem een tazkiya gegeven? is zijn aqiedah wel juist? wat is zijn madhab/manhaj? heb je je dat afgevraagd alvorens je hem als bewijs hebt aangehaald?

laat ik dit even over deze man zeggen: hij bekritiseerde de islamitische leiders, vul de rest maar zelf in


Dit is shayk Abdel Hamid Kishk voor jou. Moge Allah hem belonen met jenna al-Firdaus! Dit is natuurlijk een hele andere manhaj dan die van het gehoorzamen van heersers die hun eigen wetten maken en hun zielen verkopen aan de duivel en de Islam door het sluik halen .

Dat het te heet onder je voeten wordt, geeft je geen recht om je woede op hem af te geven. Hij is 1 van de beste Egyptische geleerden, naast Sayyid Qutb, die de wereld heeft gekend. Hetgene waar hij voornamelijk voor wordt gerespecteerd en gewaardeerd is dat hij slechts voor Allah ta3la vreesde. Hij vreesde onder andere niet voor de Egyptische regering die hem ertoe dwong om Sayyid Qutb (rahimuhu Allah) publiekelijk voor afvallige te verklaren. Dat heeft hij niet gedaan en is een aantal jaren verschrikkelijk mishandeld in de gevangenis. Een strijder tegen onrechtvaardigheid en daar kunnen velen een voorbeeld aannemen.

Geleerden genieten geen onschendbaarheid. Laat dat even duidelijk zijn.

15-01-2011, 23:52

Citaat door Sabrun_Jameel:
Ik denk dat je hier niet teveel over moet nadenken want als je dat doet, dan word je geestelijk ziek, net zoals sommigen van hen.

Kijk eens voor de gein op één van hun sites en dan zul je zien dat ze elkaars vlees ook niet sparen... Van scheldpartijen tot Tabdee´, Tafseeq en zelfs Takfeer. Het is gewoon te triest voor woorden.

Als je even uit de pas loopt of een privégeschil hebt met één van hen, dan kan het zomaar zijn dat je de volgende dag een audio aantreft waarbij jij en jouw leerlingen worden versleten voor idioten of hizbiyyeen.


kun je mij een site geven waarin dit gebeurd barakaAllahu fieki

15-01-2011, 23:52
Ik ben het met je eens hoor.

Maar even een kanttekening.. Niet voor alles bestaat direct bewijs uit de Kitaab en de Sunnah en dan zou het in principe wel mogelijk zijn om daar Ijtihaad in te verrichten maar in een geval als dit, waarin er een duidelijk bewijs bestaat in de Qur´aan en de Sunnah met betrekking tot welke benaming je jezelf moet geven als Moslim of Moslima, dien je dat gewoon te respecteren en je daaraan te houden en geen andere benamingen te geven aan jezelf en als excuus te gebruiken dat een Geleerde het heeft toegestaan of aanbevolen terwijl andere Geleerden, die wél tot de Salaf gerekend kunnen worden, dit in duidelijke bewoordingen hebben verboden. En ik verwijs darmee met name naar de uitspraak van Imaam Maalik, moge Allaah hem genadig zijn, die reeds is geplaatst door zuster Mnyrtarella.


Citaat door Thichith-:

Ik vind dat je hier een goed punt maakt!!
Shaykh al-Albaani, moge Allaah hem genadig zijn, is ook slechts een mens [zoals ik hierboven al heb gezegd, mensen kunnen ook fouten maken]!
Dit is slechts een mening/fatawa van de shaykh. Maar waar is het bewijs uit de Qoraan en sunnah?
Er zijn andere shuyukh die een fatawa geven mbt dit onderwerp, waarom word van hen dit dan niet aangenomen? Waarom worden de dingen die hen goed uitkomen er tussen uit gepakt?

Er staat nergens in de Qoraan en in de sunnah dat je jezelf selefie moet noemen!!!
Dit is iets wat later door een mens is toegevoegt en niet door Allaah of door de Profeet !!
Dat zou jezelf selefie noemen toch juist bida3 zijn??

15-01-2011, 23:56

Citaat door Sabrun_Jameel:
Ik denk dat je hier niet teveel over moet nadenken want als je dat doet, dan word je geestelijk ziek, net zoals sommigen van hen.

Kijk eens voor de gein op één van hun sites en dan zul je zien dat ze elkaars vlees ook niet sparen... Van scheldpartijen tot Tabdee´, Tafseeq en zelfs Takfeer. Het is gewoon te triest voor woorden.

Als je even uit de pas loopt of een privégeschil hebt met één van hen, dan kan het zomaar zijn dat je de volgende dag een audio aantreft waarbij jij en jouw leerlingen worden versleten voor idioten of hizbiyyeen.

La hawla wa la quwatta illa billaah!
En dan beweren dat ze het pad van de Salaaf ul Saalih volgen. Zij zouden zich nooit zo gedragen!! Zij zouden elkaar op de beste wijze adviseren!

Er was 1 zuster, toen zij hoorde dat ik mijzelf geen selefia wilde noemen, mij behandelde alsof zij hoorde dat ik ongelovig was geworden sub7anAllaah.

15-01-2011, 23:57

Citaat door Thichith-:
Hmmm, ik zat er toennet nog even over na te denken.
Wat ik mij dus afvraag:

Als een selefie geleerde een fout maakt wat niet volgens de sunnah is. Dan is deze geleerde gelijk geen selefie meer. Deze geleerde word als onbetrouwbaar bestempelt, khawaaridj, alhloel bida3 etcetc.. Er mag dan ook absoluut geen kennis meer van deze geleerde worden aangenomen!

Laten we niet vergeten dat geleerden net als wij slechts mensen zijn en fouten kunnen maken. Fouten die we later kunnen verbeteren. Als wij iemand een fout zien maken die niet volgends de sunnah is, dan kunnen wij diegene erover informeren zonder diegene direct als alhloel bida3 te bestempelen. Je kunt diegene nasee7a geven en diegene kan zichzelf verbeteren. Ookal verbeterd deze geleerde zijn fout, volgenss de salafisten is deze geleerde echter nog steeds onbetrouwbaar.

Nu even tot mijn punt te komen wat ik dus niet begrijp van dit alles. Ook salafisten zijn mensen. Mensen die fouten kunnen maken, deze kunnen vebeteren etc.etc. Als een salafist een fout maakt, waartoe word deze dan bestempeld? Kan een van de salafisten onder ons dit misschien verduidelijken voor mij?

Is deze persoon ook onbetrouwbaar? Kunnen we ook geen kennis over en weer delen met deze persoon? Is deze persoon ook geen selefie meer?
Salafisten zijn zoals ik al zei ook mensen die fouten maken. Je kan mij niet wijsmaken dat degenen die zichzelf selefie noemen nooit een fout maken die niet volgens de sunnah is. Maar deze mensen worden nog wel als salafist beschouwd!!! Sub7anAllaah.
Waarom word er onderscheid gemaakt tussen de selefiegeleerden en de salafisten?


als een geleerde een fout maakt in aqeedah, dan wordt hij geadviseerd, als hij openlijk deze fout toegeeft en dus ook zichzelf corrigeert, dan is er niets aan de hand.
om een voorbeeld te geven, als een geleerde ineens komt met de uitspraak Allaah is niet in de hemelen, maar overal, hij wordt vervolgens geadviseerd en hij komt terug op dit punt en zegt ik heb het fout, Allaah is wel in de hemelen, dan is het helemaal oke, maar blijft hij bij het punt dat Allaah overal is, dan maakt hij een grote fout, en dan dient men geen kennis van hem te nemen.

16-01-2011, 11:16
Het klopt niet wat jij zegt. De Profeet, vrede zij met hem, heeft in zijn tijd al gewaarschuwd voor opsplitsingen in sekten in verschillende Ahaadeeth. Hij heeft zelfs de man aangewezen waaruit de Khawaarij zouden voortkomen.

De Profeet, vrede zij met hem, was bij wijze van spreken nog maar net overleden toen een groep opstond die ´Ali, moge Allaah tevreden over hem zijn, als god vereerde, wal-´iyaadu bi-Allaah. Er waren al Sabaa´iyyah (volgelingen van Ibn Sabaa&acute en Khawaarij en dit allemaal in de tijden van Al-Khulafaa´ Ar-Raashideen en niemand van de Sahaabah of de Taabi´een zag om die reden noodzaak om zich een andere naam te geven dan de naam die zij van Allaah hadden gekregen: Moslims.

Nogmaals, als iedereen zich een andere naam geeft, dan is de noodzaak er nog minder naar om jezelf een andere naam te geven dan de oorspronkelijke benaming die toch door niemand van de dwalende groeperingen wordt gebruikt.

Jullie vragen Ahl Adh-Dhikr bij wat jullie wel en niet weten, subhaan Allaah. Je weet toch hoe Allaah jou genoemd heeft? Waarom ga je dan bij Imaam Al-Albaani vragen om een andere naam? Als het maar bij namen bleef maar helaas, het gaat veel verder.

Is Imaam Ibnu ´Uthaymeen, moge Allaah hem vergeven en genadig zijn, geen betrouwbare Geleerde meer? Of staat hij ook op de zwarte lijst en heeft hij de Salafiyyah ook grote schade toegebracht zoals Shaykh Ibn Baaz dat heeft gedaan volgens jullie Rabee´ Al-Madkhali? Je hebt zelf de video kunnen aanschouwen dus waarom vraag je naar iets wat hier al staat?


Citaat door OemTasakourt:
Het was ook niet nodig in die tijd om je zelf selafie te noemen. Tijdens het leven van Mohamed Saala Allah wa Aleihie wa salaam bevond iedereen zich op het pad van ahloe soenna wa djaama3a ze waren verre van de sektes en opsplitsingen die er hedendaags zijn. Dus waarom zouden ze zich dan selafie noemen? Naar welke selaf refereren ze dan gezien zij de selaf zijn?

Vraag Ahloe Dikr indien jullie het niet weten! Ik zie veel meningen maar geen een fatwa van een betrouwbare geleerden die zegt dat het niet toegestaan is om je zelf selafie te noemen? Kom met 1 betrouwbare geleerde!

16-01-2011, 12:31


Het is een etiket, welke staat voor een groepering, die met name een literalistische benadering van de islam prefereert. Zij vinden dat de vroege generaties op deze manier de islam begrepen en dus hebben zij naam en methode aan elkaar gelinked. Een contextuele benadering daar heeft men het niet zo mee.

16-01-2011, 12:33

Citaat door Mnyrtarella:
Baraka Allahu feeki Shaykh Ibn Baaz had ook handel met Israël toegestaan.

Mooi! Graag nog een onderbouwde reactie en de discussie kan weer voort worden gezet.



16-01-2011, 12:34
Nemesis030..







Effe de topic volgen...

Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24