Bekijk volle/desktop versie : ramadan gerechten



Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17

12-08-2010, 13:05

Citaat door Mi_Is_Si_Moi:
Noti

Ps: wat is kouzina fusion ofzo?


Iemand?

12-08-2010, 13:05



Citaat door Mi_Is_Si_Moi:
Noti

Ps: wat is kouzina fusion ofzo?


Iemand?

12-08-2010, 13:08
Ik maaak vandaaag Rgayef/Mssemen met spinazie en feta kaas!! zooo zin in!!

En bladerdeeg hapjes met stukjes kip en room !

12-08-2010, 13:09

Citaat door Mi_Is_Si_Moi:
Iemand?



Een cousine forum eerruug leeeuk!

12-08-2010, 14:30



Citaat door Sabrun_Jameel:
Vind je niet dat je een tikkeltje emotioneel reageert?


Eerder gefrusteerd.....

12-08-2010, 14:48

Citaat door LeSoleil:
@ Ambreen voor Baghrir moet je toch een goede koekenpan hebben, anders krijg je die mooie gaten er niet in. Of niet?



moet het beslag nou dik of ff dun als de nl pannekoek

ze lukken bij mijn niet

12-08-2010, 14:54
Vandaag doe ik niks.. Ga bij mijn schoonmoeder eten

12-08-2010, 14:55

Citaat door Ambreen:

300 gr bloem
1 eetlepel droge gist
3 eetlepels suiker
snufje zout
ongeveer 150 ml melk die je ff warm maakt en hierin laat je1 eetlepel boter smelten...........

Je mengt eerst de droge ingr. en maakt met de melk/boter een soepel deeg.

1 uur laten rijzen.

bbr maken...........dit is net genoeg voor je deeg!
125 ml melk
1 eidooier
1 eetlepel suiker
2 theelepels maizena

Melk aan de kook brengen, een beetje apart houden om de maizena, eidooier en suiker in te mengen.
Als de melk kookt haal je de pan even van het vuur en doe je het suikermengsel erbij........terug op het vuur en blijven roeren tot het indikt ( ongeveer 3 min)

Je deeg uitrollen tot een lap en hierop de bbr uitsmeren........strooi hierop je rozijntjes die je ff hebt laten wellen in heet water.
Rol je deeg strak op en zet ff in de vriezer tot ie harder wordt zo kan je die beter snijden..........tip van Noha
Na een 5 min snijdt je deze in rollen van ongeveer 3 cm en leg je die op bakpapier........nogmaals laten rijzen voor een 45 min en bakken op 180 graden gedurende 15 min..........pas op ze worden snel gaar en bruin!!

Besmeer ze warm met nappage.............ik heb na de foto de helft in cocos gerold was echt hééééérlijk!!!



Sorry, misschien een domme vraag, maar wat is nappage?

En is het ook mogelijk om in plaatst van de bbr banketbakkersroom te gebruiken?

12-08-2010, 15:09
ambreen die zien er super lekker uit.

12-08-2010, 15:14

Citaat door lella_amina:
Sorry, misschien een domme vraag, maar wat is nappage?

En is het ook mogelijk om in plaatst van de bbr banketbakkersroom te gebruiken?


je kan het gebruiken bijv bij vlaaien/vruchtengebak of gewoon koekjes ermee te besmeren om een glanzende laagje te krijgen
het is meer voor de versiering bedoeld en de glans


bbr is banketbakkersroom

12-08-2010, 15:14
Ideale topic

12-08-2010, 15:27

Citaat door Dounyaaa:
je kan het gebruiken bijv bij vlaaien/vruchtengebak of gewoon koekjes ermee te besmeren om een glanzende laagje te krijgen
het is meer voor de versiering bedoeld en de glans


bbr is banketbakkersroom



hahaha, ik voel me nu echt dom. Maar wat ik bedoel is, je kan toch ook bbr als poeder kopen en water bij toevoegen?

12-08-2010, 15:27


Zitten heerlijke recepten tussen.. Ga zo door!

12-08-2010, 15:55
Ik ben geen keukenprinses maar ga toch wat uitproberen

12-08-2010, 16:02
Ik ga vandaag dit recept uitproberen. Ik ga geen crème fraîche gebruiken. Slagroom vind ik lekkerder.


eierenkoeken gevuld met creamfraich.


benodigdheden.
xeierkoeken
xcreamfraich
x volle mellk
x kokos.

bereiding

pak een eierkoek en doe er 1 eetlepel cream fraich op leg er dan een andere eierkoek op.( zien eerst foto).
dompel dat de eierkoek in een kom met vollemelk,en haal hem er gelijk uit.
bestrooie het dan met kokos de boven en onderkant.
en snij het dan in vier stukken.
en laat het goed rusten.ze zijn snel en makkelijk te maken.

Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17