Citaat door Ambreen:
300 gr bloem
1 eetlepel droge gist
3 eetlepels suiker
snufje zout
ongeveer 150 ml melk die je ff warm maakt en hierin laat je1 eetlepel boter smelten...........
Je mengt eerst de droge ingr. en maakt met de melk/boter een soepel deeg.
1 uur laten rijzen.
bbr maken...........dit is net genoeg voor je deeg!
125 ml melk
1 eidooier
1 eetlepel suiker
2 theelepels maizena
Melk aan de kook brengen, een beetje apart houden om de maizena, eidooier en suiker in te mengen.
Als de melk kookt haal je de pan even van het vuur en doe je het suikermengsel erbij........terug op het vuur en blijven roeren tot het indikt ( ongeveer 3 min)
Je deeg uitrollen tot een lap en hierop de bbr uitsmeren........strooi hierop je rozijntjes die je ff hebt laten wellen in heet water.
Rol je deeg strak op en zet ff in de vriezer tot ie harder wordt zo kan je die beter snijden..........tip van Noha
Na een 5 min snijdt je deze in rollen van ongeveer 3 cm en leg je die op bakpapier........nogmaals laten rijzen voor een 45 min en bakken op 180 graden gedurende 15 min..........pas op ze worden snel gaar en bruin!!
Besmeer ze warm met nappage.............ik heb na de foto de helft in cocos gerold was echt hééééérlijk!!!
Sorry, misschien een domme vraag, maar wat is nappage?
En is het ook mogelijk om in plaatst van de bbr banketbakkersroom te gebruiken?