Bekijk volle/desktop versie : Traditionele harrira lukt me maar niet om te maken.



Pagina's : [1] 2 3

10-07-2009, 18:59
Ik heb echt van alles geprobeerd maar het lukt me niet de echte harrira te maken.

Kan iemand mij aub het recept geven, maar dan ook met ongeveer hoeveel kruiden je derin doet en hoeveel kraves en water etc.

Please help me!

11-07-2009, 00:39


helemaal niemand?

11-07-2009, 11:21
Mijn recept lukt altijd alhamdoulilah, hoop dat het bij jou ook lukt

Benodigdheden

2 blikjes tomatenpuree van 140 gr.
1 bosje krafas (selderie)
1 bosje kosbor (koriander)
2 uien
halve theelp. saffraan
halve theelp. kaneelpoeder
halve theelp. gemberpoeder
halve theelp. kerriepoeder
1 theelp. peper, ik gebruik altijd zwarte peper maar dat is nou maar net wat je zelf lekker vindt
1 theelp. zonnebloemolie
1 eetlp. zout
1 eetlp. smin (ranzige boter)
1 theeglas kleine linzen
handje kikkererwten, een nachtje geweekt en eventueel gepeld
klein stukje vlees en een soepbot
4 eetlepels bloem + water om een papje te maken
2 eieren

Bereidingswijze

Hak de uien, kosbor en krafaas in de keukenmachine fijn en doe dit samen met de kruiden, de tomatenpuree en het vlees in de pan en roer het door.
Doe hierbij dan ongeveer 3 liter water en roer het goed door en zet het op het vuur.
Zodra het kookt voeg je de kikkererwten bij en laat de harira ongeveer een uur koken op laag vuur.
Dan voeg je de linzen erbij en laat het nog een half uurtje verder koken.
Maak van de bloem een papje zonder klontjes en doe deze al roerend in de pan, laat het dan nog een half uurtje koken maar blijf af en toe roeren anders zakt de bloem naar de bodem en brand het aan!
Dan kluts je de eieren, haalt de pan van het vuur en giet het eimengsel al roerend in de pan harira.
Dan is je harira klaar en kun je hem opdienen, besaha ou raha

11-07-2009, 12:45

Citaat door Maroc-Butterfly:
Mijn recept lukt altijd alhamdoulilah, hoop dat het bij jou ook lukt

Benodigdheden

2 blikjes tomatenpuree van 140 gr.
1 bosje krafas (selderie)
1 bosje kosbor (koriander)
2 uien
halve theelp. saffraan
halve theelp. kaneelpoeder
halve theelp. gemberpoeder
halve theelp. kerriepoeder
1 theelp. peper, ik gebruik altijd zwarte peper maar dat is nou maar net wat je zelf lekker vindt
1 theelp. zonnebloemolie
1 eetlp. zout
1 eetlp. smin (ranzige boter)
1 theeglas kleine linzen
handje kikkererwten, een nachtje geweekt en eventueel gepeld
klein stukje vlees en een soepbot
4 eetlepels bloem + water om een papje te maken
2 eieren

Bereidingswijze

Hak de uien, kosbor en krafaas in de keukenmachine fijn en doe dit samen met de kruiden, de tomatenpuree en het vlees in de pan en roer het door.
Doe hierbij dan ongeveer 3 liter water en roer het goed door en zet het op het vuur.
Zodra het kookt voeg je de kikkererwten bij en laat de harira ongeveer een uur koken op laag vuur.
Dan voeg je de linzen erbij en laat het nog een half uurtje verder koken.
Maak van de bloem een papje zonder klontjes en doe deze al roerend in de pan, laat het dan nog een half uurtje koken maar blijf af en toe roeren anders zakt de bloem naar de bodem en brand het aan!
Dan kluts je de eieren, haalt de pan van het vuur en giet het eimengsel al roerend in de pan harira.
Dan is je harira klaar en kun je hem opdienen, besaha ou raha


je bent de vermicelli vergeten en het papje moet je er pas in doen als het vlees en al toch gekookt is?

11-07-2009, 12:48


Ik doe er geen vermecelli in hbiba en het papje gaat er toch in als het vlees al gekookt is, de harira moet daarna nog maar een half uurtje om de bloem te garen

11-07-2009, 12:52

Citaat door Maroc-Butterfly:
Ik doe er geen vermecelli in hbiba en het papje gaat er toch in als het vlees al gekookt is, de harira moet daarna nog maar een half uurtje om de bloem te garen



oh zo ik snap het mijn moeder doet er altijd vermicelli in en dat doet ze nadat ze dat papje heeft gemaakt anders gaat alles aan elkaar plakken

11-07-2009, 12:53
Klopt inderdaad sweety, maar ik houd niet van vermecelli dus laat ik die eruit

11-07-2009, 13:04
Ik ben er ook mee lopen hoor

11-07-2009, 18:23
ik gebruik enkel

blikje gepelde tomaten (mixen in blender je kan ook verse tomaten gebruiken)
gemberpoeder
zwarte peper
zout
blokje knorr (rund)
halve thl. smin
bleekselderij in stukjes
1 ui in stukjes
handje hommos
handje le3des

11-07-2009, 23:05
Ik maak het meestal met kip!
Recept heb ik van de moeder van een vriendin van mij.

Kipfilet in kleine stukjes, even bakken en dan 1 gesnipperde kleine ui erbij
Linzen even koken en afspoelen. Linzen samen met de kikkerwten (kant en klaar uit glazen pot) bij de kip en ui.

In de blender een blik gepelde tomaten, 1 teentje knoflook, koriander en peterselie. Dit mengsel ook erbij doen

Water toevoegen en een bouillonblokje
Zakje soepgroente erbij (hier zit ook selderij in)
Kruiden; zout, peper, gember, kaneel, komijn, saffraan, aromat.
Lekker een uurtje laten pruttelen!
Dan het bloemprutje erbij en nog 20 - 30 min pruttelen.

Deze harira is een beetje anders dan anders, maar erg lekker!

wassalaam,
zonnetje

11-07-2009, 23:08

Citaat door Maroc-Butterfly:
Mijn recept lukt altijd alhamdoulilah, hoop dat het bij jou ook lukt

Benodigdheden

2 blikjes tomatenpuree van 140 gr.
1 bosje krafas (selderie)
1 bosje kosbor (koriander)
2 uien
halve theelp. saffraan
halve theelp. kaneelpoeder
halve theelp. gemberpoeder
halve theelp. kerriepoeder
1 theelp. peper, ik gebruik altijd zwarte peper maar dat is nou maar net wat je zelf lekker vindt
1 theelp. zonnebloemolie
1 eetlp. zout
1 eetlp. smin (ranzige boter)
1 theeglas kleine linzen
handje kikkererwten, een nachtje geweekt en eventueel gepeld
klein stukje vlees en een soepbot
4 eetlepels bloem + water om een papje te maken
2 eieren

Bereidingswijze

Hak de uien, kosbor en krafaas in de keukenmachine fijn en doe dit samen met de kruiden, de tomatenpuree en het vlees in de pan en roer het door.
Doe hierbij dan ongeveer 3 liter water en roer het goed door en zet het op het vuur.
Zodra het kookt voeg je de kikkererwten bij en laat de harira ongeveer een uur koken op laag vuur.
Dan voeg je de linzen erbij en laat het nog een half uurtje verder koken.
Maak van de bloem een papje zonder klontjes en doe deze al roerend in de pan, laat het dan nog een half uurtje koken maar blijf af en toe roeren anders zakt de bloem naar de bodem en brand het aan!
Dan kluts je de eieren, haalt de pan van het vuur en giet het eimengsel al roerend in de pan harira.
Dan is je harira klaar en kun je hem opdienen, besaha ou raha


Gebruik je geen verse tomaten? Dat soort toch in harrira?

En hoeveel eetlepel gesneden kraves gebruik je ongeveer?

12-07-2009, 00:11

Citaat door Maroc-Butterfly:
Mijn recept lukt altijd alhamdoulilah, hoop dat het bij jou ook lukt

Benodigdheden

2 blikjes tomatenpuree van 140 gr.
1 bosje krafas (selderie)
1 bosje kosbor (koriander)
2 uien
halve theelp. saffraan
halve theelp. kaneelpoeder
halve theelp. gemberpoeder
halve theelp. kerriepoeder
1 theelp. peper, ik gebruik altijd zwarte peper maar dat is nou maar net wat je zelf lekker vindt
1 theelp. zonnebloemolie
1 eetlp. zout
1 eetlp. smin (ranzige boter)
1 theeglas kleine linzen
handje kikkererwten, een nachtje geweekt en eventueel gepeld
klein stukje vlees en een soepbot
4 eetlepels bloem + water om een papje te maken
2 eieren

Bereidingswijze

Hak de uien, kosbor en krafaas in de keukenmachine fijn en doe dit samen met de kruiden, de tomatenpuree en het vlees in de pan en roer het door.
Doe hierbij dan ongeveer 3 liter water en roer het goed door en zet het op het vuur.
Zodra het kookt voeg je de kikkererwten bij en laat de harira ongeveer een uur koken op laag vuur.
Dan voeg je de linzen erbij en laat het nog een half uurtje verder koken.
Maak van de bloem een papje zonder klontjes en doe deze al roerend in de pan, laat het dan nog een half uurtje koken maar blijf af en toe roeren anders zakt de bloem naar de bodem en brand het aan!
Dan kluts je de eieren, haalt de pan van het vuur en giet het eimengsel al roerend in de pan harira.
Dan is je harira klaar en kun je hem opdienen, besaha ou raha



ik maak het normaal anders, en heb et vandaag op jou manier gedaan.. en raad eens het was veel lekkerder dan normaal

ik heb het opgeslagen hihi was lekker hoorrrr

12-07-2009, 10:52


misschien een domme vraag maar hoe zien linzen eruit? waar je bisara mee maakt of ledes?

12-07-2009, 11:13

Citaat door Laatmemetrust:
Gebruik je geen verse tomaten? Dat soort toch in harrira?
En hoeveel eetlepel gesneden kraves gebruik je ongeveer?


Nope, alleen blikjes tomatenpuree
En van de krafaas doe ik een heel bosje wat je bij de marokaan of turk koopt.


Citaat door KHouVanA:
ik maak het normaal anders, en heb et vandaag op jou manier gedaan.. en raad eens het was veel lekkerder dan normaal
ik heb het opgeslagen hihi was lekker hoorrrr


Blij om te horen hbiba, hoop dat je er veel plezier van hebt in de Ramadan


Citaat door mercitje:
misschien een domme vraag maar hoe zien linzen eruit? waar je bisara mee maakt of ledes?


Domme vragen bestaan niet lieverd en linzen zijn l3edes, dus niet die van de bisara

12-07-2009, 13:12
wat dachten jullie van laurierblad.. dat maakt het nog lekkerder!

Pagina's : [1] 2 3