Mijn recept lukt altijd alhamdoulilah, hoop dat het bij jou ook lukt
Benodigdheden
2 blikjes tomatenpuree van 140 gr.
1 bosje krafas (selderie)
1 bosje kosbor (koriander)
2 uien
halve theelp. saffraan
halve theelp. kaneelpoeder
halve theelp. gemberpoeder
halve theelp. kerriepoeder
1 theelp. peper, ik gebruik altijd zwarte peper maar dat is nou maar net wat je zelf lekker vindt
1 theelp. zonnebloemolie
1 eetlp. zout
1 eetlp. smin (ranzige boter)
1 theeglas kleine linzen
handje kikkererwten, een nachtje geweekt en eventueel gepeld
klein stukje vlees en een soepbot
4 eetlepels bloem + water om een papje te maken
2 eieren
Bereidingswijze
Hak de uien, kosbor en krafaas in de keukenmachine fijn en doe dit samen met de kruiden, de tomatenpuree en het vlees in de pan en roer het door.
Doe hierbij dan ongeveer 3 liter water en roer het goed door en zet het op het vuur.
Zodra het kookt voeg je de kikkererwten bij en laat de harira ongeveer een uur koken op laag vuur.
Dan voeg je de linzen erbij en laat het nog een half uurtje verder koken.
Maak van de bloem een papje zonder klontjes en doe deze al roerend in de pan, laat het dan nog een half uurtje koken maar blijf af en toe roeren anders zakt de bloem naar de bodem en brand het aan!
Dan kluts je de eieren, haalt de pan van het vuur en giet het eimengsel al roerend in de pan harira.
Dan is je harira klaar en kun je hem opdienen, besaha ou raha