Benodigheden:
1 senseokopje olie
1 senseokopje suiker
1 senseo kopje melk
1 vanille suiker
citroenrasp van 1 citroen
1 bakpoeder
1/2 blokje verse gist ( 20 gram)
zout voor bij de aardappels
bloem
jam en kokos of gemalen amandelen
kook de aardappels in weinig water met het zout, pureer het daarna met de melk
haal het door een zeef heen zo krijg je geen harde stukjes in het deeg.
voeg nu de rest van de ingredienten toe. en bloem tot dat je een samenhangend deeg hebt, laat het rusten voor 15 minuten,
vorm er bolletjes van ter grote van een ei en leg ze op een met olie ingesmeerde dienblad
rol de bolletjes uit
rol ze dan weer zo dat je een staafje krijgt, zie foto.
laat ze nu een uur rijzen, en bak ze op 200 graden voor ongeveer 15 a 20 minuten tot dat ze goudbruin zijn.
jam in een steelpannetje warm maken zodat hij iets verdunt, smeer de broodjes in met de jam en bestrooi ze met kokos of gemalen amandelen, wat je zelf het lekkers vind.
Recept is van Riannah.