Bekijk volle/desktop versie : - Smoothies



05-07-2009, 14:23
Tropisch vruchtensapje

- Eén mango
- Eén banaan
- Twee appels
- Eén perssinaasappel
- Twee passievruchten

Als eerste schil je de mango, pel je de banaan en was je de appels. Dan snijdt je de drie vruchten in stukjes. Doe de mango en de banaan in een blender en pureer ze. Pers de sap uit de appels én uit de sinaasappels en voeg de twee sapjes toe aan het mengsel van de banaan en de mango. Doe het sapje nogmaals kort in de blender.Halveer vervolgens de passievruchten en lepel ze leeg. Verdeel het sapje over twee glazen en roer het vruchtvlees van de passievruchten er doorheen.

Exotisch vruchtensapje

- Een halve ananas
- Eén mango
- Eén kiwi
- Twee perssinaasappels

Schil alle drie de vruchten en verwijder bij de mango de pit. Snijd de vruchten in stukjes en pureer ze in een blender. Pers de twee sinaasappels uit en voeg het sap toe aan het gepureerde mengsel. Doe het mengsel kort in de blender.

Fruit smoothie

- ½ kopje vanille- of aardbeienyoghurt
- ¼ kopje melk
- ¼ kopje sinaasappelsap
- Eén handvol aardbeien
- Vier sneden meloen
- Eén kiwi

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender en mix het door elkaar. Klaar!

Tips

- Als je je smoothie extra koud wilt hebben, kun je het beste ingevroren fruit gebruiken. Zorg ervoor dat je grote stukken fruit eerst in stukjes snijdt voordat ze de vriezer ingaan. Zo kun je het fruit uit de vriezer meteen in de blender doen.

- Vind je je sapje of smoothie te dik? Voeg er dan wat meer sap, water, melk of ijsblokjes aan toe.

- Wil je écht gezond bezig zijn, dan kun je sommige ingrediënten van de smoothies vervangen door anderen. Kies bijvoorbeeld niet voor gewone melk, maar voor sojamelk. Of gebruik yoghurtijs in plaats van roomijs.

- Als je je sapje of smoothie eventjes in koelkast zet, kunnen ze van kleur veranderen. Dit is niet erg. Vaak is flink roeren al genoeg of anders doe je het sapje of de smoothie eventjes terug in blender.