Citaat door zina_hbiba:oh zo, wat ik zou maken is gewoon je weet wel de marinade van de kip uit en peterselie enz daar de kippen mee insmeren en in de pan doen met water. zodra de kip gekookt is wil ik hem in de oven doen.
dus dat mengsel van suiker en honing moet ik dat bij de marinade doen in het begin of appart en daarmee de kip in smeren
en als ik het in de marinade doe in het begin smaakt de saus dan niet zoet omdat ik er zitoen bij wil doen later. maar nog bedankt voor het antwoorden
Ik kook gewoon me kip eerst half gaar met een bouillonblokje, dan laat ik uitlekken maak in een kop de marinade klaar en dan smeer ik pas in, als je kruiden in het water doet doet het niet zoveel af versta je, kan beter naderhand goed ermee insmeren
olie
knoflook
uitje
paprikapoeder
komijn
sambal mespunt
peper en zout
saffraan
gember
dan honing of bruine suiker erin oplossen
daarmee insmeren voor ze de oven ingaat en zo meerdere keren, je kan in je braadslee een klontje boter doen.