Bekijk volle/desktop versie : Wilieeeee ik moet kip rollade maken!



04-07-2009, 17:40
Heleeppppp Ik moet kip rollade maken, weet bij mijn god niet hoe
Moet je dan een soort file daarvoor kopen of zo ? Ik heb wel kippen in de vrieskast, moet ik al die botten er uit halen , en uitrekken en vullen, en dan oprollen met een touwtje er om heen? hoe maak je het, en met wat voor vlees

04-07-2009, 17:56


!!!uppe!!!!

04-07-2009, 18:19
Waarom moeten?

Klik op de topic Recepten uit Marokko (eerste pagina), zij heeft een recept van kiprollade!

04-07-2009, 21:50
niemand die helpt bazzzz

04-07-2009, 21:51



Citaat door ProtectedPearl:
Waarom moeten?

Klik op de topic Recepten uit Marokko (eerste pagina), zij heeft een recept van kiprollade!

Thanksxxxxx

05-07-2009, 13:04
gewoon met kipfile... je moet dat wat 'stampen' zodat het platter wordt en sneller gaar.... je doet dit tussen een theedoek of tussen een zak ofzo... waarmee wil je het vullen?

05-07-2009, 13:13
Kiproulade





Ik heb dus nadat ik die kip ontbeent heb de vulling als volgt klaargemaakt:


1 ui fijn gesneden dit in een beetje olie samen gebakken met de lqansaa en de hartjes(in kleine stukjes gesneden) van de kip.
Deze heb ik gekruid met knoflook,zwartepeper,een beetje sambal,gember en wat kipkruiden.
Daarna de champignons erbij gedaan samen met de peterselie en de klein gesneden kiplevertjes......op het laatst de olijven erbij gedaan.

Dan de mihoen appart laten koken dit fijn snijden en erbij doen.

Dan de kip platslaan( eerts plasticfolie opleggen) dan een mixje maken van fijn geraspte ui,knoflook,kipkruiden,zwarte peper olie en wat zout,hiermee de kip in smeren en dan vullen met het mengsel.
Dan strak oprollen dmv een touw vastmaken.
dit even in een schaal boven het vuur aan alle kanten braden,daarna stop je het in de oven(de schaal dan bedekken met folie).

In het vocht dat je overgehouden hebt doe je 1ui bakken dan de rest van de levertjes,lqansaa en de hartjes bakken dit weer klein beetje kruiden en wat water toevoegen en verder laten koken totdat de lqansaa gekookt is.
OP het laatst de olijven erbij doen.

Als de rolade gaar is dit in een bord plaatsen met de saus eromheen.

Recept is van Ayaat.