Bekijk volle/desktop versie : Medfouna Recept



27-06-2009, 18:35
Wie heeft een goeie respect voor me pleaseeeeeeeeeeeee.. ik heb wil het zo graag maken

27-06-2009, 20:26


Seffa kun je bereiden met kip dat is seffa metfouna, maar je kunt de kip ook weglaten, dan kun je het gewoon seffa noemen.

Benodigdheden:
- 1 kip in stukjes gesneden, zonder vel
- 1 pak vermicelli nestjes
- 2 grote uien, fijngesneden
- 4 teentjes knoflook, geraspt
- samen een ½ bosje kosbar (koriander) en ma3gnoes (peterselie.)
- ½ tl gember
- 1 tl zwarte peper
- ½ tl witte peper
- ½ tl za3franpoeder
- 1 tl za3fran el7or
- 1 tl kaneel
- 1 tl smen
- 3 tl suiker
- zout naar smaak

Bereiding:
Doe de couscousstomer op het fornuis en laat het water koken, vet de stomer met olie in, en als het water begint te koken doe je de gebroken vermicellinestjes erin. Je moet de vermicelli niet al te fijn breken, dus er moeten lange sliertjes tussen zitten. En dat laat je op z’n gemak stomen. Intussen ga je de kip klaarmaken. Je doet de kip in een pan met een flinke scheut olie en je doet alle ingrediënten in 1x erin. Dat schep je goed samen met elkaar en je doet er een ½ Marokkaans theeglaasje water bij, en dat laat je op een zacht pitje sudderen en gaar worden. Proef natuurlijk wel of er genoeg zout inzit. Als het gaar is dan heb je alleen maar die kip en het saus in de pan. Dus goed inlaten koken. Dan haal je die vermicelli van de stomer, doe je het in een kom, je maakt het los, doe er een paar druppeltjes olie overheen en doe het dan weer terug in de stomer voor ongeveer 20 minuten. Daarna doe je de vermicelli in een bak, en je giet het water wat in de couscouspan zat over de vermicelli heen. Dit roer je heel zachtjes door elkaar heen, en dan haal je voorzichtig de vermicelli uit het water. Doe het in een kom en dan doe je er een klein beetje olie in, meng die olie goed door de vermicelli en dan doe je er een klontje echte boter bij, van ongeveer 50 gram. Meng dit door de vermicelli met een paar el suiker en een beetje zout naar smaak toe. Nu is de vermicelli klaar om het op een bord op te scheppen. Wil je de vermicelli als gewoon seffa eten zonder kip, dan maak je het mooi bol op een bord, en versiert het dan met kaneel en poedersuiker.
Doe je er kip tussen, dan doe je een laagje vermicelli op het bord, dan leg je de kipstukken netjes op de vermicelli met de uienmengsel dat je nog in de pan hebt, zonder olie. Doe dan de rest van de vermicelli eroverheen, nu zit de kip helemaal begraven, in de vermicelli. Seffa metfoena.En ook dit versier je met kaneel en poedersuiker, en als je wilt kun je er ook gehakte gebakken amandelen overheen strooien.

Recept is van KP.

01-07-2009, 17:15
Thanks meid, ik ga het zeker uitproberen..