Bekijk volle/desktop versie : nasiballen



23-06-2009, 18:00
wie kan mij helpen met het recept van nasiballen please zo snel mogelijk.

23-06-2009, 18:39


aub meid, recept is van RachidaMoslima, is een prima recept ik heb er al verschillende uitgeprobeerd en ga steeds naar dit terug.

500 gr. gehakt
300 gr. rijst
beetje doperwten
1 of 2 wortels (geraspt)
1 grote ui
paprika rode
peterselie
lente ui
prei
als je wilt kan je ook mais erin doen
nasikruiden

xkook de rijst apart in water en de doperwerten ook
xdoe een beetje olie in een pannetje doe daar in gehakt laat het los braden
xsnij de ui in snippers voeg het bij de gehakt toe
xna 8-10 min. voeg je de rest van de ingr. toe en ook de nasikruiden en rijst etc.
xlaat het ff op laag vuur door koken
xlaat het goed afkoelen
xvorm het in grote of kleine bolletjes
xrol het in losgeklopte eieren en dan in de paneermeel herhaal dit 2-3x zodat het niet uit elkaar arst tijden het bakken
xje kan ze zo invriezen of je gaat ze gelijk bakken in olie

23-06-2009, 19:12
Deze is ook van iemand (weet niet meer wie). Maar het is volgens mij bijna hetzelfde als hierboven...


Nasiballen

500 gr. gehakt
1 kommetje gekookte rijst (gebroken)
beetje doperwten
1 of 2 wortels (geraspt)
1 grote ui
paprika rode en orange
peterselie
lente ui
prei
als je wilt kan je ook mais erin doen
nasikruiden

xkook de rijst apart in water en de doperwerten ook
xdoe een beetje olie in een pannetje doe daar in gehakt laat het los braden
xsnij de ui in snippers voeg het bij de gehakt toe
xna 8-10 min. voeg je de rest van de ingr. toe en ook de nasikruiden en rijst etc.
xlaat het ff op laag vuur door koken
xlaat het goed afkoelen
xvorm het in grote of kleine bolletjes
xrol het in losgeklopte eieren en dan in de paneermeel herhaal dit 2-3x zodat het niet uit elkaar barst tijdens het bakken
xje kan ze zo invriezen of je gaat ze gelijk bakken in de olie

23-06-2009, 19:17

Citaat door Alaina_1985:
Deze is ook van iemand (weet niet meer wie). Maar het is volgens mij bijna hetzelfde als hierboven...


Nasiballen

500 gr. gehakt
1 kommetje gekookte rijst (gebroken)
beetje doperwten
1 of 2 wortels (geraspt)
1 grote ui
paprika rode en orange
peterselie
lente ui
prei
als je wilt kan je ook mais erin doen
nasikruiden

xkook de rijst apart in water en de doperwerten ook
xdoe een beetje olie in een pannetje doe daar in gehakt laat het los braden
xsnij de ui in snippers voeg het bij de gehakt toe
xna 8-10 min. voeg je de rest van de ingr. toe en ook de nasikruiden en rijst etc.
xlaat het ff op laag vuur door koken
xlaat het goed afkoelen
xvorm het in grote of kleine bolletjes
xrol het in losgeklopte eieren en dan in de paneermeel herhaal dit 2-3x zodat het niet uit elkaar barst tijdens het bakken
xje kan ze zo invriezen of je gaat ze gelijk bakken in de olie


Ja idd ik denk dat het hetzelfde is meid.

23-06-2009, 19:49


heeft iemand een foto daarvan...

23-06-2009, 20:03

Citaat door laghmaniGirl:
heeft iemand een foto daarvan...


ja ik moet wel halve dag zoeken dan.

23-06-2009, 21:38

23-06-2009, 23:06
super lief dat jullie hebben gereageerd ben hartstikke blij met jullie reactie heb dit recept namelijk nodig voor mijn zoon die heeft morgen een afsluitfeest op school...

25-06-2009, 19:29
Ik heb ze ook gemaakt. Ze waren heerlijk. Ik had ze bij het avondeten gedaan met sla en friet. Maar ik denk dat ze bij een grote bered marokkaanse thee met ne3ne3 ook heerlijk zijn.

Ik heb de rest ingevroren. Als ik ze wil frituren kan ik ze dan bevroren in de pan gooien of moet ik ze eerst ontdooien ?

25-06-2009, 19:36

Citaat door Sousia87:
Ik heb ze ook gemaakt. Ze waren heerlijk. Ik had ze bij het avondeten gedaan met sla en friet. Maar ik denk dat ze bij een grote bered marokkaanse thee met ne3ne3 ook heerlijk zijn.

Ik heb de rest ingevroren. Als ik ze wil frituren kan ik ze dan bevroren in de pan gooien of moet ik ze eerst ontdooien ?


bevroren erin doen meid.

25-06-2009, 19:55

Citaat door kitschkitchen:
bevroren erin doen meid.

als je het gelijk erin doet, dan wordt het van buiten gaar en van binnen is het nog ijskoud, wat is de oplossing daarvoor

25-06-2009, 19:58

Citaat door laghmaniGirl:
als je het gelijk erin doet, dan wordt het van buiten gaar en van binnen is het nog ijskoud, wat is de oplossing daarvoor


Ehmmm het frituurvet moet zoiezo op een laag pitje staan. En ik doe altijd alles bevroren in de frituur, zoals vissticks, bamihappen etc. En het is nooit koud van binnen....(staat ook op de verpakking) dus met nassiballen kan het ook gewoon....

25-06-2009, 20:05



Citaat door laghmaniGirl:
als je het gelijk erin doet, dan wordt het van buiten gaar en van binnen is het nog ijskoud, wat is de oplossing daarvoor


Je vuur in het begin niet te hoog zetten meid, anders worden ze veel te bruin